Τρίτη, 23 Αυγούστου 2011 20:22

Ετοιμάζει τον πρώτο του δίσκο ο Παναγιώτης Λογιώτης

Γράφτηκε από την
Ετοιμάζει τον πρώτο του δίσκο ο Παναγιώτης Λογιώτης

Είναι μόλις 23 ετών αλλά έχει ήδη ξεκινήσει να τραγουδάει επαγγελματικά. Το τραγούδι άρεσε στον Παναγιώτη Λογιώτη από μικρή ηλικία και όλοι οι φίλοι του τον παρότρυναν να εξελίξει αυτό του το χόμπι. Ετσι, ξεκίνησε σιγά σιγά και πλέον αυτό το καλοκαίρι εμφανίζεται στο "Gazi" και σε άλλες live βραδιές, ενώ είναι στη διαδικασία προετοιμασίας του πρώτου δίσκου του. Ο ίδιος νιώθει πως έχει πολλά πράγματα να κατακτήσει ακόμα και έχει βάλει στόχο να προσπαθήσει πολύ για αυτά... Από το YouTube μπορεί κανείς να ακούσει το τραγούδι του "Λεωφόρος Βουλιαγμένης", το οποίο έχει ξεχωρίσει.

- Σε ποια ηλικία άρχισες να γράφεις στίχους και μουσική; Σκοπεύεις κάποια στιγμή να σπουδάσεις πάνω στη σύνθεση;
"Αρχισα να γράφω στίχους και μουσική γύρω στα 10 μου... Σίγουρα κάποια στιγμή θέλω να μελετήσω και να σπουδάσω πάνω στη σύνθεση".

- Μίλησε μας λίγο για το δίσκο που ετοιμάζεις.
"H ιδέα του δίσκου προέκυψε από παρότρυνση φίλων, από τη φιλία μου με το συγγραφέα-στιχουργό Δημήτρη Πολυχρόνη. Και κυρίως από την αγάπη μου προς τη μουσική, για το μεράκι και την εμπειρία. Τα τραγούδια τα μελοποιήσαμε παρεΐστικα με ένα μπουζούκι και μια κιθάρα. Τα ηχογραφήσαμε με τον ενορχηστρωτή Δημήτρη Κορδατζή, ο οποίος έχει δουλέψει με μεγάλους καλλιτέχνες όπως ο Πλούταρχος, ο Σφακιάνακης, η Μαρινέλλα κ.α".

- Σκέφτεσαι να δηλώσεις συμμετοχή σε κάποιο ριάλιτι τραγουδιού;
"Σίγουρα τα ριάλιτι και η τηλεόραση έχουν μεγάλη δύναμη στο να ανοίξουν επαγγελματικές πόρτες και να σε μάθει ο κόσμος. Αυτή τη στιγμή δε θα πήγαινα, γιατί η προβολή μπορεί να είναι καλή, αλλά πολλές φορές ίσως να εκτεθείς και αρνητικά. Και αυτό είναι κάτι που δεν περνάει απ' το χέρι του διαγωνιζόμενου. Αλλά ποτέ δεν ξέρει κανείς, στο μέλλον ίσως πάω για την εμπειρία".

- Πού τραγουδάς αυτή την περίοδο; Είναι η πρώτη φορά που το κάνεις επαγγελματικά;
"Αυτή την περίοδο τραγουδάω στο "Gazi". Πρώτα για να κάνω αυτό που μου αρέσει, για να αποκτήσω εμπειρίες και να δοκιμάσω τον εαυτό μου. Ομως δεν είναι η πρώτη φορά που τραγουδάω επαγγελματικά, έχω τραγουδήσει σε μουσικές εκδηλώσεις και σε σκηνές".

- Σε ποιο θέμα αφορούν κυρίως οι στίχοι σου;
"Οι στίχοι που γράφω αφορούν τι άλλο; Κυρίως τον έρωτα. Και τον πόνο μέσα απ' αυτόν. Μπορεί να εμπνευστώ απ' το οτιδήποτε ακόμη και από μια φράση που θα ακούσω".

Ο Παναγιώτης Λογιώτης γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1988. Πήγε σχολείο στο 1ο Λύκειο και όπως θυμάται, αγάπησε την μουσική από την παιδική του κιόλας ηλικία. Πειραματίστηκε με διάφορα μουσικά όργανα και άρχισε να μαθαίνει μπουζούκι και κιθάρα και να μελετά τη λαϊκή μουσική και τις τεχνικές των Καζαντζίδη, Διονυσίου, Μητροπάνου, Μπιθικώτση, Κόκκοτα.

Πήρε μέρος σε σχολικά συγκροτήματα. Πειραματίστηκε και στη βυζαντινή μουσική, καθότι κατάγεται από οικογένεια ψαλτών. Συνέχισε με μαθήματα φωνητικής στο Ωδείο.

 


NEWSLETTER