Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017 16:20

Η Ρίτα Αντωνοπούλου στην "Ε" λίγο πριν το live στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Η Ρίτα Αντωνοπούλου στην "Ε" λίγο πριν το live στην Καλαμάτα

Μία από τις πιο αγαπημένες γυναικείες φωνές του σήμερα, η Ρίτα Αντωνοπούλου, έρχεται την Παρασκευή στη μουσική σκηνή του "Yachting" στη μαρίνα Καλαμάτας, για να μαγέψει το κοινό με τις μελωδίες και την αισθαντική ερμηνεία της.

Στο κοινό της θα τραγουδήσει τραγούδια που αγαπάει, που αγαπάει ο κόσμος και που με κάποιον τρόπο τα έχει συνδυάσει με τη φωνή της. Οι δυο από τους μουσικούς της είχαν έρθει και πέρυσι (Θύμιος Παπαδόπουλος στα πνευστά και Μανόλης Ανδρουλιδάκης στην κιθάρα), αυτή τη φορά έρχεται μαζί της και ο Σταύρος Καβαλιεράτος στο μπάσο. Το πρόγραμμα ξεκινά στις 10.30 μ.μ.

- Εχετε έρθει πολλές φορές για συναυλίες εδώ. Ποιο τραγούδι σας έρχεται να ψιθυρίσετε στη διαδρομή, καθώς φτάνετε στην Καλαμάτα;

"Δεν είναι ποτέ ένα συγκεκριμένο … Εχει να κάνει με το κόλλημα που τρώω κάθε εποχή … Αυτή την εποχή λοιπόν τραγουδάω συνέχεια τον "Κηπουρό" του Παυλίδη"!

- Τραγουδάτε πολλά χρόνια, αν και οι σπουδές σας αρχικά ήταν άλλου αντικειμένου. Ησασταν στο χώρο της μουσικής από μικρή; Ποιο ήταν το πρώτο τραγούδι που είπατε και σας έχει αποτυπωθεί στη μνήμη;

"Θυμάμαι πολλά για να είμαι ειλικρινής και δε μπορώ να τα βάλω σε χρονολογική σειρά … Θυμάμαι ότι ο πατέρας μου είχε το "Ρεμπέτικο" σε κασέτα στο αυτοκίνητο κι άκουγα το "Καίγομαι" από τη Λεονάρδου και μαγευόμουν. Θυμάμαι τη φωνή του Νταλάρα (και τη δική μου από πάνω φυσικά!) να τραγουδάει "Το πουκάμισο το θαλασσί". Θυμάμαι τη φωνή της Αλεξίου, της Βιτάλη, του Παπακωνσταντίνου… Τι ωραία που ήταν"!

- Πριν λίγα χρόνια μπήκατε στο ρόλο μιας ηρωίδας σε τραγωδία, στην Ιφιγένεια. Τι σας άφησε αυτή η εμπειρία;

"Εμαθα πολλά. Είναι σπουδαίο σχολείο το θέατρο και δύσκολο πολύ. Ομως με ιντριγκάρει όπως έχετε καταλάβει και δε μπορώ να απομακρυνθώ … Θέλω να τα συνδυάζω. Σανίδι και τραγούδι. Το καλύτερό μου"!

- Παραστάσεις σε έργα του Οδυσσέα Ιωάννου, πέρυσι και φέτος. Βάλσαμο στην ψυχή ... ή μαχαίρι στην πληγή;

"Βάλσαμο … Ετσι φεύγεις από τη σπουδαία αυτή παράσταση. Σαν κάτι να άλλαξε μέσα σου κι αυτό δε συμβαίνει συχνά"!

- "Κι ήθελε ακόμη"... σας έχουμε συνδυάσει με το τραγούδι. Αν ήταν στο χέρι σας να προσθέτατε εσείς ένα στίχο, για το σήμερα, ποιος θα ήταν αυτός;

"Και μόνο που μου ζητάτε να γράψω κάτι δίπλα στον Αναγνωστάκη με πιάνει ένα "τζιζ"! Οταν ο ίδιος έχει πει το "Κι ήθελε ακόμη πολύ φως να ξημερώσει/όμως εγώ δεν παραδέχτηκα την ήττα"… λέω να το αφήσουμε ως έχει … Είναι τόσο βαθύ, που ό,τι άλλο του προσθέσω θα είναι παράταιρο".

- Πριν λίγες μέρες ήταν η Παγκόσμια Γιορτή της Γυναίκας. "Διψούν χρυσάφι" ακόμα οι γυναίκες σήμερα; Τι χρειάζονται για να ξεδιψάσουν, δεκαετίες μετά από τη γραφή του ποιητή;

"Κάποιες διψούν χρυσάφι, κάποιες άλλες αγάπη, κάποιες άλλες έρωτα, κάποιες εμπιστοσύνη, κάποιες ασφάλεια, κάποιες παιδιά, άλλες ησυχία, άλλες ταραχή … Ολα τα θέλουμε οι άνθρωποι συνήθως πάντα σε σχέση με το τι είναι αυτό που έχουμε ήδη, το οποίο τις περισσότερες φορές βρίσκουμε ανεπαρκές. Οταν διψάσουμε ολότητα κι ευτυχία μέσα μας κι όχι κάπου έξω, από μας, ίσως κάτι αλλάξει".

Η γνωστή ερμηνεύτρια Ρίτα Αντωνοπούλου θα εμφανιστεί στη μουσική σκηνή του "Yachting" αυτή την Παρασκευή στις 10.30 μ.μ. στη μαρίνα Καλαμάτας. Η είσοδος κοστίζει 10 ευρώ και για κρατήσεις μπορεί κανείς να καλέσει στα: 27210 87432, 6973-405829. 

 

Γ.Σαρ.


NEWSLETTER