Παρασκευή, 02 Αυγούστου 2019 18:30

Μεσσηνία: Βαγγέλης Δούβαλης στον Πολύλοφο για το Street Food Festival

Μεσσηνία: Βαγγέλης Δούβαλης στον Πολύλοφο για το Street Food Festival

Street Food Festival διοργανώνεται αύριο Σάββατο στον Πολύλοφο Μεσσηνίας, στις 9 μ.μ., με είσοδο ελεύθερη.

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Πολυλόφου Μεσσηνίας και οι Μεσσηνιακές Ημέρες Σύκου καλούν όλους τους λάτρεις του “πρόχειρου” φαγητού να απολαύσουν πρωτότυπες γεύσεις μέσα σε ένα δροσερό περιβάλλον με επιλεγμένη μουσική. Τη διασκέδαση των επισκεπτών αναλαμβάνουν ο Βαγγέλης Δούβαλης και το σχήμα των “Mottet”. Ο καταγόμενος από τη Μεσσήνη Βαγγέλης Δούβαλης, μιλώντας στην “Ε” ανακοίνωσε και μια πολύ σημαντική συνεργασία με τον ποιητή Νάνο Βαλαωρίτη. Ιδιαίτερα συγκινητικό επίσης, το ότι πρόσφατα μελοποίησε ποίημα του αείμνηστου πολιτικού Παναγιώτη Φωτέα, γεγονός που αποδεικνύει ότι η τέχνη, κάνει τους ανθρώπους… αθάνατους.

- Τι σχέδια περιλαμβάνει το καλοκαίρι συναυλιακά, όσον αφορά την "κάθοδο" σας στα πάτρια εδάφη;

Τα σχέδια μου για το φετινό καλοκαίρι στην όμορφη Μεσσηνία, περιλαμβάνουν δύο συναυλίες στις 3 Αυγούστου στον Πολύλοφο Μεσσηνίας μαζί με το συγκρότημα “Mottet” και στις 9 Αυγούστου στους Γαργαλιάνους, μαζί με την Κατερίνα Τσιρίδου μια βραδιά με λαϊκά, ρεμπέτικα τραγούδια και εξαιρετικούς μουσικούς.

- Υπάρχει στα σκαριά κάποια νέα δισκογραφική δουλειά και αν ναι, με ποιους συντελεστές;

Υπάρχει μία ακόμα νέα δισκογραφική δουλειά, η οποία θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο με τίτλο “Τραγούδια με χρώματα”. Αποτελείται από 5 τραγούδια και ένα μικρό ορχηστικό. Ενα ποίημα του Νάνου Βαλαωρίτη και ένα ποίημα του Παναγιώτη Φωτέα υπάρχουν σε αυτήν την δουλειλα μου. Αγαπώ την ποίηση και θέλω να υπάρχει και μέσα από την μουσική μου. Επίσης στην νέα μου μουσική πρόταση, έχει συμμετοχή και η ρεμπέτισσα Μαριώ που λέμε μαζί ένα τραγούδι. Υπέροχη και ωραία στιγμή, γιατί αγκάλιασε και αγάπησε το τραγούδι μου από την πρώτη φορά που το άκουσε και το έκανε δικό της.

- Πώς είναι η συνύπαρξη με τους Mottet; Είναι ένα σχήμα που ακολουθεί το στιλ της εποχής με μεγάλη επιτυχία.

Είναι εξαιρετικοί μουσικοί διότι περιέχουν ευγένεια και μουσικό ήθος και σε εμένα μου αρέσει να δοκιμάζω καινούργια μουσικά πράγματα.

- Ποια θεωρείτε ότι είναι για σας η πιο δημιουργική στιγμή της χρονιάς;

Αυτό που θεωρώ δημιουργική στιγμή, είναι η στιγμή μέσα στο στούντιο. Είναι η ολοκλήρωση της μουσικής μου ιδέας σε άκουσμα και αυτή είναι η πιο σημαντική στιγμή για εμένα. Η στιγμή της δημιουργίας. Φυσικά είναι και η επικοινωνία με το κοινό, που γίνεται σε χώρους που εμφανίζομαι.

Ο Βαγγέλης Δούβαλης συνεργάζεται χρόνια τώρα με τα μεγαλύτερα ονόματα της Ελληνικής μουσικής σκηνής. Ηταν μέλος της Φιλαρμονικής Μεσσήνης και της “Αρμονίας” Καλαμάτας.

Γ.Σαρ.