Τετάρτη, 05 Ιανουαρίου 2011 17:28

Τα Παιδικά Χωριά SOS για την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
 Τα Παιδικά Χωριά SOS για την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας

Μπορείς να μάθεις κάποιον να πετά, αν δεν πετάς εσύ ο ίδιος; Μπορείς;
Αν νομίζεις πως δεν μπορείς, τότε πέφτεις έξω. Η Πειραματική σκηνή μας το απέδειξε με τον ομορφότερο τρόπο, με το έργο «Ένας γάτος με μεγάλη καρδιά» . Ένα έργο με εξαιρετική σκηνοθεσία και σκηνικά γεμάτα φαντασία που σε προκαλούσαν να ταξιδέψεις  μαζί με το γλάρο Ιωνάθαν για να μάθεις, μέσα από τη δική του πορεία, να πετάς και εσύ. Η αλήθεια είναι ότι, μόνο αν μάθεις να πετάς με τη ψυχή και το νου,- μόνο τότε- συναντάς τον άνθρωπο μέσα σου.
Σε αυτό το ταξίδι  μας προσκάλεσε η Πειραματική, προσφέροντας μας μια ευγενική δωρεάν συμμετοχή για τα παιδιά που παρακολουθούν τα προγράμματα του Κέντρου στήριξης παιδιού και οικογένειας Καλαμάτας των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος.
Φίλοι μας, σας ευχαριστούμε πολύ! Κυρίως σας ευχαριστούμε για την ευκαιρία που μας δώσατε, να νοιώσουμε λίγο παιδιά, γεμάτα απλότητα και χορτασμένα από όνειρα. Είχαμε καιρό να νοιώσουμε τη λαχτάρα να ανοίξουμε φτερά ή πανιά για να δούμε τον κόσμο από ψηλά, όπως τον είδε το μικρό γλαρόπουλο. Είχαμε καιρό να νοιώσουμε ένα σφίξιμο στο στήθος από μηνύματα για τη μόλυνση της φύσης και τη θυσία όλων των αξιών στο βωμό του κέρδους. Μα είχαμε καιρό και να ψάξουμε τα όνειρά μας,  από τότε που τα κλειδώσαμε στο χρονοντούλαπο της καθημερινότητας. Ηρθε και μας τα πέταξε έξω ο φαροφύλακας με τις πιο απλές λέξεις. Ο φαροφύλακας που είδε το όνειρο πίσω  από τα λόγια . Αξίζει να ζεις για ένα όνειρο μας θύμισε. Αξίζει και να το κυνηγάς.
Πώς κατάφεραν να χωρέσουν όλα αυτά τα μηνύματα μέσα στην απόδοση δύο ηθοποιών; Πώς κατάφεραν οι κουκλοπαίχτες να μας αρπάξουν και να μας στροβιλίσουν ανάμεσα στο κοινό της αίθουσας που καθηλώθηκε κοιτάζοντας το μικρό γλαρόνι να μαθαίνει, τι πάει να πει αγάπη; Ναι! αυτό μάθαινε, τι πάει να πει αγάπη. Για μας, τους ανθρώπους των Παιδικών χωριών SOS, ένα τέτοιο μάθημα είναι σπουδαίο. Σπουδαίο γιατί μας θυμίζει τις μάνες SOS, μας θυμίζει το δόσιμο των εθελοντών μας, μας θυμίζει τον αγώνα  για τα δικαιώματα των παιδιών, κυρίως όμως μας θυμίζει τα ίδια τα παιδιά που καλούμαστε να προστατεύσουμε.
Σας ευχαριστούμε φίλοι της Πειραματικής Σκηνής για όσα κάνετε για όλους μας! Σας ευχαριστούμε που πάντα είστε δίπλα στο έργο SOS  αλλά και κάθε εθελοντική πρωτοβουλία που έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο που αντιμετωπίζει δυσκολίες. Κυρίως όμως, σας ευχαριστούμε που μας δώσατε μια σπουδαία ευκαιρία να ξαναγίνουμε παιδιά και να αντέξουμε να ονειρευτούμε  ένα κόσμο καλύτερο, ένα κόσμο  ανθρώπινο.

Η τοπική ομάδα στήριξης SOS


NEWSLETTER