Κυριακή, 14 Απριλίου 2024 08:00

Αρχαία Μεσσήνη: Ολοκληρώθηκε η πρώτη εβδομάδα του 11ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος

Με δύο παραστάσεις ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 12 Απριλίου, η πρώτη εβδομάδα του 11ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στην Αρχαία Μεσσήνη.

Η θεατρική ομάδα «Το τρίτο κουδούνι» του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής παρουσίασε την «Εκάβη» του Ευριπίδη και η Cía de Teatro Noite Bohemia της Ισπανίας τη «Μήδεια» του Ευριπίδη.

Για να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης, συγκεντρώθηκαν μαθητές από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κυπαρισσίας, το Γυμνάσιο Δωρίου, το Γυμνάσιο Ιθάκης, Γυμνάσιο Πεταλιδίου, το ΓΕΛ Μελιγαλά, το 1ο ΓΕΛ Μεσσήνης, το 4ο ΓΕΛ Καλαμάτας, το 2ο ΓΕΛ Ρεθύμνου και το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου.

Τα παιδιά του 4ου ΓΕΛ Καλαμάτας λειτούργησαν ως μικροί ξεναγοί για τους συντελεστές της ισπανικής ομάδας Cía de Teatro Noite Bohemia. Μέσα από αυτή την όμορφη παράλληλη δράση, τα μέλη της ισπανικής ομάδας ταξίδεψαν μέσα στο χρόνο και στην ιστορία της Αρχαία Μεσσήνης.

Αναμνηστικά διπλώματα απονεμήθηκαν σε όλους τους συμμετέχοντες μετά την ολοκλήρωση της παράστασης από τον Παναγιώτη Μπεσσή Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, ο οποίος απηύθυνε κι έναν σύντομο χαιρετισμό, και τον τέως εντεταλμένο του Δήμου Μεσσήνης σε πολιτιστικά θέματα, Γιώργο Δαβίλλα.

Το Φεστιβάλ συνεχίζεται τη Δευτέρα 15 Απριλίου, με την παρουσίαση δύο έργων: τις «Κραυγές Γυναικών στην Ιλιάδα» από το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας «Μαρία Κάλλας» και τις «Βάκχες» του Ευριπίδη από την Parodos Τeatro της Ισπανίας. Ώρα έναρξης στις 9:30 π.μ. στο Εκκλησιαστήριο.