Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011 20:43

Παρουσίαση του βιβλίου "Το μεταναστευτικό ζήτημα στη Μεσόγειο" του Κων. Καλοφωλιά, στο βιβλίο Παπασωτηρίου

Γράφτηκε από την
Παρουσίαση του βιβλίου "Το μεταναστευτικό ζήτημα στη Μεσόγειο" του Κων. Καλοφωλιά, στο βιβλίο Παπασωτηρίου

Παρουσίαση του βιβλίου ''Το μεταναστευτικό ζήτημα στη Μεσόγειο (Ισπανία-Ιταλία-Ελλάδα)'' του Κωνσταντίνου Καλοφωλιά θα γίνει το Σάββατο στις 7 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου (πεζόδρομος Αριστομένους 38 στην Καλαμάτα) σε συνεργασία με τις εκδόσεις "Μιχάλη Σιδέρη".
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Αντώνης Μακρυδημήτρης, καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών και Ιωάννης Αδαμόπουλος, πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δικηγόρος Σωτήρης Φωτέας.
Την επιμέλεια της εκδήλωσης έχει ο Σωτήρης Θεοδωρόπουλος.
Η μελέτη του συγγραφέα, μέσα από πηγές της ελληνικής και διεθνούς βιβλιογραφίας, δίνει στον αναγνώστη τη δυνατότητα ν' αντλήσει χρήσιμα συμπεράσματα για τις διαστάσεις του μεταναστευτικού ζητήματος στην περιοχή της Μεσογείου. Η μεταναστευτική πολιτική της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Ελλάδας μπαίνει στο μικροσκόπιο μιας εμπεριστατωμένης έρευνας προκειμένου να παρουσιαστεί με σαφήνεια το θεσμικό πλαίσιο με το οποίο οι αποκαλούμενες χώρες του ''μεσογειακού μοντέλου'' καλούνται σήμερα να διαχειριστούν μια ιδιαιτέρως σύνθετη πρόκληση. Η ανάλυση των μεθόδων που ακολουθούνται από τις εξεταζόμενες χώρες, τόσο στο πεδίο της ενσωμάτωσης των μεταναστών όσο και του ελέγχου των προς το εσωτερικό τους μεταναστευτικών ροών, αποσκοπεί στο να αναδείξει το βαθμό της αποτελεσματικότητας αυτών, επιδιώκοντας, παράλληλα, να δώσει και μια απάντηση στο τι δέον γενέσθαι.
Ο Κωνσταντίνος Καλοφωλιάς είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στις Διεθνείς Ευρωπαικές Σπουδές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και πτυχιούχος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Αρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε ημερήσιες και εβδομαδιαίες εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας.


NEWSLETTER