Κυριακή, 21 Αυγούστου 2016 13:34

Πώς μπορώ να (υπο)στηρίξω την υποψηφιότητα της Καλαμάτας για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης; 

Ο διαγωνισμός της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης είναι ένας θεσμός που σχετίζεται άμεσα με την πόλη και τους πολίτες.

Η έννοια, άλλωστε, του πολιτισμού απαντάται, εξαρτάται και καθορίζεται από τα δύο τελευταία. Είναι ένας τίτλος που ανοίγει έναν νέο δρόμο στην πόλη, καθορίζοντας το μέλλον της με όρους ευρωπαϊκούς και με οδηγό αυτού του δρόμου την εξωστρέφεια και τον πολιτισμό. 

Η ενεργή συμμετοχή των πολιτών της, λοιπόν, δίνει την ευκαιρία στην πόλη να εδραιώσει τη «θέση» της στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, ούτως ώστε η Καλαμάτα να αναδειχθεί σε πόλη - πρότυπο πολιτιστικής αποκέντρωσης με τους κατοίκους της να στηρίζουν την προσπάθεια αυτή. Η φιλοξενία, άλλωστε, ενός τόσο σημαντικού τίτλου είναι ένα έργο που απαιτεί συλλογική προσπάθεια. Είναι ένας θεσμός που χρειάζεται την πόλη και παράλληλα επιδρά θετικά σε όλους τους πολίτες της. 

Πώς μπορώ, λοιπόν, να βοηθήσω; Με ποιον τρόπο μπορώ να υποστηρίξω την υποψηφιότητα της Καλαμάτας; 

Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα δηλώνω έμπρακτα τη στήριξή μου:

- Κάνω "like" στη σελίδα του Γραφείου Υποψηφιότητας στο Facebook @kalamata21 (Kalamata:21 / Kαλαματα:21 - ECoC 2021 Candidate) και με αυτόν τον τρόπο μου δίνεται η ευκαιρία να παρακολουθήσω τα νέα, τις ενημερώσεις αλλά και τα σχέδια της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας. 

- Αν είμαι ιδιοκτήτης κάποιας επιχείρησης ή έστω, έχω άμεση σχέση με την τελευταία, προμηθεύομαι την Αφίσα «Επιχειρήσεις Φιλικές στον Πολιτισμό», την οποία και τοποθετώ στην επιχείρησή μου. 

- Εγγράφομαι στο «Πάσο Πολιτισμού», μέσω του οποίου, παράλληλα με τη στήριξη που δηλώνω, αποκτώ και προνόμια για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και δράσεις που θα λάβουν χώρα στην πόλη.

- Ενημερώνομαι σχετικά με τον θεσμό και γίνομαι πρεσβευτής της υποψηφιότητας της Καλαμάτας. 

- Συμμετέχω στις διάφορες εκδηλώσεις και δράσεις που διοργανώνει το Γραφείο Υποψηφιότητας KALAMATA:21. Ερχομαι σε επαφή με κόσμο, συζητώ, ανταλλάσσω ιδέες και επικοινωνώ τις δικές μου.

- Τέλος, μπορώ να δηλώσω την υποστήριξή μου στον θεσμό μέσω της οικονομικής ενίσχυσης. Γίνομαι χορηγός, λοιπόν. 

Οι Ομάδες Εργου, επιπλέον, που έχουν δημιουργηθεί με σκοπό την παραγωγή περιεχομένου σε ερωτήσεις του φακέλου σε εξειδικευμένα πεδία βρίσκονται αυτό το διάστημα εν εξελίξει. Μπορεί να μην μπορείτε πλέον να συμμετέχετε σε όλες τις Ομάδες Εργου, μπορείτε όμως στην Ομάδα Εργου Δραστηριοποίησης Πολιτών, η οποία καλείται να υλοποιήσει δράσεις συμμετοχής των πολιτών για την παρούσα περίοδο της υποψηφιότητας, αποσκοπώντας στη συμμετοχή των πολιτών με εφευρετικό και δημιουργικό τρόπο. 

Σε αυτή τη φάση του διαγωνισμού, η συμμετοχή του κόσμου είναι από σημαντική μέχρι αναγκαία. Γιατί δεν υπάρχει καταλληλότερο πρόσωπο να υποστηρίξει τον θεσμό από το ίδιο το «πρόσωπο» της πόλης. 

Γραφείο Υποψηφιότητας 

KALAMATA:21