Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2012 10:55

"Mr Booze": Η Καλαμάτα είναι… hard rock

Γράφτηκε από την
"Mr Booze": Η Καλαμάτα είναι… hard rock

 

Η Καλαμάτα είναι ροκ και μάλιστα… hard rock! Ποιος είπε πως οι νέοι άνθρωποι της πόλης δεν "ψάχνονται" και δεν δημιουργούν πάνω στη ροκ σκηνή, με βάση τα πρότυπα που είχαν μεγαλώνοντας; To head banging, οι σκληρές κιθάρες και φυσικά ο alternative τρόπος ζωής, δε θα πάψει ποτέ να γοητεύει και να αποτελεί αγαπημένη συνήθεια, παρά τις ποπ μόδες και τα επίκαιρα trends. Γνωρίστε τους "Mr Booze".

- Πώς γεννήθηκαν οι "Mr Booze" και πώς επιλέξατε το συγκεκριμένο όνομα;

Γιώργος Μπελογιάννης: "Κατ'αρχήν με τον Γιώργο Μουντανέα είμαστε φίλοι περίπου 20 χρόνια και παίζουμε μαζί από τα χρόνια του γυμνασίου έχοντας συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες! Οι MrBooze γεννήθηκαν από την μόνιμη ανάγκη μας να παίξουμε βαρύ rock n' roll και η επιστροφή του "Μούντα" στην Καλαμάτα ήταν η ευκαιρία να ξεκινήσουμε κάτι καινούριο! Ο Θάνος (φωνή) και ο Χρήστος (ντραμς) είναι πολλά χρόνια φίλοι μας και μπήκαν αμέσως στο κλίμα". 

- Τα μουσικά γούστα των μελών ταίριαξαν από την αρχή ή ο καθένας έχει το δικό του μουσικό στυλ;

"Είμαστε ροκάδες και οι τέσσερις. Βέβαια το ροκ είναι τεράστιο και ο καθένας από εμάς το αντιλαμβάνεται με τον δικό του τρόπο, κάτι που βοηθάει πολύ κατά τη διάρκεια της σύνθεσης μιας και ο καθένας θα βάλει το προσωπικό του σημάδι σε ένα κομμάτι. Εχουμε βέβαια κοινές αγαπημένες μπάντες με πρώτους τους Black Sabbath".

- Η μουσική σίγουρα είναι η μεγάλη αγάπη όλων σας, όμως ποιες είναι οι παράλληλές σας ενασχολήσεις; 

Γιώργος Μουντανέας: "Ο Θάνος είναι φοιτητής ενώ εγώ μόλις τελείωσα και τις δικές μου σπουδές. Ο Γ. Μπελογιάννης με το Χρήστο Κοτσομύτη εργάζονται και μόλις σχολάνε συναντάνε τους άλλους 2 για να παίξουν μουσική"! 

- Πού μπορεί κάποιος να ακούσει τραγούδια σας;

"Αυτή τη στιγμή που μιλάμε περιμένουμε την Cd έκδοση του δίσκου μας. Προς το παρόν, μόνο διαδικτυακά, μέσω της σελίδας http://mrbooze.bandcamp.com/ από όπου μπορεί κανείς να κατεβάσει το δίσκο μας δωρεάν, ενώ μπορεί να μαθαίνει νέα μας στο facebook.com/MrBoozeBand. Επίσης σύντομα φιλοδοξούμε να τα παρουσιάσουμε και ζωντανά στην πόλη, αλλά και σε άλλες που μας έχουν καλέσει.

- Το μέταλ και το χαρντ ροκ εξακολουθεί να είναι και σήμερα ένα αγαπημένο είδος των νέων; Η έχουν αλλάξει τα πράγματα κάπως, με όλο αυτό το "βομβαρδισμό" της ποπ μουσικής;

Γιώργος Μπελόγιαννης: "Κοιτάξτε να δείτε τα mainstream media ποτέ δε στήριξαν τη σκληρή μουσική. Πάντα προτιμούσαν την σκυλοπόπ γιατί αυτό θέλει ο Ελληνας. Πάντοτε όμως υπήρχαν και θα υπάρχουν παιδιά που βρίσκουν αυτό το κάτι στο μέταλ, που δεν μπορείς να το βρεις σε καμία άλλη μουσική. Οσοι ανακάλυψαν το μονοπάτι και το ακολούθησαν κέρδισαν πολλά. Οι υπόλοιποι απλά αγνοούν κάτι πολύ όμορφο και ειλικρινές. Θέμα γούστου και επιλογών είναι όλα".

Γιώργος Μουντανέας: "Πάντως εγώ τα τελευταία χρόνια βλέπω μια αύξηση στο κοινό της μέταλ μουσικής. Και εδώ στην πόλη έχουν ανοίξει μαγαζιά τα οποία παίζουν ροκ/μέταλ και παιδιά που τα στηρίζουν επειδή αγαπούν τη μουσική αυτή"!

- Θα παρουσιάσετε κάποια στιγμή και δική σας δισκογραφία; Αν ναι, θα περιλαμβάνει διασκευές ή και δικά σας κομμάτια;

"Ηδη όπως είπαμε, έγινε το πρώτο βήμα με το ντεμπούτο EP μας το οποίο περιέχει 5 δικά μας κομμάτια και 1 διασκευή. Σίγουρα θα υπάρξει και δεύτερη δουλειά μας, υπολογίζουμε μέχρι το καλοκαίρι του 2.013 στην οποία θα υπάρχουν μόνο δικά μας κομμάτια. Τώρα αν θα κυκλοφορήσει από κάποια εταιρία ή σαν αυτοχρηματοδοτούμενη δουλειά, όπως το ντεμπούτο, είναι νωρίς ακόμα για να το πούμε. Ζούμε σε δύσκολες εποχές και οι εταιρίες θέλουν και αυτές να σε φάνε, οπότε Do it yourself"!

- Ποιοι μουσικοί ή συγκροτήματα αποτέλεσαν έμπνευση για σας μεγαλώνοντας;

"Υπήρξαμε πολύ τυχεροί που μεγαλώσαμε σε οικογένειες που το ροκ/μέταλ ήταν κάτι σπουδαίο και όχι "διαβολική μουσική". Ακόμα πηγαίνουμε σε συναυλίες με τους πατεράδες μας, οι οποίοι μας δίδαξαν και τη σπουδαιότητα συγκροτημάτων όπως οι Black Sabbath, Judas Priest, Motorhead, Pink Floyd, Deep Purple, Kyuss, ενώ ειδική αναφορά θέλουμε να κάνουμε στην πολύ δυνατή Ελληνική μέταλ σκηνή και σε μπάντες όπως οι Nightstalker, οι InnerWish και πολλοί άλλοι που κάνουν Ευρωπαικές περιοδείες βάζοντας τη χώρα μας στον "μεταλλικό"  χάρτη του πλανήτη! Επίσης, επειδή στη μπάντα προβάλλουμε έντονα την καταγωγή μας, χαιρόμαστε ιδιαιτέρως που βλέπουμε ξανά πολλές μπάντες και στην πόλη και φυσικά που αποτελούμε κομμάτι της αναβίωσης αυτής της "Καλαματιανής ροκ σκηνής"! Love, Peace and rock n' roll"!


NEWSLETTER