Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2024 07:51

Γνωριμία τη Δευτέρα με το νέο Ανοιχτό Θέατρο Καλαμάτας

Γνωριμία τη Δευτέρα με το νέο Ανοιχτό Θέατρο Καλαμάτας

Τις “πόρτες” του ανοίγει στο κοινό τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου το Ανοιχτό Θέατρο Καλαμάτας.

Από τις 7 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ ντόπιοι και επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στους χώρους του και να ξεναγηθούν. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με μουσικό καλωσόρισμα από τους σπουδαστές του Δημοτικό Ωδείου Καλαμάτας, οι οποίοι θα δίνουν τη δική τους νότα στο νέο χώρο πολιτισμού του Δήμου Καλαμάτας.

Θα ακολουθήσει στις 8 το βράδυ, αγιασμός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο.

Στο ίδιο πλαίσιο, τις προηγούμενες μέρες ο Δήμος Καλαμάτας προχώρησε σε εκτεταμένες φυτεύσεις. Συνολικά φυτεύτηκαν στον περιβάλλοντα χώρο 85 δέντρα (κυπαρίσσια, γρεβιλέες, πλατάνια, χαρουπιές, ελιές, κ.ά), καθώς και 1.500 θάμνοι και ανθόφυτα, μεταξύ των οποίων αρωματικά φυτά (δεντρολίβανο, λεβάντες κ.α.) ομορφαίνοντας τον χώρο που πλέον πρασίνισε, ενώ έχει ήδη τοποθετηθεί και αρδευτικό δίκτυο για το πότισμά τους.

ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΜΕ ΞΑΡΧΑΚΟ

Σημειώνεται ότι το Ανοιχτό Θέατρο Καλαμάτας θα εγκαινιαστεί από το Δήμο Καλαμάτας στις 27 Σεπτεμβρίου, με συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου, ενώ νωρίτερα έχουν προγραμματιστεί αρκετές συναυλίες από ιδιωτικούς φορείς και διοργανωτές.

Συγκεκριμένα έχουν προγραμματιστεί συναυλίες με τη Νατάσσα Μποφίλιου στις 6 Σεπτεμβρίου, με την Καίτη Γαρμπή στις 13 Σεπτεμβρίου, με τον Γιάννη Κότσιρα στις 14 Σεπτεμβρίου και με τη Μαρίνα Σάττι στις 23 Σεπτεμβρίου.