Κυριακή, 08 Οκτωβρίου 2017 09:02

Από το σανίδι της Πειραματικής στα τηλεοπτικά πλατώ η Καλαματιανή Μαρία Σαραντοπούλου

Γράφτηκε από την

Από το σανίδι της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας, στα πλατώ του Αντ1 και του Αlpha κατάφερε να βρεθεί η νεαρή Καλαματιανή φοιτήτρια Μαρία Σαραντοπούλου.

Το θέατρο και γενικά η υποκριτική αποτελεί τη μεγάλη της αγάπη, όμως ταυτόχρονα σπουδάζει στο  Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης. Επιστρέφει τακτικά στην Καλαμάτα για να συναντά την οικογένεια και τους φίλους της, όσο τουλάχιστον της το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις της στην Αθήνα.  

- Πώς επιλέχθηκες για να μπεις στο καστ των “Συμμαθητών” και του “Ελα στη θέση μου”;

“Mε δική μου πρωτοβουλία πήγα σε γραφείο και μέσα από κάστινγκ επιλέχθηκα να παίξω τους ρόλους αυτούς. Για μένα ήταν ένα σημαντικό βήμα αφού επιτέλους έβλεπα σιγά σιγά το όνειρο μου να πραγματοποιείται”.  

- Πόσο δύσκολο είναι να καταξιωθεί ένας νέος άνθρωπος σε ένα τόσο δύσκολο χώρο, όπως αυτός της τηλεόρασης;

“Εχω ακούσει από πολλούς ανθρώπους να λένε ότι “όνειρο μου είναι να γίνω ηθοποιός αλλά είναι πολύ δύσκολο γι’ αυτό θα ασχοληθώ με κάτι άλλο”. Ενας τέτοιος άνθρωπος σύμφωνα με την άποψη μου, δεν το ‘χει πραγματικά ως όνειρο, απλά τον ενδιαφέρει μόνο η αναγνωρισιμότητα και το κέρδος. Πράγμα που δεν ταιριάζει σε έναν καλό και σωστό ηθοποιό. Δεν διαφωνώ, ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, όπως και σε όλους τους χώρους βέβαια, αλλά στο συγκεκριμένο είδος δουλειάς, ξεπερνά τα λογικά πλαίσια. Για να καταξιωθεί κάποιος λοιπόν σε ένα τέτοιο χώρο, πιστεύω θα τα καταφέρει αν πραγματικά το θέλει, με προσπάθεια κι επιμονή”.

- Παράλληλα με τις σπουδές σου στα Οικονομικά, σκοπεύεις να παρακολουθήσεις μαθήματα σε δραματική σχολή ή σε σεμινάρια;

“Φυσικά, θέλω πάρα πολύ να ενταχθώ σε μια δραματική σχολή.  Γι’ αυτό και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσω προετοιμασία για να μπορέσω να πετύχω το στόχο μου. Ονειρο μου είναι να καταφέρω να μπω στο Εθνικό Θέατρο, πράγμα για το οποίο θα χρειαστεί πολύς κόπος και μεγάλη προσπάθεια (την οποία είμαι διατεθειμένη να κάνω), ιδιαίτερα αφού ο χρόνος μου είναι περιορισμένος λόγω της σχολής. Δεν σκοπεύω να εγκαταλείψω το Οικονομικό, καθώς κατά την άποψη μου - ένας σωστός ηθοποιός πρέπει να κατέχει όσες περισσότερες γνώσεις γίνεται πάνω σε διάφορους τομείς. Δεν θα ήθελα βέβαια στο μέλλον να ασχοληθώ με τα οικονομικά, γιατί πραγματικό μου όνειρο είναι να ασχοληθώ με την υποκριτική. 

- Σε εφηβική ηλικία ανέβηκες στο σανίδι με την έμπειρη ομάδα της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας. Τι σου άφησε αυτή η εμπειρία;

“Από πολύ μικρή ηλικία ήθελα να ασχοληθώ με την υποκριτική, γι’ αυτό και η συμμετοχή μου στην Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας ήταν μια καθοριστική εμπειρία για μένα. Με έκανε να καταλάβω από πολύ μικρή, ότι όντως θέλω να ασχοληθώ πραγματικά με αυτό το αντικείμενο”.

- Η αναγνωσιμότητα μέσω τηλεοπτικών σποτ θεωρείς πως βοηθά ένα νέα ηθοποιό και με ποιο τρόπο;

“Μέσω των τηλεοπτικών σποτ γίνεται κάποιος γνωστός στο ευρύτερο κοινό κι αυτό οδηγεί στο να τον μαθαίνει περισσότερος κόσμος. Συνεπώς, βοηθάει η διαφήμιση, ειδικά ένα νέο ηθοποιό, αφού έτσι γίνεται πιο οικείο πρόσωπο και πιο δημοφιλής”.

- Ποιοι είναι οι ρόλοι που ονειρεύεσαι να παίξεις στο απώτερο μέλλον;

“Υπάρχουν πολλοί ρόλοι στους οποίους θέλω να παίξω. Εχω ξεχωρίσει όμως ως τώρα την “Υπηρέτρια” στον “Κύκλο με τη κιμωλία” του Μπρεχτ, την “Ιουλιέτα” στο “Ρωμαίος και Ιουλιέτα” του Shakespeare και τη “Μπιάνκα” στο “Ημέρωμα της στρίγκλας”. 

- Υπάρχουν κάποιοι θεατρικοί συγγραφείς που τους ξεχωρίζεις, ως πιο αγαπημένους;

“Ξεχωρίζω το Shakespeare, το Στρίντμπεργκ, το Μπρεχτ και τον Αριστοφάνη”. 

- Πώς βλέπεις ως τώρα τον τρόπο που σε αντιμετωπίζουν οι ήδη καταξιωμένοι ηθοποιοί, στα γυρίσματα;

“Mε αντιμετωπίζουν με φιλικό τρόπο, συμβουλεύοντας με για το πώς θα καταφέρω να ακολουθήσω τα όνειρα μου. Mε σέβονται και δεν έχω νιώσει πότε απόρριψη, ούτε κάποια διάκριση, παρόλο που δεν είμαι στο χώρο τόσο καιρό όσο οι υπόλοιποι και δεν έχω τελειώσει κάποια σχολή”. 

 

Η Μαρία φοίτησε στο 6ο Γυμνάσιο  και στο 1ο Λύκειο Καλαμάτας. Στην Πειραματική Σκηνή είχε λάβει μέρος στις παραγωγές “Ονειρο θερινής νύχτας” και στο “Φουέντε Οβεχούνα”. Μέχρι στιγμής έχε λάβει μέρος σε διαφημιστικά σποτ για την εταιρεία “Γερμανός” και στο φιλμ της “Lacta” του 2016-1017. Πέρυσι ήταν στους «Συμμαθητές» και στο «Ταμάμ» και φέτος στο «Ελα στη θέση μου».