Κυριακή, 08 Μαρτίου 2015 09:31

Τζένη Διαγούπη: "Είναι ίαμα το γέλιο, όπως και το κλάμα"

Γράφτηκε από την

«Είναι ίαμα το γέλιο, όπως και το κλάμα» είναι η φράση της Τζένης Διαγούπη και περικλείει μέσα σ’ αυτήν όλο το πάθος της για τη δουλειά της.

Είναι γνωστή από τις τηλεοπτικές της εμφανίσεις σε πολλά σίριαλ, ενώ την τρέχουσα σεζόν εμφανίζεται στα «Κλεμμένα Ονειρα», μπαίνοντας στα σπίτια μας κάθε απόγευμα. Δεν είναι από τις περιπτώσεις που ήθελε να γίνει ηθοποιός, αλλά όταν η τύχη την οδήγησε στο δρόμο της τέχνης, αποφάσισε να τον ακολουθήσει και μάλιστα τον υποστηρίζει με πάθος!

- Τι σε οδήγησε στο χώρο του θεάτρου;

«Νομίζω καθαρά η τύχη! Δεν ήθελα από μικρή να γίνω ηθοποιός!!!».

- Είσαι "χαρακτηρισμένη" ως κωμική ηθοποιός. Αυτό περιορίζει τις επιλογές σου;

«Οι επιλογές γίνονται συνήθως από τους ανθρώπους που σου προτείνουν μια δουλειά. Συνήθως ναι, ο χαρακτηρισμός κωμικός όπως και ο χαρακτηρισμός δραματικός, βάζει τους άλλους να σκεφτούν ποιον θα επιλέξουν για αντίστοιχους ρόλους. Πάντως πιστεύω ότι όταν θες κάτι πολύ, θα έρθει. Οι επιλογές μου σίγουρα έχουν γίνει από αγάπη και πολύ δρόμο και ναι, είμαι ευτυχής που κάποιες στιγμές μπορώ να κάνω τους ανθρώπους να γελούν. Είναι ίαμα το γέλιο... και το κλάμα φυσικά».

- Εκτός από το θέατρο, έχεις κάνει τηλεοπτικές εμφανίσεις. Η τηλεόραση είναι το "ασφαλέστερο" μέσο αναγνωρισιμότητας του ηθοποιού;

«Πάντα ήταν η τηλεόραση το μέσο για να σε γνωρίσει το κοινό και να έρθει να σε δει στο θέατρο! Τώρα, η ασφάλεια που σου δίνει μπορεί ο καθένας να την χειριστεί όπως νιώθει. Την αγαπώ την τηλεόραση και  μακάρι να μπορούσαμε να κάνουμε πάντα ωραίες παραγωγές».

- Φέτος συμμετέχεις στα "Κλεμμένα όνειρα". Είναι δύσκολο να κάνεις καθημερινό;

«Εχω κάνει ξανά στο παρελθόν. Είναι δύσκολο από την άποψη ότι έχεις ένα καθημερινό πρόγραμμα πολύωρο και με πολύ διάβασμα, πίστεψέ με. Αλλά τολμώ να πω ότι σε κρατά σε μια απίστευτη ετοιμότητα για τα πάντα».

- Συμμετέχεις επίσης σε μια παράσταση που έχει ακουστεί πολύ. Τι προσλαμβάνεις εσύ, από τις "Μικρές Ιστορίες Φόνων";

«Η ζωή μου φέτος το χειμώνα γέμισε με "φόνους". Φτάνει να σου πω όμως ότι πρόκειται για κάτι… τόσο ωραίο και τυχερό! Για μένα σημαίνει πολλά αυτή η δουλειά, μα πιο πολλά σημαίνει η αγάπη του κόσμου που έρχεται στην παράστασή μας και μας αγαπάει, γιατί όπως μας λένε οι περισσότεροι, "μας κάνατε και κλάψαμε, γελάσαμε και προβληματιστήκαμε". Γιατί οι μικρές ιστορίες μας είναι δίπλα μας και πρέπει να τις ακούσουμε και να τις καταλάβουμε».

- Τι είναι εκείνο που απολαμβάνεις περισσότερο στη δουλειά σου;

«Την αγάπη μου για όλο αυτό το τρέξιμο! Την δουλειά αυτή την κάνεις και ξέρεις ότι ο "πόνος" πολλές φορές είναι πιο πολύς από τις χαρές που θα έρθουν... αλλά όταν έρθουν σε ανεβάζουν στο Θεό! Η χαρά του να αγαπάς και να πιστεύεις σε αυτό που κάνεις είναι η ζωή μας για το θέατρο!».

- Τι σχεδιάζεις για τη συνέχεια;

«Σχέδια; Η τέχνη και το θέατρο είμαι σίγουρη ότι κάτι θα μου βρουν πάλι για να με εκπλήξουν...».