Σάββατο, 11 Ιουλίου 2015 14:21

Το «Μικρό ψάρι» του Μεσσηνίου Χρ. Κωνσταντακόπουλου στις καλύτερες ταινίες του 2014

Για μία ακόμη χρονιά, οι Ελληνες κριτικοί κινηματογράφου - μέλη της Πανελλήνιας Ενωσης Κριτικών Κινηματογράφου - ανέδειξαν την καλύτερη ελληνική και ξένη ταινία που προβλήθηκαν στις αίθουσες της χώρας τη χρονιά του 2014.

Το «Μικρό ψάρι» του Κύπριου Γιάννη Οικονομίδη που είχε διακριθεί στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Βερολίνου και η «Nebraska» του Ελληνοαμερικανού με καταγωγή από τον Σελινούντα του Αιγίου Αλεξάντερ Πέιν αναδεικνύονται ως οι καλύτερες ταινίες μιας χρονιάς, στη διάρκεια της οποίας προβλήθηκαν 284 ξένες και 46 ελληνικές παραγωγές.

Η ψηφοφορία, το box office καθώς και μια πλήρης επισκόπηση της κινηματογραφικής χρονιάς που πέρασε περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στην καθιερωμένη ετήσια έκδοση «Κινηματογράφος 2014» που κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία (και στην Πάτρα) από την Πανελλήνια Ενωση Κριτικών Κινηματογράφου.

Στο κινηματογραφικό αλμανάκ, που κυκλοφορεί ανελλιπώς από το 1993 κι αποτελεί τη μοναδική καταγραφή της κινηματογραφικής μας πραγματικότητας στην ελληνική βιβλιογραφία, περιλαμβάνονται: όλες οι ταινίες που προβλήθηκαν στις αίθουσες με την κριτική τους, ένας ιδιαίτερα κατατοπιστικός απολογισμός της χρονιάς από τον γνωστό κινηματογραφικό κριτικό Νίνο Φένεκ Μικελίδη.

H παραγωγή της ταινίας "Μικρό ψάρι - Stratos" ήταν του Μεσσήνιου Χρήστου Κωνσταντακόπουλου και της "Faliro House Production" και πρωταγωνιστούσε ο καταγόμενος από την Αρσινόη Γιώργος Γιαννόπουλος.