Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2020 08:03

Κυκλοφόρησε το πρώτο τραγούδι του Μεσσήνιου Γιώργου Σπάλα (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Κυκλοφόρησε το πρώτο τραγούδι του Μεσσήνιου Γιώργου Σπάλα (βίντεο)

 

Το πρώτο του τραγούδι κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες ο νέος Καλαματιανός τραγουδοποιός - ερμηνευτής Γιώργος Σπάλας, με τίτλο “Χιλιόμετρα η αγάπη μας”, το οποίο έχει γυριστεί και σε βίντεο κλιπ, συγκεντρώνοντας ήδη περίπου 2.500 προβολές.

Πρόκειται για ένα τραγούδι αισιόδοξο, με νεανικό ύφος, το οποίο δείχνει πως ο Γιώργος σύντομα θα συνεχίσει και με καινούργιες συνθέσεις.

 

- Γιώργο ποτέ γεννήθηκε η αγάπη σου για την μουσική; 

“Η μουσική για εμένα ξεκίνησε όταν ήμουν στην έκτη δημοτικού. Τότε ήρθα σε επαφή, χάρη στον μπαμπά μου που είναι επαγγελματίας μουσικός. Τελικά ξεκίνησα πριν 3 χρόνια, όπου κατάλαβα πως ήμουν σίγουρος για την αγάπη μου για την μουσική”.

 

- Τι ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι μεγάλωσες δίπλα στον πατέρα σου Κώστα Σπάλα, έμπειρο μουσικό, γνωστό στα καλλιτεχνικά της πόλης;

“Το γεγονός ότι μεγάλωσα μαζί με τον πατέρα μου έπαιξε μεγάλο ρόλο, έτσι κατάλαβα ότι η μουσική είναι η ζωή μου. Χωρίς αυτόν δεν θα κατάφερνα τίποτα. Μου δίδαξε και συνεχίζει να μου διδάσκει ακόμα, διότι η μουσική δεν σταματάει ποτέ, όσο ζεις μαθαίνεις”…

 

- Πότε ξεκίνησες να γράφεις μουσική και στίχο;

“Ξεκίνησα να γράφω στίχους και μουσική, δηλαδή να συνθέτω φέτος. Επαγγελματικά ένα χρόνο δηλαδή”.

 

- Μίλησε μας για το πρώτο σου τραγούδι. Ποια είναι τα επόμενα βήματα σου;

“Τα επόμενα βήματα μου είναι να προσπαθήσω να δουλέψω όλο και πιο πολύ, τόσο στο μουσικό κομμάτι όσο και στο συνθετικό και να καταφέρω να βάλω μια καλή πινελιά, όσο ασχολούμαι με την μουσική σκηνή”.

 

- Πώς σκέφτεσαι να συνδυάσεις την ενασχόληση με τον τουρισμό με τη μουσική; Παρακολουθείς μαθήματα στο Δημόσιο ΙΕΚ τώρα, πάνω σε αυτόν τον τομέα.

“Η μουσική είναι η ζωή μου. Ο κάθε ένας που αγαπάει αυτό που κάνει, σίγουρα θα ήθελε να ζήσει από αυτό, αλλά οι ευκαιρίες δεν είναι τόσες πολλές ή τόσο εύκολο για να πετύχεις αυτό το στόχο. Ετσι λοιπόν, αν η μουσική δεν μου δίνει το ψωμί μου, η επόμενη μου αγάπη είναι ο τουρισμός και το μπαρ. Θα μπορώ να δουλεύω ως μπάρμαν (για ποτό και καφέ) και παράλληλα να συνεχίσω τα live μου. Είμαι ευγνώμων που έχω φτάσει σε αυτή τη φάση που είμαι τώρα”.

 

- Ποιοι καλλιτέχνες αποτελούν πρότυπο για σένα και γιατί;

Πρότυπο για εμένα είναι ο Κώστας Σπάλας, όχι επειδή είναι μπαμπάς μου, αλλά επειδή με έχει κερδίσει μουσικά. Το άλλο πρότυπό μου, που με έκανε να αγαπήσω το είδος μου, δηλαδή την μπαλάντα, είναι ο Μιχάλης Χατζηγιάννης και το όνειρο μου θα ήταν να είχα την ευκαιρία να πω ένα τραγούδι μαζί του”.

 

 

Γ.Σαρ.


NEWSLETTER