Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2018 08:54

Ο ηθοποιός Μάνος Πίντζης στην “Ε”: «Δεν είσαι ποτέ προετοιμασμένος για την πραγματική ζωή»

Γράφτηκε από την
«Πετροχώρι, Ρωμανού, Γιάλοβα, πανηγύρια, κόσμος! Μαγικά καλοκαίρια!»

«Πετροχώρι, Ρωμανού, Γιάλοβα, πανηγύρια, κόσμος! Μαγικά καλοκαίρια!»

Πέρασε από το δημοφιλές ριάλιτι “Nomads” του ΑΝΤ1 και η παρουσία του προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις σε συμπαίκτες και κοινό. Ο λόγος για τον γνωστό ηθοποιό Μάνο Πίντζη, ο οποίος κατάγεται από τη Μεταμόρφωση της Πυλίας, την οποία υπεραγαπά.

Ο Μάνος Πίντζης κάνει καριέρα στο χώρο του θεάτρου και των σίριαλ αρκετά χρόνια τώρα, όμως πλέον αφήνει και το στίγμα του στα social media, μέσα από τις επαγγελματικές φωτογραφήσεις στις οποίες λαμβάνει μέρος ως μοντέλο. Του αρέσει να επεκτείνει τα ενδιαφέροντα και τις δραστηριότητές του, και όπως όλα δείχνουν, η τύχη είναι με το μέρος του.

 

- Κρατάτε χαμηλό προφίλ όλα αυτά τα χρόνια. Μέχρι τώρα πολύς κόσμος δεν ήξερε ότι κατάγεστε από τη Μεσσηνία. Τι αναμνήσεις και εικόνες κουβαλάτε μέσα σας, από την ιδιαίτερη πατρίδα σας;

 «Φοβερές αναμνήσεις από τον τόπο μου! Ανυπομονούσα να έρθει το καλοκαίρι... να κατέβουμε στο χωριό, που λένε! Βόλτες, παιχνίδια, παραλία, Πετροχώρι, Ρωμανού, Γιάλοβα, τα πανηγύρια, ο κόσμος! Μαγικά καλοκαίρια».

- Φαίνεστε χαρακτήρας που δεν συμβιβάζεται με τα εύκολα, τα τυπικά. Πώς γεννήθηκε η ιδέα να γίνετε ηθοποιός;

 «Ηθελα να γίνω ηθοποιός, γιατί από μικρός είχα μαγευτεί απ' τον κινηματογράφο. Οσο μπορούσα να πάω, πήγαινα. Αρα το ρίσκαρα, έδωσα εξετάσεις στην δραματική σχολή και πέρασα. Αυτό ήταν...».

- Πιστεύετε πως ο ηθοποιός συνεχίζει να ανακαλύπτει διαρκώς πράγματα για τον εαυτό του, μέσα από τους ρόλους; Αποτελεί ένα είδος ψυχανάλυσης το επάγγελμα αυτό;

 «Εννοείται ότι ανακαλύπτει πράγματα και θα ανακαλύπτει, αν φυσικά το θέλει κι έχει φροντίσει και το πνεύμα του. Γι’ αυτό δεν βλέπει την υποκριτική μόνο ως μέσο εφήμερης επωνυμίας».

- Πότε μπήκε στη ζωή σας το μόντελινγκ; Το φανταζόσασταν ότι θα συνδυαζόταν με την καριέρα του ηθοποιού;

«Το μόντελινγκ μπήκε στη ζωή μου πριν από 8 μήνες μετά από παρότρυνση ενός φίλου στιλίστα. Το μότο μου άλλωστε είναι “όταν δεν υπάρχει άλλο μονοπάτι, απλά δημιούργησε ένα νέο”».

- Πώς πήρατε την απόφαση να λάβετε μέρος στο "Νόμαντς"; Ηταν μια αυθόρμητη απόφαση ή κάτι που σκεφτήκατε για πολύ καιρό;

«Μου έγινε η πρόταση από το κανάλι, και τη συγκεκριμένη στιγμή την βρήκα ενδιαφέρουσα. Και για να μην κοροϊδευόμαστε... και από οικονομικής πλευράς».

- Ποια ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση που είχατε να αντιμετωπίσετε; Αφορούσε τις καιρικές συνθήκες ή τη συνύπαρξη με τόσους άγνωστους ανθρώπους;

«Η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν οι καιρικές συνθήκες φυσικά, τα δύσκολα παιχνίδια, το φαγητό. Οι άνθρωποι θα έλεγα πως ήταν... αναμενόμενοι».

- Η επιβίωση σε δύσκολες συνθήκες είναι τελικά μια αναμέτρηση με τον εαυτό μας ή αποτέλεσμα ομαδικών προσπαθειών;

 «Η επιβίωση σε τέτοιο περιβάλλον είναι καθαρά δικό σου “παιχνίδι”. Καθαρά θέμα ψυχολογίας! Δεν πρέπει να περιμένεις από κανέναν τίποτα, εκτός από τον εαυτό σου».

- Αν ξαναμπαίνατε σε ένα ανάλογο παιχνίδι, τι θα κάνατε διαφορετικά;

«Δεν θα ξαναέμπαινα σε τέτοιο παιχνίδι!».

- Αν υποθέσουμε ότι και η ίδια η ζωή είναι ένα παιχνίδι ετοιμότητας, πόσο καλά προετοιμασμένος αισθάνεστε;

«Δεν είσαι ποτέ προετοιμασμένος για την πραγματική ζωή. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να αντιμετωπίζεις αυτό που έρχεται όσο πιο ψύχραιμα μπορείς».

- Εχετε κάποια επαγγελματικά σχέδια για το επόμενο διάστημα;

«Θέλω να κάνω πράγματα στο μόντελινγκ, αλλά στο εξωτερικό - καθώς επίσης θέατρο και τηλεόραση».


NEWSLETTER