Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2024 10:44

Αφιέρωμα της “Αρμονίας” στον ελληνικό κινηματογράφο

Αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 3 Μαρτίου στις 7 μ.μ. η Ένωση Φίλων Μουσικής Καλαμάτας «Αρμονία», στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει το μουσικό σχήμα "Cinema Paradiso Project".

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε χθες, η Πρόεδρος της «Αρμονίας» Αρετή Κορακοβούνη ανέφερε πως το κοινό θα απολαύσει τραγούδια που έχουν συνοδεύσει όλους σε χαρές και λύπες. «Πρόκειται για ένα αφιέρωμα που καλύπτει σχεδόν 70 χρόνια δημιουργίας με έργα και μουσικές που αγγίζουν τα βιώματα και τις αναμνήσεις όλων, από πιο σύγχρονες περιόδους μέχρι τη χρυσή εποχή του Ελληνικού κινηματογράφου» πρόσθεσε, ενημερώνοντας πως κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβάλλονται εικόνες από τις αντίστοιχες ταινίες.

Η έφορος Αγγελική Δρούγα, ενημέρωσε πως το παρών στο αφιέρωμα θα δώσουν από τους "Cinema Paradiso Project" οι Σουζάνα Γιαννακοπούλου (τραγούδι), Σοφία Ροσμαράκη (πιάνο), Ευαγγελία Λοφίτου (ακκορντεόν), Στέλλα Ζιοπούλου (βιολί), Ορφέας Κωνσταντόπουλος (κοντραμπάσο), Κώστας Μπουρόπουλος (κλασική κιθάρα, φωνητικά), Νικόλας Κωνσταντίνου (ηλεκτρική κιθάρα), Ιάκωβος Παυλόπουλος (κρουστά) και Χριστίνα Κατσιάρη (επιμέλεια προγράμματος, κείμενα, videos). Παράλληλα, επισήμανε πως το πρόγραμμα θα κινηθεί σε συνθέσεις του Γιάννη Σπανού, του Μίκη Θεοδωράκη, του Νίκου Πορτοκάλογλου, του Σταμάτη Σπανουδάκη, του Μίμη Πλέσσα, του Γιώργου Ζαμπέτα κ.α.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.