Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2017 08:47

Οι στόχοι της Καπετανέα για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Οι στόχοι της Καπετανέα για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας (βίντεο)

 

Με βασικό στόχο να διαρκέσει περισσότερες μέρες το Φεστιβάλ Χορού, να ανοίξει στην τοπική κοινωνία και να προσφέρει μεγαλύτερα εκπαιδευτικά σεμινάρια εμφανίστηκε χθες το μεσημέρι η χορογράφος Λίντα Καπετανέα ως καλλιτεχνική διευθύντρια, στην πρώτη της συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο Καλαμάτας. 

Ο δήμαρχος Π. Νίκας εξέφρασε τη χαρά του που στη θέση αυτή είναι η κ. Καπετανέα  και εξήγησε μέσα από ποια στάδια έγινε η επιλογή της. Εξήρε τα προσόντα της και τόνισε πως η εντοπιότητα της δεν αποτέλεσε κριτήριο. “Η χορευτική κοινότητα της Ελλάδας άκουσε την είδηση αυτή με ενθουσιασμό” πρόσθεσε. Τέλος ο κ. Νίκας επανέλαβε πως η Σχολή Χορού θα μεταφερθεί στο Μέγαρο Χορού, γιατί εκεί είναι ο φυσικός της χώρος. 

Η ίδια η Μεσσήνια χορογράφος – χορεύτρια ξεκίνησε λέγοντας πως νιώθει σαν να μπήκε σε μια μεγάλη οικογένεια. “Στόχος είναι να εστιάσω στο εκπαιδευτικό κομμάτι, γι’αυτό και είμαι σε επαφή με ομάδες και χορευτές από το εξωτερικό. Θέλουμε να καταφέρουμε να ανοίξει ο θεσμός στην τοπική κοινωνία. Επίσης θα θέλαμε να ξεκινά λίγο πιο νωρίς και μην διαρκεί μόνο αυτές τις μέρες του καλοκαιριού, αλλά να συνεχίζει με σεμινάρια και μέσα στο χρόνο. Εχω ήδη αρχίσει να βλέπω παραστάσεις. Εργάζομαι, διδάσκω, χορεύω σε φεστιβάλ και θα προσπαθήσω όλη αυτή την εμπειρία να τη μεταφέρω εδώ στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. 

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη ήταν και η πρόεδρος της “Φάρις” Αναστασία Μπελογιάννη, η οποία δήλωσε πως με την κ. Καπετανέα είναι σε κοινό δρόμο σκέψεων. Τέλος, καλωσόρισε τη συνεργάτιδα της κ. Καπετανέα, Τζο Νασιοπούλου. 

Γ.Σαρ. 


NEWSLETTER