Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024 19:30

Μουσική εκδήλωση στο Μουσείο Ελιάς

Μουσική εκδήλωση στο Μουσείο Ελιάς

Μουσική εκδήλωση διοργανώνει την ερχόμενη Τετάρτη στις 9 μ.μ. το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) με αφορμή την Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής (21/6), στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, στη Σπάρτη.

Οι ερμηνευτές Μιχάλης και Παντελής Καλογεράκης, μαζί με τους μουσικούς Λάμπρο Παπανικολάου (κοντραμπάσο) και Αλέξη Στενάκη (κλαρινέτο), παρουσιάζουν μια μουσική βραδιά βασισμένη στην ποίηση της ελιάς, γεμάτη λυρισμό, συγκίνηση και ρομαντισμό, υπό το φως της πανσελήνου του Ιουνίου.

Συνδυάζοντας μελοποιημένα ποιήματα σύγχρονων Ελλήνων ποιητών, διανθισμένα με μελοποιημένα αποσπάσματα της Οδύσσειας, οι καλλιτέχνες θα φωτίσουν τη μυθολογική πλευρά της ελιάς, τα ήθη και τα έθιμα που βασίζονται στις διαδικασίες καλλιέργειας και συγκομιδής της, και θα αναδείξουν την προαιώνια και ατέρμονη σχέση του ελληνισμού με την ελιά. Η εκδήλωση θα διαρκέσει 90 λεπτά και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο στο τηλέφωνο 27310 89315 καθημερινά, εκτός Τρίτης, από τις 10 π.μ. έως τις 6 μ.μ.