Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 2024 13:45

Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο: Ανεβάζει την παράσταση «Τουραντό - η σκληρόκαρδη βασιλοπούλα της Κίνας»

Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο: Ανεβάζει την παράσταση «Τουραντό - η σκληρόκαρδη βασιλοπούλα της Κίνας»

Στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας θα ανέβει από τις 1 έως τις 10 Νοεμβρίου η νέα παραγωγή της Παιδικής Σκηνής του Μεσσηνιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου, «Τουραντό - η σκληρόκαρδη βασιλοπούλα της Κίνας», γραμμένο από τον Γιάννη Καλατζόπουλο και σε σκηνοθεσία Βενετσάνου Μπαλόπουλου.

Η πρεμιέρα θα γίνει την Παρασκευή (1/11) στις 8 μ.μ. και θα ακολουθήσουν παραστάσεις το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα. Την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου στις 8 το βράδυ, καθώς και το Σάββατο 9 Νοεμβρίου και την Κυριακή 10 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα.

Τι να συμβαίνει στο μακρινό βασίλειο της Κίνας και πού οδηγούνται οι ήρωες μας μέσα από αινίγματα και δοκιμασίες; Θα τα καταφέρει ο αυτοκράτορας Αλτούμ να παντρέψει την κόρη του και να βάλει σε σειρά το βασίλειο του; Μια ιστορία για όλη την οικογένεια που έρχεται να μας δείξει ότι ο καθένας από εμάς έχει να αναμετρηθεί πρώτα και κύρια με τον ίδιο του τον εαυτό. Ο Γιάννης Καλατζόπουλος με μεγάλη ευαισθησία και συγγραφική δεινότητα προσεγγίζει θέματα της καθημερινότητάς μας, για χάρη των μικρών παιδιών μέσα από ένα πανάρχαιο κινέζικο μύθο και επιστρέφει στην παρέα του Μεσσηνιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου μετά από πολλά χρόνια. Ένα έργο για μικρούς και μεγάλους!

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Β. Μπαλόπουλος. Κείμενο: Γ.Καλατζόπουλος. Χορογραφίες: Σβ. Ομπρατσόβα. Κοστούμια: Κ. Γαλάνη. Μουσική: Η. Παναγιωτόπουλος. Ενορχήστρωση-ηχογράφηση: Μ. Σαρέλλας, Κ. Βέλμαχος. Σκηνικά: B. Μπαλόπουλος. Κατασκευή σκηνικών: Γ. Αγγελόπουλος. Ηχος-Φώτα: Χρ. Νικολόπουλος & Γ. Νικολόπουλος. Αφίσα: K. Αντώναρου. Φωτογράφιση: B. Τσάφος. Βοηθός σκηνοθέτη: Λ. Αναγνωστοπούλου. Παίζουν οι (αλφαβητικά): Λ. Αναγνωστοπούλου, Α. Βανικιώτη, Β. Βορίλα, Π. Γαλάνη, Α. Γραμματικού, Π. Κλάδης, Χ. Μούτης, Β. Μπαλόπουλος, Φ. Πανάγη, Ρ. Σάλη, Π. Σπυρακόπουλος.