Παρασκευή, 03 Αυγούστου 2012 09:34

Δημήτρης Διαμάντης, μεγάλος νικητής Open Mic Messinia: "Η μουσική αρνείται πεισματικά να βγει από την ζωή μου"

Γράφτηκε από την

Η μουσική μπήκε στη ζωή του από πολύ νωρίς, ακολούθησε μουσικές σπουδές, αποφάσισε ότι του αρέσει να βρίσκεται on stage και το κάνει σε κάθε ευκαιρία.
Η Δημήτρης Διαμάντης είναι ο μεγάλος νικητής του διαγωνισμού ταλέντων Open Mic Messinia, η τελική φάση του οποίου έγινε το βράδυ της Δευτέρας στο "Aqua Club" του Elite City Resort.

Ο Δημήτρης Διαμάντης μας μίλησε για τη μουσική, το τραγούδι, την πρωτιά και για τα μελλοντικά του σχέδια.

- Η μουσική πότε μπήκε στη ζωή σου;
«H μουσική κατά έναν τρόπο μπήκε στην ζωή μου, κυριολεκτικά, την πρώτη μέρα που με έφεραν από το μαιευτήριο. Το ξέρω, ίσως ακούγεται υπερβολικό, όμως οι γονείς μου, όντας λάτρεις της μουσικής, είχαν ένα ραδιόφωνο «ανοιχτό» κάθε ώρα της μέρας, γεγονός το οποίο μου προσέφερε συνεχώς πολλά ερεθίσματα από διάφορα είδη μουσικής. Από τότε η μουσική αρνείται πεισματικά να βγει από την ζωή μου και με συντροφεύει σε κάθε στιγμή μου, ενώ αποτελεί τρόπο ζωής μέχρι και σήμερα».

- Εχεις κάνει ανάλογες σπουδές;
«Ακούμπησα για πρώτη φορά το κλαβιέ του πιάνου στα 10 μου και ξεκίνησα με δάσκαλο ωδείου μαθήματα αρμονίας και πιάνου μέχρι τα 15 μου. Επειτα νιώθοντας την ανάγκη για μουσική κοινωνικοποίηση, συμμετείχα σε ένα σχολικό ροκ μουσικό συγκρότημα όπου εν τέλει "αναγκάστηκα" να μάθω να παίζω ηλεκτρικό μπάσο για να καλύψω τις ανάγκες του συγκροτήματος! Παράλληλα με αυτό, ανακάλυψα την αγάπη μου για το τραγούδι συνοδευόμενο από κιθάρα στην οποία είμαι αυτοδίδακτος, ενώ μετά από χρόνια μουσικών αναζητήσεων κοντά σε έμπειρους καλλιτέχνες και τραγουδιστές, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι αυτό που με εμπνέει πιο πολύ είναι η ερμηνεία και η έκφραση του πάθους μου πάνω στη σκηνή».

- Πώς αποφάσισες να πάρεις μέρος στο διαγωνισμό;
«Ομολογώ πως άργησα λίγο να πληροφορηθώ για την ύπαρξη του διαγωνισμού. Οταν όμως ενημερώθηκα και κατάλαβα ότι πρόκειται για έναν πρωτότυπο για τα δεδομένα της Καλαμάτας διαγωνισμό, οργανωμένο με αρκετό μεράκι και όρεξη, έσπευσα να δηλώσω συμμετοχή. Νομίζω πως το είδα και σαν μια μουσική πρόκληση ώστε να μπορέσω μέσα από το διαγωνισμό να μοιραστώ με τον κόσμο την αγάπη και την απόλαυση που νιώθω για την μουσική και το τραγούδι. Νιώθω πραγματικά ευτυχής που μου δόθηκε η ευκαιρία να συμμετάσχω στον 1ο διαγωνισμό Open Mic Messinia καθώς αποτελεί μια αξέχαστη εμπειρία για μένα λόγω της φιλότιμης και σκληρής προσπάθειας που κατέβαλε η ομάδα παραγωγής και της αλληλεγγύης  που έδειξαν καθ’ όλη την διάρκεια του διαγωνισμού οι συν-αγωνιστές μου»!

- Τι σημαίνει για σένα η πρωτιά;
«Κατ’ αρχήν, η πρωτιά για μένα σημαίνει αναγνώριση και αγάπη από τους ανθρώπους που πίστεψαν σε μένα και με βοήθησαν να φτάσω σε αυτήν την θέση και γι' αυτό τους είμαι πραγματικά ευγνώμων. Επίσης η πρωτιά για μένα, συμβολίζει την ελπίδα, ελπίδα για νέες επαγγελματικές ευκαιρίες στην μουσική που θα ήθελα να μου δοθούν. Εν τέλει, η πρώτη θέση, μου τονίζει ότι θα πρέπει να θέσω τον πήχη ακόμη πιο ψηλά για τον εαυτό μου και την αυτοβελτίωσή μου. Α! Ας μην ξεχάσουμε βεβαίως - βεβαίως και το βραβείο των 500 ευρώ»!

- Τι σκέφτεσαι για το μέλλον σε σχέση πάντα με τη μουσική;

«Γενικά, προσπαθώ να βλέπω το μέλλον μου στην μουσική με αισιοδοξία. Είναι γνωστό βέβαια ότι η άσχημη κατάσταση της οικονομίας έχει επηρεάσει πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένου και του τομέα της μουσικής βιομηχανίας.  Ωστόσο, αυτό δεν με εμποδίζει από το να  δουλεύω σκληρά και να χρησιμοποιώ την αγάπη μου για την μουσική ως κινητήρια δύναμη για να πετύχω τους στόχους και τα όνειρά μου, όπως τη δημιουργία προσωπικών δίσκων, τη συνεργασία με άλλους καλλιτέχνες και γιατί όχι, την επίτευξη μιας  επιτυχημένης επαγγελματικής πορείας στην μουσική! Ελπίζω ότι ο έρωτάς μου για το τραγούδι και την μουσική, η ενέργεια που νιώθω όταν εκφράζομαι μέσα από το τραγούδι και η επιτυχία στον διαγωνισμό Οpen Mic Messinia θα με βοηθήσουν να πραγματοποιήσω τα όνειρά μου»!