Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2015 08:45

Κοινό cd για ενίσχυση του αγώνα της Ertopen

Γράφτηκε από την

Σωκράτης Μάλαμας, Χρήστος Θηβαίος, Λάκης Παπαδόπουλος, Θανάσης Γκαϊφύλλιας, Δάφνη Λέμπερου και αρκετοί ακόμα καλλιτέχνες, συμμετέχουν σε ένα cd. Αυτό από μόνο του, βέβαια, δεν θα αποτελούσε είδηση. Το ενδιαφέρον όμως ειδησεογραφικά είναι ότι το cd δημιουργήθηκε για την ενίσχυση του αγώνα της Ertopen!

Το cd έχει τον τίτλο «Μέχρι τη νίκη» και αποτελεί τρόπον τινά και μια υπόσχεση από πλευράς των ανθρώπων της Ertopen.
Η πρωτοβουλία για την δημιουργία του cd ανήκει στην ΕΡΑ Ζακύνθου που επιμελήθηκε εξ ολοκλήρου και την παραγωγή του, ενώ η κυκλοφορία του γίνεται σε συνεργασία με την Ertopen.
Οπως μας είπε η δημοσιογράφος της ΕΡΑ Ζακύνθου Μαρίνα Μάντζου, η δημιουργία αυτής της δισκογραφικής δουλειάς δεν έχει μοναδικό στόχο την οικονομική ενίσχυση των παρανόμως απολυμένων από την ΕΡΤ και τον αγώνα τους μέσω της Ertopen. «Στόχος για εμάς ήταν να δημιουργήσουμε ένα πολιτιστικό προϊόν, ένα cd στο οποίο οι καλλιτέχνες εμπιστεύονται καινούργια τους τραγούδια και με τη συμμετοχή τους αυτή αποδεικνύουν τη στήριξη, την εμπιστοσύνη τους στους ανθρώπους της δημόσιας ραδιοφωνίας που συνεχίζουμε τον αγώνα για να ακούγεται η ελεύθερη φωνή της κοινωνίας και για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ» σημείωσε η Μ. Μάντζου.
Πρόκειται για ένα cd με εξαιρετική μουσική και στίχους, ενώ ιδιαίτερα εικαστικό είναι το εξώφυλλό του.
Ο λόγος δημιουργίας του cd είναι ένας ακόμη καρπός αντίστασης, όπως αναφέρεται και σε σχετικό δελτίο Τύπου που συνοδεύει την κυκλοφορία του cd που ολοκληρώθηκε λίγο πριν το τέλος της χρονιάς.
«Στις 11 Ιουνίου 2013», γράφουν, «η τροϊκανή κυβερνητική μαφία αποφάσισε να βάλει "μαύρο" στην ΕΡΤ. Από την ημέρα εκείνη, εργαζόμενοι και κοινωνία κάνουν πράξη ένα πρωτοφανές εγχείρημα πολιτικής ανυπακοής: το μοναδικό αυτόνομο, αυτοδιαχειριζόμενο δίκτυο δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στον κόσμο.
Για περισσότερους από 18 μήνες, πρώην εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι εργάζονται αφιλοκερδώς υπηρετώντας την ενημέρωση, τον πολιτισμό και τη δημοκρατία μέσω της ΕΡΑ Αθήνας, των περιφερειακών σταθμών, της ΕΡΤ3 και του ertopen.com. Συμμετέχουν σε απεργίες και κινητοποιήσεις σωματείων και συλλόγων εργαζομένων, σε εκδηλώσεις και παρεμβάσεις κινημάτων, ώστε να δυναμώσει η αντίσταση των πιο αγωνιστικών κομματιών της κοινωνίας.
Ο αγώνας συνεχίζεται αμείωτος και ενισχύεται με την έκδοση ενός cd, με τον τίτλο "Μέχρι τη νίκη"».
Στο cd συμμετέχουν: Μουσικό Σύνολο της ελεύθερης ΕΡΤ – ERTopen, Θανάσης Γκαϊφύλλιας, Ανδρέας Μήλας – Διονύσης Γιατράς, Απόστολος Σακαλής, Νίκος Σταμούλος, Σταύρος Δημόπουλος - Χρήστος Ρενιέρης, Verbal Delirium, Σωκράτης Μάλαμας, Βασίλης Φλώρος, Αντώνης Βάμβουκας, Γιάννης Γεωργάνος «Veandok», Λάκης Παπαδόπουλος, Χρήστος Θηβαίος, Δάφνη Λέμπερου.
Αρχικά κυκλοφόρησαν 1.500 κομμάτια, ενώ η κυκλοφορία του μέχρι σήμερα έχει πάει εξαιρετικά καλά, γι' αυτό σύντομα η ΕΡΑ Ζακύνθου θα προχωρήσει σε επανέκδοση.
Η διάθεσή του γίνεται από την Εrtopen στην Αγία Παρασκευή (απέναντι από το Ραδιομέγαρο), από την EΡT3 στη Θεσσαλονίκη και από τους περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΑ ανά την Ελλάδα.