Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2011 15:38

Ο Κώστας Χρονόπουλος το Σάββατο στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Ο Κώστας Χρονόπουλος το Σάββατο στην Καλαμάτα

Για πρώτη φορά έρχεται στην Καλαμάτα ο νέος μουσικός Κώστας Χρονόπουλος, του οποίου οι ρίζες κρατούν από την Αρκαδία. Το Σάββατο το βράδυ, από τη σκηνή του "Le Garcon" θα παρουσιάσει από τους προσωπικούς του δίσκους, καθώς και από άλλους αγαπημένους καλλιτέχνες.

- Εχεις ξανάρθει στην Καλαμάτα, στη Μεσσηνία γενικότερα στο πλαίσιο κάποιας εμφάνισης; Το επώνυμο σου... πάντως παραπέμπει σε Μεσσηνιακή καταγωγή.
«Οχι δεν είχε τύχει μέχρι τώρα. Η καταγωγή μου πάντως είναι από την Αρκαδία».


- Τι θα ακούσουμε από σένα στο live του Le Garcon;
«Θα ακούσετε δικά μου τραγούδια από τους τρεις προηγούμενους δίσκους, καθώς και τραγούδια αγαπημένων δημιουργών».


- Μίλησέ μας λίγο για τον δίσκο σου «Καληνύχτα Barney»... Από που προέκυψε ο τίτλος σου;

«Ο τίτλος του δίσκου προέκυψε από μια συζήτηση στο στούντιο με φίλους. Ο Barney λοιπόν ήταν μια σειρά από κινούμενα σχέδια και η μόνιμη επιδίωξη του χαρακτήρα ήταν η ειρήνη και η ησυχία».


- Τι σημαίνει για σένα η συμμετοχή του Μάνου Ξυδούς στους στίχους ενός τραγουδιού σου;

«Ηταν ιδιαίτερη χαρά και τιμή για μένα».


- Τι έχεις σχεδιάσει για το φετινό χειμώνα; Τι συναισθήματα και σκέψεις σου προκαλεί η κρίση στην οικονομία, αλλά και στη διασκέδαση;

«Αυτό τον καιρό ηχογραφώ τραγούδια για τον καινούριο μου δίσκο. Οσον αφορά την ερώτηση σου για τα συναισθήματα που προκαλεί η κρίση στη οικονομία, από πού να αρχίσεις και που να τελειώσεις. Με μία λέξη, οργή».

- Ποια είναι τα πράγματα που σε εμπνέουν συνήθως για να γράψεις τις μουσικές σου;
«Η βάση είναι προσωπικές εμπειρίες και βιώματα, αλλά και καθημερινά πράγματα».

Η μουσική και η ενορχήστρωση του τελευταίου δίσκου είναι του ίδιου - ενώ στα λόγια συμμετείχαν ο Μάνος Ξυδούς στο τραγούδι «Πόσο κοστίζει η ησυχία» και ο Νίκος Μωραΐτης στο «Κανένας τους».
Στο δίσκο «Καληνύχτα Barney» συμμετείχαν ακόμη η Ζίνα Αρβανιτίδη, ο Γρηγόρης Κλιούμης («Υπόγεια Ρεύματα»), η Ελένη Πέτα και ο Απόστολος Ρίζος.
Η δισκογραφική παρουσία του Κώστα Χρονόπουλου ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2005 με τη δουλειά «Σαν μια φωτογραφία», με τραγούδια και ερμηνεία δική του. Στο άλμπουμ εκείνο συμμετείχαν ως ερμηνευτές ο Δημήτρης Καρράς στο τραγούδι «Θέλω να ξέρω πώς περνάς» και ο Μπάμπης Στόκας στο τραγούδι «Σαν μια φωτογραφία».
Ο 2ος δίσκος του με τίτλο «Δεν έχω ιδέα» κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2007, με τη συνεργασία εξαιρετικών φίλων του μουσικών (Νίκος Ζούδιαρης, «Βωξ», Marianne Rarity των «In Vox»).

 



Συνέντευξη
στη Γιούλα Σαρδέλη

 

Πολυμέσα


NEWSLETTER