Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2012 10:55

Δημήτρης Διαμάντης: Ρόδα που γυρίζει η ζωή και έπεται συνέχεια!

Γράφτηκε από την
Δημήτρης Διαμάντης: Ρόδα που γυρίζει η ζωή και έπεται συνέχεια!

Το πρώτο του τραγούδι παρουσίασε πριν από λίγο καιρό ο νικητής του "Open mic Messinia" Δημήτρης Διαμάντης, με τον αισιόδοξο τίτλο - και θέμα - "Ρόδα που γυρίζει η ζωή". Αυτό και πολλά άλλα θα ερμηνεύσει ζωντανά στο μεγάλο πάρτι που θα γίνει τη Δευτέρα το βράδυ στο "Centro", μαζί με άλλα παιδιά από το διαγωνισμό!

 

- Πώς προέκυψε το πρώτο σου τραγούδι; 

"Ηθελα πολύ να κινηθώ σε ποπ - ροκ ύφος τραγουδιού, κάτι που θα αγγίξει τον κόσμο  προσφέροντας του αισιοδοξία και χαμόγελο, κι έτσι προέκυψε το «Ρόδα που γυρίζει»! Τα τραγούδια σήμερα μιλούν σχεδόν αποκλειστικά για πόνο, καψούρες, και χαμένες αγάπες, οπότε επιλέξαμε το συγκριμένο τραγούδι, που πατάει γερά σε αυτήν την σοφή λαϊκή ρήση, ώστε να εμπνεύσει την φημισμένη αισιοδοξία του Ελληνα και θετική σκέψη σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Η μουσική και οι στίχοι γράφτηκαν από τον Risk, στην ηλεκτρική κιθάρα είναι ο καταξιωμένος στον χώρο του Χρήστος Ταμπουρατζής, ενώ η ηχογράφηση έγινε στο Feedback Studio από τον Γιώργο Κλείδωνα σε ένα φιλικό περιβάλλον, όπως ακριβώς ταιριάζει και στο τραγούδι. Ο Νίκος Κουρής, τον οποίο ευχαριστώ προσωπικά, ανέλαβε αποκλειστικά την παραγωγή και επιμέλεια του τραγουδιού και έβαλε όλο το μεράκι του και αμέτρητες ώρες πειραματισμού στην ενορχήστρωση για να βγει το αποτέλεσμα στο οποίο στοχεύαμε!".

- Υπάρχουν και άλλα στα σκαριά, ώστε να προκύψει και κάποιο cd;
"Ναι, είμαστε ήδη στην διαδικασία ηχογραφήσεων και πειραματισμών και με στοιχεία από άλλα μουσικά είδη, ώστε να παρουσιάσουμε ένα συνολικό αποτέλεσμα με ποικιλία τραγουδιών, προσπαθώντας να αγγίξουμε φίλους και από άλλα είδη μουσικής". 

- Πώς πάει μέχρι στιγμής το τραγούδι στο Διαδίκτυο, από πλευράς download και επισκέψεων στη σχετική σελίδα;
"Αν σκεφτεί κανείς ότι το «Ρόδα που γυρίζει» έχει αναρτηθεί μόνο 3 εβδομάδες στο YouΤube και ακόμα λιγότερες στο Reverbnation (μεγάλη μουσική κοινότητα), τότε μπορώ να πω, πως πάει πολύ καλά ! Στην Καλαμάτα όλο και περισσότεροι άνθρωποι που έχουν ακούσει το κομμάτι στον Cityfm 103,8 και Ράδιο Κανάλι 20 88,6 αλλά και στο Διαδίκτυο, έρχονται και μου λένε πόσο τους άρεσε το κομμάτι και τους «ανέβασε» ψυχολογικά. Αν βέβαια κρίνω και από σχόλια που μας στέλνουν, το τραγούδι έχει ταξιδέψει εκτός Καλαμάτας σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας (Τρίπολη, Αθήνα, Ιωάννινα, Kρήτη, Θεσσαλονίκη κ.α.) και αποκτά φίλους από όλες τις πόλεις, οι οποίοι το στηρίζουν και το προωθούν αρκετά. Σύντομα μάλιστα θα κυκλοφορήσει και μια acoustic διασκευή του τραγουδιού, για πιο «χαλαρές» καταστάσεις!".

- Το χειμώνα θα παρουσιάσεις τη φωνή και τα τραγούδια σου κάπου ζωντανά;
"Αυτόν τον καιρό είναι πολλά στα σκαριά... Ομως με μεγάλη μου χαρά μπορώ να πω, ότι είμαστε έτοιμοι για το "Greek 'Ν Roll"! Πρόκειται για ένα διαφορετικό μουσικό event, το οποίο θα ταξιδέψει και σε άλλες πόλεις... Η αρχή γίνεται εδώ στην Καλαμάτα στις 5 Νοεμβρίου στο "Centro", ένα live μουσικό event, στο οποίο εμφανίζομαι παρέα με τον Λεωνίδα Παχτίτη, την Κίρκη Νταμίκη, την Σοφία Μονέζη και guest dj, σε ένα μουσικό ταξίδι από τα 80’ς μέχρι σήμερα, με πολλές ανατροπές και  εκπλήξεις τις οποίες δεν θα αποκαλύψω και θα πρέπει να έρθετε και να δείτε μόνοι σας!".

 

Συνέντευξη
στη Γιούλα Σαρδέλη


NEWSLETTER