Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015 08:46

Πρεμιέρα αύριο στο ΔΗΠΕΘΕΚ: "Αλοίμονο στους νέους"

Πρεμιέρα κάνει αύριο Σάββατο στις 9 μ.μ. η νέα παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας "Αλοίμονο στους νέους" των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου. Η σκηνοθεσία, τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι του Κώστα Κατσουλάκη, η διασκευή του Κωνσταντίνου Κυριακού, η κινηματογράφηση του Λεωνίδα Παπαδόπουλου.


Βοηθός σκηνοθέτη είναι η Εύη Γιαννακοπούλου. Παίζουν οι: Γιώργος Τσαπόγας, Κωνσταντίνος Κυριακού, Κωνσταντίνος Πασσάς, Εύη Γιαννακοπούλου, Νίνα - Ιόλη Παπανικολάου, Αλεξία Μουστάκα, Γιάννης Κουμούνδρος.
Στη χθεσινή συνέντευξη τύπου, που δόθηκε στο θέατρο, ο πρόεδρος της "Φάρις" Θανάσης Ηλιόπουλος είπε πως αισθάνεται ιδιαίτερα περήφανος γιατί η ομάδα του ΔΗΠΕΘΕ σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα ετοίμασε και μια δεύτερη παράσταση, μετά την παιδική. Η πρεμιέρα είναι αύριο στις 9 μ.μ. Το έργο θα ανεβαίνει κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 9 μ.μ. και τις Κυριακές στις 8 μ.μ. Το παιδικό "Ονειρο καλοκαιρινής νυχτιάς" συνεχίζει να παίζεται τα πρωινά με μεγάλη επιτυχία σε σχολεία από όλη τη Μεσσηνία. Ο κ. Ηλιόπουλος πρόσθεσε πως εγκρίθηκε από τη "Φάρις" η προγραμματική σύμβαση, σύμφωνα με την οποία η επιχορήγηση από το υπουργείο Πολιτισμού για το ΔΗΠΕΘΕΚ θα είναι 43.000 ευρώ και του Δήμου 90.000.
Ο σκηνοθέτης Κώστας Κατσουλάκης σημείωσε πως το συγκεκριμένο έργο πρώτα ανέβηκε με επιτυχία στο θέατρο και μετά έγινε η γνωστή ταινία με τη Μάρω Κοντού και τον Χορν. Κάλεσε όλον τον κόσμο της πόλης σε αυτή την "ασπρόμαυρη παράσταση", που μας ταξιδεύει πίσω στα χρόνια της αθωότητας.
Ο Κωνσταντίνος Κυριακού πρόσθεσε πως αυτή είναι η 4η φορά που το θεατρικό "Αλοίμονο στους νέους" ανεβαίνει στην Ελλάδα. "Ο μύθος του Γκαίτε κυριαρχεί στην υπόθεση του έργου, το οποίο δείχνει τις δυσκολίες των νέων, αλλά και το πόσο απαραίτητο είναι το χρήμα στη ζωή, το πώς χωρίς αυτό δεν μπορείς να κάνεις τίποτα" υπογράμμισε.
"Πρόκειται για ένα έργο νοσταλγικό, διαχρονικό, υπέροχο. Η πρεμιέρα πρέπει να είναι μια γιορτή για την πόλη" δήλωσε ο Γ. Τσαπόγας.
"Το κοινό θα διασκεδάσει, θα συγκινηθεί, θα γελάσει, αλλά και θα προβληματιστεί. Η ζωή είναι σκληρή, αλλά εμείς δε χάνουμε την αισιοδοξία μας" σημείωσε ο Κωνσταντίνος Πασσάς.
Ο Γιάννης Κουμούνδρος είπε πως η ομάδα των συντελεστών έχει δέσει  πολύ καλά ήδη, από τις πρόβες της παιδικής παράστασης. Στο ίδιο πλαίσιο, η Νίνα - Ιόλη Παπανικολάου ευχαρίστησε τους συναδέλφους της, το σκηνοθέτη και τους τεχνικούς. "Ολοι μαζί αντιμετωπίσαμε όλες τις δυσκολίες, σαν ομάδα" εξήγησε.
Το εισιτήριο κοστίζει 12 ευρώ και 8 το μειωμένο.


Γ.Σαρ.