Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2015 21:46

Συναυλία μουσικής δωματίου τη Δευτέρα στην Καλαμάτα

Συναυλία μουσικής δωματίου τη Δευτέρα στην Καλαμάτα

Συναυλία μουσικής δωματίου διοργανώνουν τη Δευτέρα 8 Ιουνίου στις 9 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας με ελεύθερη είσοδο η Κοινωφελής Επιχείρηση "Φάρις", σε συνεργασία με τον Σύλλογο "Οι φίλοι της μουσικής Καλαμάτας".

Στο πλαίσιο της συναυλίας αυτής θα γίνει ένα μικρό αφιέρωμα στον σπουδαίο Γερμανό συνθέτη του Ρομαντισμού Ρόμπερτ Σούμαν, καθώς συμπληρώνονται 205 χρόνια από τη γέννησή του, στις 8 Ιουνίου του 1810.

Το πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί στη συναυλία της Δευτέρας συμπληρώνεται από έργα για βιολί, βιολοντσέλο και πιάνο των συνθετών Γιόζεφ Χάυντν και Αντονίν Ντβόρζακ, οι οποίοι (όπως και ο Σούμαν) τα έχουν εμπνευστεί από την λαϊκή παράδοση των χωρών τους. Οτίτλος της συναυλίας είναι "205 χρόνια από τη γέννηση του Robert Schumann - η κλασική μουσική γιορτάζει με τον τρόπο της παραδοσιακής".

Στη βραδιά συμμετέχουν η Ιωάννα Γαϊτάνη στο βιολί (κορυφαία μουσικός της Συμφωνικής Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Αθηνών), ο διεθνούς φήμης Ρωσοσουηδός Λέο Βίνλαντ στο βιολοντσέλο και η καθηγήτρια του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας Μαρία Παπαπετροπούλου στο πιάνο.

Θα ακουστούν τα έργα: J. Haydn: πιάνο τρίο αρ.39 σε σολ μείζονα ("Gypsy"), R. Schumann: από τις τρεις Ρομάντζες για βιολί και πιάνο, Intermezzo από το Kαρναβάλι της Βενετίας, έργο 26 για πιάνο, Φανταστικά κομμάτια, έργο 73 για βιολοντσέλο και πιάνο, P. deSarasate: Zigeunerweisen για βιολί και πιάνο, A. Dvořák: πιάνο τρίο έργο 90 (Dumky).

Για το θέμα έδωσαν χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος της "Φάρις" Θανάσης Ηλιόπουλος, η Δήμητρα Δημοπούλου από το Σύλλογο "Οι φίλοι της μουσικής Καλαμάτας" και η μουσικός Μαρία Παπαπετροπούλου.

Γ.Σαρ.