Τρίτη, 21 Ιουλίου 2015 20:15

Διεθνές masterclass φλάουτου στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Διεθνές masterclass φλάουτου στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας

Διεθνές masterclass φλάουτου διοργανώνεται στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας ως τις 25 Ιουλίου (Σάββατο) με τον Μίκαελ Φάουστ.

Ενας από τους πιο σημαντικούς μουσικούς σε διεθνές επίπεδο, ο Μίκαελ Φάουστ, σολίστ με πλούσια συναυλιακή και δισκογραφική παρουσία, κορυφαίος φλαουτίστας στη φημισμένη Συμφωνική Ορχήστρα της Ραδιοφωνίας της Κολωνίας και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μουσικής του Ντύσελντορφ, βρίσκεται για 2η συνεχή χρονιά στην Καλαμάτα για να διδάξει σε διεθνές masterclass φλάουτου στο Δημοτικό Ωδείο. Σε αυτό συμμετέχουν νέοι φλαουτίστες που ήρθαν από την Αυστραλία, τη Γερμανία, τη Φινλανδία, την Αυστρία, την Κύπρο, αλλά και από Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Βόλο και Μεσσηνία, ενώ ως ακροατές παρακολουθούν πολλοί σπουδαστές φλάουτου και μουσικόφιλοι από την Καλαμάτα και την ευρύτερη περιοχή (ώρες 9.30 - 2 μ.μ. και 4 - 6.30 μ.μ.). Επίσημος συνοδός πιάνου του σεμιναρίου είναι ο Γιάννης Σύμκο τελειόφοιτος σπουδαστής του Ωδείου (τάξη Στάθη Γυφτάκη). 

Το διεθνές σεμινάριο φλάουτου του Μίκαελ Φάουστ, το οποίο οργάνωσε και συντονίζει η σολίστ φλάουτου και απόφοιτος του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας (2013) Λυδία Αϊζενμπαχ (τάξη Βίκης Βασιλειάδη), με την υποστήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης "Φάρις" του Δήμου Καλαμάτας, θα ολοκληρωθεί το Σάββατο με συναυλία των συμμετεχόντων στις 11 π.μ. στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας με ελεύθερη είσοδο. Ο Μίκαελ Φάουστ θα εμφανισθεί παράλληλα και σε δύο ρεσιτάλ φλάουτου, στο Φεστιβάλ Mani-Sonnenlink (στον Πύργο της Μεσσηνιακής Μάνης) την Πέμπτη 24 Ιουλίου στις 9 μ.μ. και στο Φεστιβάλ Τεχνών της Κορώνης, την Κυριακή 26 Ιουλίου στις 9 μ.μ.