Πέμπτη, 01 Αυγούστου 2024 08:03

Ο «Πλούτος» του Αριστοφάνη σήμερα στην Αρχαία Μεσσήνη

Ο «Πλούτος» του Αριστοφάνη σήμερα στην Αρχαία Μεσσήνη

 

Την παράσταση «Πλούτος» του Αριστοφάνη θα παρουσιάσει σήμερα στις 7.30 μ.μ. το Εθνικό Θέατρο στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης, στο πλαίσιο του προγράμματος «Γνωριμία με Αρχαία Θέατρα της Ελλάδας» που υλοποιεί το Εθνικό Θέατρο σε συνεργασία με το Σωματείο "Διάζωμα" και με την υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού.

Με την καινοτόμο αυτή δράση ανάδειξης των σωζόμενων αρχαίων θεάτρων της Ελλάδας, το Εθνικό Θέατρο βγαίνει εκτός των στενών γεωγραφικών του ορίων και συναντά το κοινό του σε 16 αρχαία θέατρα σε όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για μία ευτυχή σύνδεση του σύγχρονου πολιτισμού με τα μνημεία της πολιτιστικής κληρονομιάς και ταυτόχρονα μια πολύτιμη συνέργεια ανάμεσα σε φορείς πολιτισμού. Η συνέργεια αυτή, φέρνει τη δραματική τέχνη και κάποιους από τους φυσικούς της χώρους στο επίκεντρο της ζωής των τοπικών κοινοτήτων.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση - Διασκευή: Δημοσθένης Παπαμάρκος, Σκηνοθεσία - Δραματουργική επεξεργασία: Μάνος Βαβαδάκης, Σκηνικά - Κοστούμια: Τζίνα Ηλιοπούλου - Λίνα Σταυροπούλου, Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Δημήτρης Τάσαινας, Κίνηση: Μυρτώ Γράψα, Μουσική διδασκαλία: Μελίνα Παιονίδου, Δραματολόγος παράστασης: Βιβή Σπαθούλα, Βοηθός σκηνοθέτη: Άρης Λάσκος, Βοηθός σκηνογράφων - ενδυματολόγων: Αλεξάνδρα-Αναστασία Φτούλη. Παίζουν: Νίκος Γιαλελής (Πλούτος), Κατερίνα Παπανδρέου (Πενία, Ερμής), Κατερίνα Πατσιάνη (Χρεμύλος), Ελίνα Ρίζου (Βλεψίδημος, Χορός), Βασίλης Σαφός (Καρίων). Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το n-t.gr.