Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2024 11:00

Ολοκληρώνεται το 12ο Φεστιβάλ Κιθάρας

Ολοκληρώνεται το 12ο Φεστιβάλ Κιθάρας

Το εξαιρετικά πετυχημένο 12ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας, ολοκληρώνεται το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Ιουνίου 2024 με το Διαγωνισμό Κιθάρας αλλά και με μια ιδιαίτερη συναυλία!

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες οι συντελεστές του Φεστιβάλ ευχαρίστησαν όλους όσους συνέβαλλαν και στη φετινή διοργάνωση που κλείνει δώδεκα χρόνια παρουσίας στην πόλη της Καλαμάτας.

Συγκεκριμένα, ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Στάθης Γυφτάκης, αναφέρθηκε στις δράσεις του φεστιβάλ με το διαγωνισμό κιθάρας και την τελική συναυλία του στην τελετή λήξης το Σάββατο 29 Ιουνίου 2024 και ώρα 20:30 στο Αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας.

Η συναυλία λοιπόν με τον τίτλο: «HIGHLIGHTS» Διασκευές διαχρονικά αγαπημένων μελωδιών θα ολοκληρώσει τον φετινό κύκλο της διοργάνωσης όπου όπως μας είπε και ο πολυβραβευμένος κιθαρίστας και συνθέτης Γιώργος Νούσης θα δώσει ένα ξεχωριστό και καλοκαιρινό τόνο στην βραδιά.

Ο Γιώργος Νούσσης έχει δώσει πολυάριθμες συναυλίες σε όλο τον κόσμο και έχει συμπράξει με εξαιρετικούς μουσικούς όπως η Neža Lopatič (κιθάρα) από την Σλοβενία και η Μαριάνθη Καραγιάννη (βιολί) από την Ελλάδα.

Στο καλοκαιρινό αυτό κονσέρτο που σηματοδοτεί την τελετή λήξης του 12ου Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας μας ξανασυστήνουν πολύ γνωστά κομμάτια της Rock, της Pop, της κλασσικής μουσικής αλλά και έργα του ίδιου του συνθέτη.

Τέλος από την πλευρά του ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Αντώνης Κουφουδάκης τόνισε πως ο Διαγωνισμός και το Φεστιβάλ Κιθάρας είναι μια μεγάλη γιορτή με στόχο όλοι οι συμμετέχοντες να φεύγουν με χαμόγελο. Το κόστος του εισιτηρίου είναι: 10 ευρώ κανονικό / 5 ευρώ μαθητικό.

Όποιος επιθυμεί μπορεί να προμηθευτεί το εισιτήριο του από την γραμματεία του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας ώρες 15:00-21:00 αλλά και από το Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας ώρες 11 π.μ.-1 μ.μ. και 6 μ.μ. – 8 μ.μ.

Η είσοδος είναι δωρεάν για τους συμμετέχοντες την παιδική και εφηβική κατηγορία του 12ου Διαγωνισμού Κιθάρας Καλαμάτας που θα λάβει χώρα την ίδια μέρα το πρωί στο Αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας.

Για πληροφορίες επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας (www.kalamataguitarfestival.gr)