Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2013 06:34

Οι Stillfly στην "Ε": Ροκ από το Μελιγαλά με ελληνικό στίχο

Οι Stillfly στην "Ε": Ροκ από το Μελιγαλά με ελληνικό στίχο

 

Είναι μια νεανική μαθητική μουσική παρέα, που αποτελείται από 3 αδέλφια και ένα φίλο τους. Οι Stillfly είναι ένα συγκρότημα που έχει κάνει πολλές εμφανίσεις σε φεστιβάλ, πάρτι και άλλες διοργανώσεις, με το δικό του έντονο ροκ στοιχείο και την ανεξάντλητη θετική του ενέργεια! Οι Stillfly μιλούν στην "Ε" για τα όνειρά τους και την αγάπη τους για τη μουσική... 

Συνέντευξη
στη Γιούλα Σαρδέλη

- "Stillfly".. Ποιοι είστε και τι σημαίνει το όνομά σας; 

"Το συγκρότημα αποτελείται από το Γιάννη Πανουσόπουλο (κιθάρα, φωνή), τον Παναγιωτη Πανουσόπουλο (τύμπανα), την Ελίνα Πανουσοπούλου (φωνή) - οι οποίοι είναι και αδέλφια - και το Μαρίνο Σγουρό (μπάσο). Ο Παναγιώτης και ο Μαρίνος πάνε στην Γ' τάξη στο Λύκειο Μελιγαλά και η Ελίνα στη Β' τάξη στο Γυμνάσιο του Μελιγαλά. Ο Γιάννης είναι φοιτητής στο ΤΕΙ της Καλαμάτας. Τώρα όσον αφορά το όνομα ... Η ροκ μουσική και η ιδέα μας γενικότερα, προκύπτει από μια κατάσταση που κάνει τον κόσμο που ακούει ή που παρακολουθεί σε μια συναυλία να νιώθει πως "πετάει" πάνω από ότι τον κάνει να νιώθει αδύναμος και αβοήθητος. Ετσι, λόγω των δύσκολων καιρών που διανύουμε, συμβολικά ονομάσαμε το συγκρότημα μας StillFly υπενθυμίζοντας σε όσους θέλουν μας "προσγειώσουν" ότι δεν πρόκειται να το καταφέρουν! Επίσης, αντικατοπτρίζει και την ανεβαστική διάθεση που θέλουμε να βγάλουμε στις εμφανίσεις μας"!

 

- Είστε ένα μαθητικό νέο σχετικά συγκρότημα, αλλά ήδη έχετε ηχογραφήσει και δικά σας κομμάτια. Ποιος τα γράφει και ποια είναι τα θέματα που σας παρακινούν να γράψετε;

"Η μουσική στα τραγούδια μας γράφεται κυρίως από το Γιάννη και τον Παναγιώτη και οι στίχοι από το Γιάννη. Τα θέματα που μας εμπνέουν κυρίως, είναι θέματα καθημερινότητας, που απασχολούν όλους, όπως είναι ο έρωτας, τα κοινωνικά προβλήματα κ.α".

 

- Είναι ο μοναδικός σας στόχος να συνεχίσετε να ασχολείστε με τη μουσική, ή θα θέλατε και να σπουδάσετε σε κάποιο άλλο αντικείμενο;

"Γιάννης: Εγώ θα ήθελα να εργαστώ στην επιστήμη που διάλεξα να σπουδάσω, αν είχα όμως την ευκαιρία θα παρατούσα τα πάντα για τη μουσική...

Παναγιώτης: Εγώ ως σκοπό έχω να ασχοληθώ με την πληροφορική, όμως το όνειρο μου είναι να μπορώ να ζω από τη μουσική.
Μαρίνος: Θέλω να σπουδάσω χημικός και να ασχοληθώ με αυτήν την επιστήμη, αλλά το ιδανικό ενδεχόμενο είναι να ασχολούμαι πάντα με τη μουσική.
Ελίνα: Ακόμα δεν έχω αποφασίσει τον κλάδο που θέλω να ακολουθήσω, αλλά θα ήθελα κι εγώ αν μου δινόταν η ευκαιρία να ασχοληθώ με τη μουσική".

 

- Πώς και οι στίχοι σας είναι στα Ελληνικά; Οι περισσότερες μπάντες πλέον γράφουν αγγλικό στίχο.

"Είμαστε ένα ελληνικό συγκρότημα, που απευθύνεται σε ελληνικό κοινό και έτσι οι δημιουργίες μας θέλουμε να περιλαμβάνουν ελληνικό στίχο, έτσι ώστε ο ακροατής να εκφράζεται και να ταυτίζεται με τα τραγούδια μας. Ομως αν κάποτε μας δινόταν η ευκαιρία να ακουστούμε σε αγγλόφωνο κοινό, θα το εκμεταλλευόμασταν. Βέβαια επειδή δεν υπάρχουν αρκετοί Ελληνες καλλιτέχνες που ο ήχος μας να ταυτίζεται με το δικό τους, στις εμφανίσεις μας επιλέγουμε αρκετά τραγούδια από ξένους, που θαυμάζουμε όπως Hendrix, White Stripes, RHCP, Offspring κ.α".

 

- Θα έχουμε κάποια στιγμή στο εγγύς μέλλον και δίσκο από εσάς;

"Αυτήν τη στιγμή δεν έχουμε κάτι στα σχέδια μας... Προς το παρόν έχουμε επικεντρωθεί στις ζωντανές εμφανίσεις. Ελπίζουμε σύντομα όμως να μας δοθεί η ευκαιρία να δημοσιοποιήσουμε τη δουλειά μας, γιατί έχουμε πολύ υλικό που είναι έτοιμο για ηχογράφηση".


Τραγούδια και νέα των "Stillfly" μπορεί κανείς να βλέπει στο youtube και στο group τους στο facebook.