Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024 20:58

Τα ιερά σεβάσματα χθες στην Κορώνη

Τα ιερά σεβάσματα χθες στην Κορώνη

Ευλαβικά έκλειναν το γόνυ, χθες το πρωί, Κυριακή των Αγίων Πατέρων της Α' Οικουμενικής Συνόδου, ο κλήρος και ο λαός της Κορώνης, στον γόνο της Όσιο Θεόδωρο των εν Κυθήροις ασκήσαντα, υποδεχόμενοι την κάρα του Οσίου και το εικόνισμα της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας από τα Κύθηρα.

Τα ιερά σεβάσματα μεταφέρθηκαν νωρίς το πρωί της Κυριακής, από την Πύλο, από τον μητροπολίτη Κυθήρων Σεραφείμ και τα υποδέχθηκε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, επικεφαλής του κλήρου, των τοπικών αρχών και του λαού της Κορώνης.
Στη συνέχεια, τελέσθηκε ο όρθρος, χοροστατούντος του μητροπολίτη Μεσσηνίας και ακολούθως αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του σεβασμιώτατου Κυθήρων. Τους αρχιερείς πλαισίωσαν ο πρωτοσύγκελλος της μητρόπολης Μεσσηνίας - αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς και κληρικοί της αρχιερατικής περιφέρειας Κορώνης και από την Καλαμάτα.
Κατά την θεία λειτουργία ο μητροπολίτης Κυθήρων, κηρύττοντας τον θείο λόγο, αναφέρθηκε στο μήνυμα ενότητας της εορτής των Αγίων Πατέρων της Α' Οικουμενικής Συνόδου και στη διδασκαλία των Αγίων Πατέρων. Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας ο μητροπολίτης Μεσσηνίας ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά τον σεβασμιώτατο Κυθήρων και την αντιπροσωπεία του Δήμου Κυθήρων, με προεξάρχοντα τον δήμαρχο Ευστράτιο Χαρχαλάκη για την παρουσία τους στη Μεσσηνία αυτό το τετραήμερο, αλλά και τον δήμαρχο Πύλου - Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα, για την κοινή τους απόφαση να πραγματοποιήσουν την πράξη αδελφοποίησης των δύο δήμων, για το οποίο γεγονός πραγματοποιήθηκε και η μεταφορά των ιερών σεβασμάτων στην περιοχή της Μεσσηνίας. Περατώνοντας τον λόγο του ευχαρίστησε, επίσης και τους άμεσους συνεργάτες του, τον πρωτοσύγκελλο πατέρα Φίλιππο και τον υπεύθυνο του Ιδιαιτέρου Γραφείου του πατέρα Αθανάσιο Σιψά, τους οποίους χαρακτήρισε ως βραχίονες για την προετοιμασία όλων των εκδηλώσεων που έλαβαν χώρα, τόσο στην Καλαμάτα όσο και στην Πύλο και την Κορώνη, για να πραγματοποιηθεί αυτό το προσκυνηματικό τετραήμερο.
Στη συνέχεια, νωρίς το μεσημέρι αναχώρησε η αντιπροσωπεία από τα Κύθηρα, για να επιστρέψουν τα ιερά σεβάσματα στην έδρα τους.