Τετάρτη, 03 Απριλίου 2024 21:15

Οι δράσεις του “Ευκλή” τον Απρίλιο

Γράφτηκε από την
Οι δράσεις του “Ευκλή” τον Απρίλιο

Πέντε δράσεις έχει προγραμματίσει για τον Απρίλιο ο Σύλλογος Πεζοπόρων και Ορειβατών Καλαμάτας ''Ο Ευκλής'', καλύπτοντας τους ορειβάτες, τους πεζοπόρους, τους εκδρομείς και τους φίλους του συλλόγου.

Οι δράσεις είναι οι εξής:

-3/4: Επίσκεψη στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας στις 8 μ.μ. στην Έκθεση Ζωγραφικής και Γλυπτοζωγραφικής του Παύλου Δημητριάδη.
-7/4: Πάρνωνας - Φαράγγι Λεπίδας - 3 Καταρράκτες Λεπίδας σε διαδρομή από τον Πλάτανο Κυνουρίας έως το γραφικό χωριό Αγιάννης. Βαθμός δυσκολίας Β΄ και ώρες πορείας 6 (+/-) μαζί με τις στάσεις.
-12/4: Δ΄ Χαιρετισμοί - Ύμνοι στην Παναγία - Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Καλτεζών στα σύνορα Αρκαδίας και Λακωνίας.
-21/4: Μεσσηνιακά καλντερίμια Μάνης με διαδρομή από Πηγή (Λοσνά) - Πλάτσα - Κοτρώνι - Άγιος Δημήτριος και θα καταλήξουμε στην παραλία ''Πανταζή'' (Πλατυνάμμος) στον Άγιο Νικόλαο για όλη την οικογένεια. Βαθμός δυσκολίας Α΄.
-27 έως 30/4: Τετραήμερη εξόρμηση στα Θεσσαλικά Άγραφα με ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή τους την Καράβα (2.184 μ.), καγιάκ στην λίμνη Στεφανιάδα, επίσκεψη στον καταρράκτη Σούδα και στην Ι. Μ. Παναγίας Σπηλιάς και τέλος ήπιες πεζοπορίες στα δάση των Αγράφων στην περιοχή Πετρίλου Αργιθέας. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε απογευματινές ώρες στα τηλέφωνα: 27210 90627 και 697 425 2234 (Ελένη Οικονομοπούλου, πρόεδρος και εκπρόσωπος τύπου).

O ''Ευκλής'' πρόσφερε βιβλία στο 3ο Γυμνάσιο Καλαμάτας

To πρωί της Τρίτης 2/4, το μέλος της διοίκησης του Συλλόγου Πεζοπόρων και Ορειβατών Καλαμάτας ''Ο Ευκλής'' Γεώργιος Κότσης και η ειδική συνεργάτης του τμήματος εθελοντισμού και κοινωνικής προσφοράς Μαριλέτα Καλλιγέρη επισκέφθηκαν το 3ο Γυμνάσιο Καλαμάτας προκειμένου να προσφέρουν βιβλία για την Δανειστική Βιβλιοθήκη του σχολείου. Ο διευθυντής του σχολείου Θεμιστοκλής Νταβέας και η καθηγήτρια Μάρω Τσακάλου τους υποδέχθηκαν με χαρά και τους ευχαρίστησαν εκ μέρους των μαθητών και των καθηγητών του σχολείου. Η Δανειστική Βιβλιοθήκη λειτουργεί σε μια όμορφη αίθουσα, η οποία προσφέρει στα παιδιά την δυνατότητα, να περνούν εποικοδομητικά τις ώρες των διαλειμμάτων και των κενών, κατά την διάρκεια της σχολικής ημέρας.


NEWSLETTER