Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024 12:15

Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: "I used to want to be a superhero" σήμερα στην κεντρική πλατεία

Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: "I used to want to be a superhero" σήμερα στην κεντρική πλατεία

Με την παράσταση "I used to want to be a superhero" συνεχίζεται το 30ό Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, σήμερα Παρασκευή στην κεντρική πλατεία στις 9 μ.μ..

Ένα αγόρι θέλει να γίνει σούπερ ήρωας. Βλέπει τον εαυτό του δυνατό και σίγουρο. Αισιόδοξο. Τα πράγματα είναι πολύ απλά σε ένα τοπίο όπου οι καλοί πολεμούν τους κακούς και νικάνε. Γιατί είναι οι καλοί… και οι καλοί πάντα καταλήγουν νικητές. Ή και όχι. Μεγαλώνει και ανακαλύπτει έναν κόσμο πολύ πιο σύνθετο. Οι καλοί είναι συνήθως αδύναμοι, οι κακοί κερδίζουν. Η ζωή τιμωρεί την ειλικρίνεια και επιβραβεύει τους ψεύτες. Τα πάντα είναι γκρίζα και κρύα. Παντού επικρατεί η ανασφάλεια, ο φόβος, το μίσος. Οι άνθρωποι είναι καχύποπτοι, γεμάτοι αδιέξοδα και μόνοι. Τελικά έπρεπε να μείνω παιδί ή έκανα καλά που «μεγάλωσα»; Εγώ θέλω ακόμη να γίνω σούπερ ήρωας. Χορογραφία / Ερμηνεία: Κώστας Phoenix. Μουσική Σύνθεση: Σταμάτης Σπυρόπουλος. Ο Κώστας Phoenix ξεκίνησε το χορευτικό του ταξίδι σε ηλικία 12 ετών, κάνοντας Breaking. Αποφοίτησε το 2016 από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης στην Αθήνα και έκτοτε έχει συνεργαστεί με πληθώρα χορογράφων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ενώ παράλληλα δίνει σεμινάρια και δημιουργεί τις δικές του δουλειές. Μεταξύ πολλών άλλων, έχει δουλέψει με την ομάδα Akram Khan Company για το restaging του Vertical Road σε συνεργασία με τη Hellenic Dance Company (Λονδίνο και Αθήνα), πέρασε ένα χρόνο στο Staatstheater του Görlitz (Γερμανία), εργάστηκε για δύο χρόνια με την ομάδα KMDT – Kennedy Muntanga Dance Theatre στο Λονδίνο, είναι ενεργός freelance συνεργάτης της Πατρίσιας Απέργη και της ομάδα Aerites Dance Company (Αθήνα), του χορογράφου Ηλία Χατζηγεωργίου (Αθήνα) και της χορογράφου Λήδας Δουμουλιάκα (Ζυρίχη, Ελβετία).

Ο ίδιος εμπνέεται στην τέχνη του από τις καθημερινές ιστορίες των ανθρώπων, τους παραδοσιακούς χορούς και μύθους διαφορετικών πολιτισμών, τις πολεμικές τέχνες, τους streetstyle χορούς καθώς και από έργα φαντασίας όπως βιβλία, ταινίες και βιντεοπαιχνίδια.

Η είσοδος στις παραστάσεις της Κεντρικής Πλατείας και τις παράλληλες εκδηλώσεις είναι ελεύθερη. 

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Οι sold out παραστάσεις, τα σεμινάρια και οι παράλληλες εκδηλώσεις έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον του κοινού που παρακολουθεί την εξέλιξη του Φεστιβάλ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και μεγάλη συμμετοχή. Τόσο στις δωρεάν παραστάσεις στην Κεντρική Πλατεία Βασ. Γεωργίου της πόλης όσο και στις παραστάσεις στην Εναλλακτική Σκηνή - Βlack Βox και φυσικά στην Κεντρική Σκηνή στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας. Σημειώνεται ότι χθες, Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024 πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή πλήθος κόσμου στην Κεντρική Πλατεία, ο περίφημος τελικός του «Art Within One» Dance Battle.