Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024 20:10

Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στα Φιλιατρά

Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στα Φιλιατρά

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή το 4ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, που διοργάνωσε στην πλατεία Φιλιατρών ο Μορφωτικός Σύλλογος Φιλιατρών «Ο Πυρσός» με τη συνεργασία του Δήμου Τριφυλίας.

Φέτος στο φεστιβάλ έλαβαν μέρος τα χορευτικά τμήματα από τον Σύλλογο «Εν χορώ» Μεσσηνίας, το Λύκειο Ελληνίδων Τρίπολης, τον Χορευτικό Όμιλο Μάνης «Λεύκιππος», τον Σύλλογο Φίλων Πολιτισμού Ανδραβίδας και πεδινής Ηλείας

«Η εστία» και τον Μορφωτικό Σύλλογο Φιλιατρών «Ο Πυρσός».
Η πρόεδρος του συλλόγου Μαίρη Γκότση ευχαρίστησε για την παρουσία τους όλους τους παρευρισκόμενους και καλωσόρισε τους χορευτές και τα Διοικητικά Συμβούλια όλων των συλλόγων, «που μας έκαναν την τιμή να αποδεχθούν την πρόσκλησή μας και να είναι μαζί μας στην εκδήλωση του 4ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του "Πυρσού"».

«Το φεστιβάλ ξεκίνησε το 2019 και συνεχίστηκε μετά Covid, από το 2022. Υπηρετώντας τη διατήρηση της εθνικής μας παράδοσης και την ανάπτυξη της πολιτιστικής δραστηριότητας όλοι μαζί με τη μουσική, το τραγούδι και το χορό να μας ενώνει, χορεύοντας χορούς από τον Πόντο, την Κρήτη, τη Μακεδονία, το Β.Α. Αιγαίο, τη Σάμο, την Πελοπόννησο, τη Νάξο και την Κεφαλονιά, απόψε στην πλατεία των Φιλιατρών, ως πυρσός μεταλαμπαδεύουμε την ιστορία μας στους μικρότερους και τους παραδίδουμε τη σκυτάλη για να μάθουν να συνεχίσουν το έργο μας» ανέφερε η πρόεδρος.

Ευχαρίστησε επίσης τον Δήμο Τριφυλίας και τον δήμαρχο Γιώργο Λεβεντάκη για την κοινή συνδιοργάνωση της εκδήλωσης.

Χαιρετισμό εκ μέρους του δήμου απηύθυνε η Δήμητρα Ανδρινοπούλου αντιδήμαρχος Πολιτισμού, η οποία συνεχάρη τον "Πυρσό" για την εκδήλωση και αφού καλωσόρισε τους φιλοξενούμενους συλλόγους ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Κ.Μπ.