Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2024 10:10

Εύη Λιακέα και Κωνσταντίνα Σιαχάμη μοιράζονται το βραβείο “Πολυδούρη”

Εύη Λιακέα και Κωνσταντίνα Σιαχάμη μοιράζονται το βραβείο “Πολυδούρη”

Ο Δήμος Καλαμάτας, η Κοινωφελής Επιχείρηση «ΦΑΡΙΣ» και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Μεσσηνίας συνδιοργανώνουν τα ΙΔ’ Πολυδούρεια τη Δευτέρα 1 Ιουλίου στις 8 μ.μ. στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε χθες από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Φιλολόγων Μεσσηνίας Βασίλειο Μπαζάνη τονίστηκε η αξία του θεσμού για τους πρωτοεμφανιζόμενους ποιητές – ποιήτριες. Εν συνεχεία, ανακοίνωσε πως η επιτροπή κρίσης του Πανελληνίου Βραβείου πρωτοεμφανιζόμενου εκδοτικά ποιητή «Μαρία Πολυδούρη» συνεδρίασε προχθές, Τετάρτη 26 Ιουνίου και ομόφωνα αποφάσισε να δοθεί το βραβείο ποίησης «Μαρία Πολυδούρη» εξ ημισείας στις ποιήτριες (κατ’ αλφαβητική σειρά) Εύη Λιακέα για το έργο της «Απόδειπνο» από τις εκδόσεις Θράκα και Κωνσταντίνα Σιαχάμη για το έργο της «Ἅδης ἁπαλῶς» από τις εκδόσεις Κίχλη.

Τα ΙΔ’ Πολυδούρεια είναι αφιερωμένα στην ποιήτρια Μαρία Λαϊνά. Παράλληλα, θα δοθεί βραβείο συμμετοχής στους Κωστή Παπαδέα, Ολυμπία Παπαμικρούλη, Νικόλα Σαρμά και Σόνια Φράγκου, μαθητές του 4ου Γενικού Λυκείου Καλαμάτας για το έργο τους «Στο πρώτο σκαλί Χάικου με αίσθημα και νου». Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.