Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου 2012 08:18

Χρήστος Γιάνναρης: "Η κρίση είναι μάθημα ζωής. Αρκεί να θες να μάθεις"

Γράφτηκε από την
Χρήστος Γιάνναρης: "Η κρίση είναι μάθημα ζωής. Αρκεί να θες να μάθεις"

"Η κρίση είναι μάθημα ζωής. Αρκεί να θες να μάθεις" υποστηρίζει ο Μεσσήνιος ηθοποιός Χρήστος Γιάνναρης που μας μίλησε για την κρίση, τις επιπτώσεις της στην τέχνη, αλλά και για την επιθυμία του να επιστρέψει καλλιτεχνικά στην Καλαμάτα!

 

- Ποιες είναι οι σκέψεις σου αυτές τις ημέρες των γιορτών;

«Προσπαθώ να σκέφτομαι μόνο αισιόδοξα πράγματα. Θέλω να σκέφτομαι την ωραία πλευρά της ζωής. Οι σκέψεις μου αφορούν μόνο τη χαρά».

 

- Πόσο πολύ έχει επηρεάσει την καθημερινότητά σου η κρίση;

«Οπως όλο τον κόσμο. Προσέχω πολύ τα έξοδά μου και έχω κάνει πολλές περικοπές στην καθημερινότητα».

 

- Η επίπτωση της κρίσης στην τέχνη έχει επηρεάσει την ποσότητα των θεατρικών παραγωγών ή την ποιότητά τους;

«Νομίζω πως η τέχνη στην κρίση ανθίζει. Αυτό έχει συμβεί και τώρα. Γίνονται κατά την γνώμη μου πιο όμορφες δουλειές και με περισσότερο μεράκι».

 

- Είναι η κρίση μια ευκαιρία για νοικοκύρεμα;

«Φυσικά και είναι. Μπορούμε να νοικοκυρέψουμε πολλά, αρκεί το μυαλό μας να είναι στην θέση του, να είμαστε προσγειωμένοι. Η κρίση είναι μάθημα ζωής. Αρκεί να θες να μάθεις».

 

- Επιθυμείς επιστροφή στον τόπο καταγωγής, τη Μεσσηνία και ενασχόληση με τη δουλειά σου εδώ, τουλάχιστον περιστασιακά;

«Εχω δουλέψει στο παρελθόν στο ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας και πέρασα υπέροχα. Θα το ξαναέκανα λοιπόν με μεγάλη χαρά».

 

- Καλλιτεχνικά τι κάνεις ή τι ετοιμάζεις;

«Είμαι στο θέατρο Βεάκη στην παράσταση "Γκόλφω forever". Μια παρωδία του κλασικού έργου που σκηνοθέτησε ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης».

 

- Ποια είναι η ευχή σου για τον νέο χρόνο;

«Ολοι οι Ελληνες εύχομαι να ξαναβρούν το χαμόγελο τους. Να φύγουν τα μαύρα σύννεφα που μας απειλούν εδώ και τρία χρόνια. Δεν μας αξίζει αυτό που μας σερβίρουν. Εύχομαι υγεία και πολλή αγάπη για όλους. Η ζωή είναι ωραία. Η ζωή είναι για όλους!».

 

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Κλαρίνο, χορός φουστανέλα και η Γκόλφω, συνθέτουν την παράσταση - παρωδία του βουνού και της στάνης - «Γκόλφω forever» του Ντίνου Σπυρόπουλου, που ανεβαίνει στο Θέατρο Βεάκη.

Η παράσταση, την οποία υπογράφει σκηνοθετικά ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, διαθέτει χορό, τραγούδι, κλαρίνα, τζαζ, φουστανέλα, τσαρούχια, αρνιά, γίδια πρόβατα και πολύ γέλιο.

Ηρωίδα του έργου είναι -ποια άλλη;- η Γκόλφω, μια φτωχή, ορφανή, άτυχη και χτυπημένη από τα βάσανα της ζωής, αλλά ταυτόχρονα τίμια και παρθένα όμορφη νεαρή βοσκοπούλα, που ξενοδουλεύει υπηρετώντας τον τσέλιγκα Ζήση.

Ξαφνικά η Γκόλφω συναντά στη βρύση τον Τάσο και ερωτεύεται, αν και δέχεται ερωτικές βολές και από τον Κίτσο, το αρχοντόπουλο της περιοχής, που θέλει να την παντρευτεί μήπως και βρει τη σεξουαλική του ταυτότητα η οποία αμφισβητείται από τον καλόγερο της περιοχής που λειτουργεί και σαν ψυχαναλυτής.

Το πράγμα αρχίζει να μπερδεύεται όταν στην ιστορία μπαίνει η κουτσή, καμπούρα και κακάσχημη μάνα της Αστέρω, που καπνίζει τσιμπούκι και έχει τις αντιρρήσεις της λόγω... προτέρας κακής εμπειρίας.

Τα σκηνικά είναι της Σοφίας Παπαδημητροπούλου και παίζουν: Πάνος Σταθακόπουλος, Χρήστος Γιάνναρης, Γιάννης Κοτσαρίνης, Γιάννης Μπουραζάνας, Απόλλων Μπόλλας, Βασίλης Γιαννέλος, Χρυσάνθη Θάνου, Ιωάννα Παυλίδου, Ζωή Σολδάτου, Ευαγγελία Σχοινά.


NEWSLETTER