Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2019 09:53

Ο ηθοποιός Γιώργος Μακρής στην "Ε" για την κωμωδία «RU GREEK?»

Γράφτηκε από τον
Ο ηθοποιός Γιώργος Μακρής στην "Ε" για την κωμωδία «RU GREEK?»

 

Ακούγοντας τη λέξη «επιθεώρηση» ένα από τα πρώτα ονόματα που αμέσως μας έρχονται στο μυαλό είναι αυτό του Γιώργου Μακρή, ενός ταλαντούχου ηθοποιού ο οποίος τα τελευταία χρόνια γράφει και τα κείμενα των παραστάσεων του.

Τον γνωρίσαμε στο "Καλημέρα ζωή" του Νίκου Φώσκολου, τον είδαμε στη συνέχεια στο πλευρό του Μάρκου Σεφερλή, αλλά από κει και πέρα διάλεξε τον δρόμο του θεάτρου. Αυτή τη περίοδο τον συναντάμε στη ξεκαρδιστική κωμωδία “RU GREEK”, της οποίας υπογράφει και το σενάριο. Η κωμωδία του Γιώργου Μακρή θα παρουσιαστεί μαζί με τον Γιώργο Μαυρά στην Καλαμάτα το Σάββατο 9 Νοεμβρίου στην Αίθουσα της Φιλαρμονικής στις 9 μ.μ.

 

-Τι θα δει το κοινό της Καλαμάτας στην παράσταση “RU GREEK”?

Το σίγουρο είναι πως θα γελάσει. Είναι μια κωμωδία με σπονδυλωτά νούμερα που θα τους κάνει να ταξιδέψουν σε διάφορα μέρη της χώρας μας. Θα συγκινηθούν, θα νοσταλγήσουν, θα θυμηθούν, θα ονειρευτούν, θα πεισμώσουν και θα ξεχαστούν για 2 ώρες. Προσπαθούμε να χαρίσουμε το γέλιο σε κάθε παράσταση και πιστεύω πως και πάλι θα τα καταφέρουμε.

 

-Σκηνοθετείτε και παίζετε στην ίδια παράσταση, πόσο δύσκολο είναι αυτό για έναν καλλιτέχνη;

Δεν είναι εύκολο, το καθένα ξεχωριστά θέλει χρόνο, δουλειά και διαφορετική αντίληψη. Όσο μπορώ προσπαθώ για το καλύτερο αποτέλεσμα, ένα αποτέλεσμα αξιοπρέπειας για την ίδια την παράσταση, για το συνάδελφο, για εμένα αλλά κυρίως για το ίδιο το κοινό.

 

-Πως είναι η συνεργασία σας με τον Γιώργο Μαυρά;

Με τον Γιώργο μετράμε 10 χρόνια γνωριμίας και επαγγελματικής σχέσης. Τον ανακάλυψα σε μια θεατρική παράσταση όπου συμμετείχε, είπα μέσα μου -αυτό το παιδί (τότε) έχει ταλέντο. Και τώρα λέω αυτός ο... παππούς δε με έβγαλε ψεύτη. Του εύχομαι κάθε ευτυχία και επαγγελματική αναγνώριση διότι την αξίζει..

 

-Πόσο εύκολο είναι να ανεβάζει κανείς δικές του παραγωγές στις μέρες μας;

Εδώ και 11 χρόνια παλεύω στο τομέα αυτό, παλεύω με θηρία μεγάλα, είναι πολύ δύσκολα. Ευχαριστώ δε θα ακούσεις ποτέ ενώ τα μπράβο είναι λίγα. Σε πολεμούν τις περισσότερες φορές χέρια που ταΐζεις, αλλά προχωράω, και λέω μέσα μου συνέχισε Γιώργο, συνέχισε. Δε περιμένω βοήθεια από πουθενά. Αυτός είναι και ένας λόγος που κουράστηκα, βαρέθηκα, αηδίασα και σκέφτομαι πλέον διαφορετικά και έχω πάρει και τις αποφάσεις μου. Αποφάσισα και το έχω κάνει κιόλας να απομακρύνω αρκετούς από το περιβάλλον μου. Ετοιμάζομαι για πολλά διαφορετικά πράγματα.

 

-Σας βλέπουμε συνήθως σε κωμικούς ρόλους - Προτιμάτε την κωμωδία ή απλά προκύπτει;

Εγώ γράφω τα έργα μου. Λατρεύω την κωμωδία και τόσα χρόνια πιστεύω ότι την υπηρετώ σωστά. Την ξέρω, και είναι το δυσκολότερο στο θέατρο και παντού. Πρόταση για να κάνω κάτι διαφορετικό είχα και το έκανα. Από πλευράς τηλεόρασης δεν έχει προκύψει κάτι διότι δε ξέρω να χώνομαι στο σύστημα, δε γνωρίζω να κάνω καλές δημόσιες σχέσεις για τον εαυτό μου. Ισως πριν πεθάνω να μου κάνουν κάποια πρόταση να κάνω το πτώμα σε κάποια κηδεία ή την αγελάδα ΚΛΑΡΑ στο αγρότης μόνος ψάχνει.

 

-Το χιούμορ είναι στοιχείο του χαρακτήρα σας;

Ναι ήταν στοιχείο του χαρακτήρα μου, αλλά με 11 χρόνια κρίσης από το 2008 πολλοί μου το στέρησαν και αυτό.

 

-Έχετε παίξει σε πολλές δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές. Σας έχει βοηθήσει η τηλεόραση;   

Ναι έχω παίξει σε γνωστές σειρές, δε θα έλεγα όμως ότι έχω γευτεί κάτι από αυτό. Είμαι προσγειωμένος και ξέρω σε τι level αναγνωρισιμότητας βρίσκομαι. Αντιθέτως όμως ξέρω πολύ καλά σε τι θέση βρίσκομαι ερμηνευτικά πάνω στο σανίδι.

 

-Τι είναι αυτό που θα σας έκανε να γυρίσετε στην τηλεόραση;

Δεν ήμουν και ποτέ  στη τηλεόραση με την καθεαυτού έννοια. Περιμένω και εγώ κάποια στιγμή να χτυπήσει το τηλέφωνο μου και να δεχτώ κάποια πρόταση. Μια καλή πρόταση και θα “τρυπώσω” και εγώ στην τηλεόραση.

 

-Μέσα από την εμπειρία σας στον χώρο του θεάτρου, τι θα συμβουλεύατε τα νέα παιδιά που θέλουν να εργαστούν πάνω σε αυτόν;

Να μη σταματούν ποτέ να κυνηγούν τα όνειρά τους , να έχουν πίστη και αν είναι τυχερό και γραφτό θα γίνει. Αν όχι να πάρουν τζόκερ, αν πάλι δε γίνει τίποτα. Ας δοκιμάσουν και σε άλλες χώρες.  Διότι τι λένε οι παροιμίες; Κανείς δε βρήκε την υγειά του στο ίδιο του το χωριό...


NEWSLETTER