Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012 12:51

ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: «Θέλω να εισπράξω τη θετική ενέργεια της Αρχαίας Μεσσήνης»

Γράφτηκε από την

 

Συνέντευξη

στη Γιούλα Σαρδέλη

 

"Θέλω να εισπράξω τη μεγαλοσύνη και τη θετική ενέργεια του Αρχαίου Θεάτρου της Μεσσήνης" δηλώνει στην "Ε" ο γνωστός ηθοποιός Χρήστος Λιακόπουλος, αφηγητής στη μεγάλη αποψινή εκδήλωση "Μεσσήνιοι στον κόσμο", η οποία είναι υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας. Ο ίδιος δεν έχει κάποια καταγωγή από τη Μεσσηνία, όμως έχει αναλάβει ένα πολύ σημαντικό τμήμα της βραδιάς, αφού θα αφηγηθεί την ιστορία και τη δράση των Μεσσηνίων σε όλο τον κόσμο. 

 

- Πώς σας έγινε η πρόταση να είστε ο αφηγητής σε αυτή την βραδιά;

"Ο σκηνοθέτης Σταμάτης Τσαρουχάς είναι φίλος και συνεργάτης και πίστευε ότι ταιριάζω πολύ σε αυτή την δουλειά".

 

- Τι είδους κείμενα θα διαβαστούν από εσάς;

"Είναι 8 αφηγήσεις. Η πρώτη είναι η εισαγωγή, η επόμενη αφορά τη σχέση που είχαν οι Μεσσήνιοι με την Καππαδοκία και τον Πόντο, η 3η αναφέρεται στη σχέση των Μεσσηνίων με την Κωνσταντινούπολη, η 4η αφορά τη Μικρά Ασία και την Αμερική, η 5η είναι για τη Μακεδονία και την Ηπειρο. Η 6η αφορά την Κάτω Ιταλία και την Κεφαλλονιά, η 7η έχει να κάνει με τα Δωδεκάνησα, τα Κύθηρα και την Κρήτη και τέλος η 8η μιλάει για την Πελοπόννησο".

 

- Πώς αισθάνεστε που θα βρεθείτε σε αυτόν το χώρο;

"Εχω μεγάλη επιθυμία να βρεθώ σε αυτό τον χώρο για να εισπράξω τη μεγαλοσύνη και τη θετική ενέργεια του Αρχαίου Θεάτρου της Μεσσήνης".

 

- Τι ετοιμάζετε για το χειμώνα;

"Θα επαναλάβουμε την περσινή παράσταση με τίτλο "Βρωμικά κόλπα" που είχε μεγάλη επιτυχία. Είναι ένα έργο Αμερικανού συγγραφέα που αποτελεί ένα ψυχολογικό θρίλερ με κωμικά στοιχεία. Εχει να κάνει με ίντριγκες, παιχνίδια για δόξα και εκβιασμούς". 

 

- Σας είδαμε πρόσφατα στη διαφήμιση της Wind με τον Πίου, τι αποκομίσατε από αυτή την συνεργασία;

"Αυτή είναι η 2η διαφήμιση. Από αυτή την εμπειρία κρατώ την πολύ καλή συνεργασία. Με βοήθησε ίσως, να γίνω πιο γνωστός".

 

- Ποια είναι η άποψή σας για την κρίση;

"Η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη και δεν βλέπω να γίνονται κινήσεις που θα μπορούσαν να μας δημιουργήσουν εμπιστοσύνη, αλλά το θέμα είναι να περνάμε τις δυσκολίες".

 

- Ο κόσμος που σας παρακολουθεί στο θέατρο, σας μεταδίδει μια διαφορετική ψυχολογία;

"Δεν έχω παρατηρήσει κάποια διαφοροποίηση στην ψυχολογία των θεατών, πριν και μετά την κρίση. Η διαφορά που βλέπω, είναι στον κόσμο έξω, από το πόσο οργισμένοι και αγχωμένοι είναι και πόσο βρίσκονται σε κατάθλιψη. Την ώρα της παράστασης, οι θεατές ξεχνιούνται, γιατί ίσως το θέατρο αποτελεί ένα είδος ψυχοθεραπείας".

 

Ο Χρήστος Λιακόπουλος έχει γεννηθεί στον Πειραιά. Σπούδασε στην Ανώτερη Δραματική Σχολή "Ιασμος" και στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πειραιά. Εχει παρακολουθήσει μαθήματα στο Θεατρικό Εργαστήρι του Κ. Καζάκου και στο Studio των Αλλαγών. Εχει κάνει μαθήματα φωνητικής  με τη σολίστ της Λυρικής Σκηνής Μαρία Τζιοβαρίδου και μαθήματα χορού στη σχολή της Καίη Χόλντεν.

Η μουσική παράσταση θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ και θα έχει ελεύθερη είσοδο. Οι θεατές θα ταξιδέψουν, μουσικά και οπτικά, στις περιοχές όπου βρέθηκαν Μεσσήνιοι, στην Ελλάδα και τον κόσμο, από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας. Προτεινόμενη ώρα προσέλευσης (λόγω προβλημάτων στη στάθμευση των αυτοκινήτων) 7. Η είσοδος θα επιτρέπεται και από τη βορεινή (Αρχαία Μεσσήνη) και από τη νότια πύλη (Αρσινόη) του αρχαιολογικού χώρου (συνιστάται οι επισκέπτες να έχουν μαζί τους ένα φακό). Στον αρχαιολογικό χώρο δεν επιτρέπεται η είσοδος με φαγητά ή και αναψυκτικά. Προτεινόμενη υπόδηση: άνετα ίσια παπούτσια.