Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024 19:13

Παράσταση μαθητών των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά: «Ο ιππότης με τη σκουριασμένη πανοπλία»

Την παράσταση «Ο ιππότης με τη σκουριασμένη πανοπλία» θα ανεβάσει σήμερα στις 8 μ.μ. ο Όμιλος Θεατρικής Αγωγής του Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής.

Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα γραμμένο σαν παραμύθι, που μιλά κατευθείαν στην καρδιά όσων αποζητούν ένα βαθύτερο νόημα στη ζωή τους και μια διέξοδο στους φόβους, τις αγωνίες και τη μοναξιά.

Ο «Ιππότης με τη σκουριασμένη πανοπλία» του Ρόμπερτ Φίσερ είναι μια ταξιδιωτική περιπέτεια που οδηγεί τον αναγνώστη στο «γνώθι σαυτόν» και μας καλεί να γνωρίσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό, να ανασάνουμε, να ελευθερωθούμε, να γελάσουμε πλατιά και ανοιχτόκαρδα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Κορμά, Μουσική επιμέλεια: Κωνσταντίνα Κορμά, Σκηνικά: Σάκης, Δημήτρης Γιαννακέας, Βασίλης Μιχαλόπουλος, Ελένη Λεμπέση, Σεσίλ Τόλια. Διανομή: Αφηγητής 1ος: Γιώργος - Μάριος Φιλιππόπουλος, Αφηγητής 2ος: Σίλια Τσουλέα, Αφηγητής 3ος: Δαλιδά Μπιρλή, Ιππότης: Θάνος Πουλής, Τζούλιετ, ελάφι: Ρεβέκκα Γιαννακοπούλου, Κρίστοφερ: Δημήτρης Μπίρης, Σιδεράς: Τζωρτζίνα Τσίτουρα, Γελωτοποιός: Ελίνα, Μέρλιν: Μάριος Κωνσταντακόπουλος, Σκιουρίτσα: Λυδία Κονταξή, Ρεβέκκα: Ελένη Ρούστη, Βασιλιάς, Δράκος: Στάθης Κουσουλάκος Σαμ: Όλοι.

Τα μεγάλα "Δεν" των παιδιών…

Μια ανοιχτή ομιλία με μεγάλη συμμετοχή, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, με ομιλήτριες την Ιωάννα Σιαμαντζιούρα (Παιδαγωγό και Διευθύντρια του Παιδικού Σταθμού) και την Καρόλα Folle-Αλέπη (Παιδοψυχολόγο και συνεργάτη του σχολείου) με θέμα τα μεγάλα "Δεν" των παιδιών, τα πείσματα και τις αντιδράσεις σε κάθε "Πρέπει" των μεγάλων. Τι σημαίνουν, τι κρύβουν και τι προκαλούν αυτές οι μικρές λέξεις με τη μεγάλη σημασία; Πώς ενισχύουν οι γονείς την εκδήλωσή τους, ποια είναι τα μικρά tips που βοηθούν στη διαχείριση "δύσκολων" καταστάσεων; Αυτές ήταν οι βασικές αναφορές της παρουσίασης που έγινε από τη διευθύντρια του Παιδικού Σταθμού. Στο δεύτερο μέρος της ομιλίας με τη βοήθεια της Παιδοψυχολόγου και την ενεργή συμμετοχή των γονέων, αναφέρθηκαν βιώματα και γεγονότα που έχουν ζήσει οι γονείς με τα παιδιά τους, "καλές πρακτικές" και ανταλλαγή χρήσιμων συμβουλών ανάμεσα στους παρευρισκόμενους και τις ομιλήτριες, σε μια όμορφη συζήτηση με μεγάλο ενδιαφέρον.