Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2024 17:45

Σειρά ξεχωριστών συναυλιών στην Καλαμάτα

Σειρά ξεχωριστών συναυλιών στην Καλαμάτα

Οι 8ες Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας ολοκληρώνουν το συναυλιακό τους πρόγραμμα με την ανάδειξη νέων ταλαντούχων μουσικών, καθώς και με την πρώτη εμφάνιση της Lau Noah στην Ελλάδα.

Στην καθιερωμένη εκδήλωση «Young Talents in Concert», που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Σεπτεμβρίου στο Studio του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, θα εμφανιστούν η τσελίστα Μελίντα Κωνσταντινίδου και οι κιθαρίστες Κωνσταντίνα Μαλαπάνη και Άκης Σιψάς – όλοι απόφοιτοι του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας. Στη συναυλία θα παρουσιαστεί σε παγκόσμια πρεμιέρα το έργο «Άρια & Φανταστικός Χορός» για βιολοντσέλο και δύο κιθάρες, Op.117, του Στάθη Γυφτάκη.

Στη συνέχεια, στις 10 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί συναυλία από τους συμμετέχοντες του masterclass διεύθυνσης ορχήστρας με τον Joshua Weilerstein, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.

Επιπλέον, στις 10 Σεπτεμβρίου, οι Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας θα κλείσουν τη σειρά συναυλιών με μια εντελώς διαφορετική πρόταση από την κλασική μουσική: η Lau Noah, με έδρα τη Νέα Υόρκη και εκπροσωπώντας την τελευταία λέξη της ανεξάρτητης σύγχρονης τραγουδοποιίας, θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό σε μια σόλο συναυλία.