Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018 08:43

Ολα έτοιμα για το 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας (βίντεο)

Γράφτηκε από την

 

 

Ολα είναι έτοιμα για την μεγάλη στιγμή, την έναρξη του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, την Παρασκευή στο Μέγαρο Χορού.

Η πρώτη παράσταση θα είναι από την Compañía Sharon Fridman, το “Free Fall” και θα ανέβει την Παρασκευή 13 και το Σάββατο 14 Ιουλίου στις 10 μ.μ. στην Κεντρική Σκηνή Μεγάρου Χορού Καλαμάτας.

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χτες το μεσημέρι στο Μέγαρο, ο δήμαρχος Π. Νίκας

είπε πως ο θεσμός είναι ανανεωμένος και πως το αποτέλεσμα θα δικαιώσει το κοινό και τους συντελεστές. “Θα έχει πολύ κόσμο το Φεστιβάλ, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά. Ο Αθηναϊκός Τύπος έχει κάνει πολλά αφιερώματα. Μισή ώρα πριν την έναρξη, θα γίνουν και τα αποκαλυπτήρια δύο τιμητικών μνημείων, το ένα είναι για το Ιδρυμα Καρέλια και το άλλο για το Ιδρυμα Κωνσταντακόπουλου. Και τα δύο βρίσκονται μέσα στο Μέγαρο”. Ο ίδιος πρόσθεσε πως έχουν γίνει βελτιώσεις στο στούντιο και στα συντριβάνια.

Η πρόεδρος της “Φάρις” Αναστασία Μπελογιάννη ευχαρίστησε την καλλιτεχνική διευθύντρια Λίντα Καπετανέα και τα στελέχη της “Φάρις” για όλη την προσπάθεια. “Εχει γίνει σκληρή δουλειά, το πρόγραμμα είναι υπέροχο, η προπώληση πηγαίνει πολύ καλά και έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία το ενδιαφέρον του κόσμου”.

Τέλος η κ. Καπετανέα μίλησε για το νεανικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Η χαμένη κάλτσα” που υλοποιείται στο Μέγαρο, για πρώτη φορά. Σε αυτό λαμβάνουν μέρος 70 παιδιά από 4 ως 16 ετών. Η παρουσίαση του προγράμματος θα γίνει αύριο, στις 7 μ.μ., με είσοδο 5 ευρώ για όλους όσους θέλουν να δουν τι διδάχθηκαν τα παιδιά. “Το εκπαιδευτικό κομμάτι έχει στηριχτεί ιδιαίτερα φέτος. Στα σεμινάρια έχουν δηλώσει μέρος 73 άτομα, επαγγελματίες και μη από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το “Free Fall” της πρεμιέρας είναι ένα έργο που δε πρέπει να χάσει κανείς, το οποίο μελετά τα όρια του σώματος, έχει σχέση με την επιβίωση, την πτώση, τη ροή, την ταλάντωση. Μεγάλη επιτυχία είχε και η προπώληση για το έργο “Transfiguration”, για το οποίο μπήκε άλλη μία παράσταση. Για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ υπάρχει μια παράσταση για παιδιά, την οποία μπορούν να δουν μαζί με τους γονείς, σε ειδική τιμή. Ενα έργο καρτούν για όλη την οικογένεια. Οι Ελληνικές παραγωγές χρειάζονται τη στήριξή μας, θα δούμε 3 έργα νέων καλλιτεχνών σε συνεργασία με τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, το Φεστιβάλ Αθηνών, τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Με τον τρόπο αυτό το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας “ταξιδεύει” και στο εξωτερικό, μέσα από τις παραστάσεις αυτές, μέσα στα διεθνή προγράμματα” τόνισε. Η ίδια αναφέρθηκε και στα κομμάτια του Φεστιβάλ που θα γίνουν στην κεντρική πλατεία και θα είναι ανοικτά για όλους. Ευχαρίστησε τέλος το Δήμο, τη “Φάρις”, το υπουργείο Πολιτισμού, το υπουργείο Οικονομίας, τους χορηγούς, τους εθελοντές, τις επιχειρήσεις και τους φίλους του θεσμού.

Γ.Σαρ.

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=dQml1gFE58Y}