Τρίτη, 08 Ιουνίου 2021 11:22

Τζούλια Ζησοπούλου: Οι δυνατότητες του Φενγκ Σούι και σε ποιους χώρους μπορεί να εφαρμοστεί

Γράφτηκε από την
Τζούλια Ζησοπούλου: Οι δυνατότητες του Φενγκ Σούι και σε ποιους χώρους μπορεί να εφαρμοστεί


Το Φενγκ Σούι σαν ορισμός αποτελείται από δύο λέξεις: Το Φένγκ που σημαίνει Ανεμος και το Σούι που σημαίνει Νερό.

Είναι, δηλαδή η αρμονική ροή της ενέργειας στο εξωτερικό και εσωτερικό περιβάλλον και η οργάνωση του χώρου με τον καλύτερο τρόπο.

Στο βιβλίο “Φένγκ Σούι 2021”, η Τζούλια Ζησοπούλου, σύμβουλος του Feng Shui & Life Coach, με σπουδές Πολιτικού Μηχανικού στο ΑΠΘ, μας φανερώνει τις δυνατότητες του Φενγκ Σούι και σε ποιους χώρους μπορεί να εφαρμοστεί. Η ίδια έχει συνεργαστεί με εργολάβους, αρχιτέκτονες και διακοσμητές σε περισσότερα από 370 έργα. Προσφέρει επαγγελματικές υπηρεσίες σε ένα ευρύ φάσμα επιχειρήσεων και ατόμων σε παγκόσμιο επίπεδο.
Παράλληλα κάνει προσωπικές αναλύσεις με τη μέθοδο Bazi. Σκοπός της ανάλυσης είναι η ανάδειξη των ταλέντων και των ικανοτήτων μας και πως μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο. Η μέθοδος αυτή όπως η ίδια λέει βοηθάει στην αυτογνωσία, τις προσωπικές επιλογές και τη λήψη αποφάσεων.
Η γνώση και οι εμπειρίες που αποκόμισε τα τελευταία 19 χρόνια αποτυπώνονται στη 2η συγγραφική της δουλειά. Το βιβλίο περιλαμβάνει 4 ενότητες και μαζί με αυτό ο αναγνώστης παίρνει ως δώρο το Ημερολόγιο 2021 για την επίτευξη στόχων, το οποίο αποτελεί την εφαρμογή του βιβλίου “Φένγκ Σούι 2021” και προσφέρεται ως εργαλείο για την επίτευξη στόχων.


Συνέντευξη στην Κωνσταντίνα Δρακουλάκου


Τι δυνατότητες δίνει το Φενγκ Σούι και σε ποιους χώρους μπορεί να εφαρμοστεί;

Το Φενγκ Σούι σαν ορισμός αποτελείται από δύο λέξεις: Το Φένγκ που σημαίνει Άνεμος και το Σούι που σημαίνει Νερό. Είναι, δηλαδή η αρμονική ροή της ενέργειας στο εξωτερικό και εσωτερικό περιβάλλον και η οργάνωση του χώρου με τον καλύτερο τρόπο.
Το Φενγκ Σούι σαν τεχνική, όταν εφαρμοστεί σωστά:
- Προσελκύει την ενέργεια από το εξωτερικό περιβάλλον δίνοντας έμφαση στις ευνοϊκές μορφολογίες.
- Αναδεικνύει και αξιοποιεί τα θετικά σημεία του χώρου, ενώ ταυτόχρονα αποδυναμώνει τα αρνητικά μέσα σε αυτόν.
- Εναρμονίζει τον άνθρωπο με το περιβάλλον σύμφωνα με τα προσωπικά του στοιχεία, την ημερομηνία και την ώρα γέννησης- μία μέθοδος η οποία είναι γνωστή ως profiling χαρακτήρα ή BaZi.
- Λαμβάνει υπόψη την επιρροή του χρόνου και ενεργοποιεί τους ευνοϊκούς συνδυασμούς την κατάλληλη χρονική περίοδο.
Ως αποτέλεσμα των παραπάνω σημείων που ανέφερα, το Φενγκ Σούι Βελτιώνει την “ψυχολογία του σπιτιού” και ενισχύει τη συναισθηματική σύνδεση ανάμεσα στον άνθρωπο και τον χώρο.
Το Φενγκ Σούι εφαρμόζεται σε οικίες, διαμερίσματα, επαγγελματικούς χώρους, γραφεία, εμπορικά κέντρα και επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το σχεδιασμό πόλεων, οικισμών και συγκροτημάτων.

- Τα φυτά έχουν συμπεριληφθεί στη διακόσμηση των χώρων στο σπίτι, στο γραφείο, στις επιχειρήσεις και χαρίζουν ομορφιά και φρεσκάδα. Πιστεύετε πως έχουν και την ικανότητα να απομακρύνουν την αρνητική ενέργεια;

Τα φυτά αντιπροσωπεύονται από το στοιχείο του ξύλου, το οποίο συμβολίζει την εξέλιξη, την πρόοδο, την συμπόνοια, την ευγένεια και εκπέμπουν στο χώρο θετική ενέργεια. Επιπλέον μπορούν να λειτουργήσουν ως φίλτρα προστασίας στην επίπτωση που υπάρχουν άσχημες μορφολογίες εξωτερικά του κτηρίου, όπως ένας στύλος της ΔΕΗ ή καλώδια στο ύψος του γραφείου ή του διαμερίσματος. Φιλτράρουν την αρνητική ενέργεια και αποδυναμώνουν την ισχύ της καθώς εισέρχεται στο εσωτερικό του κτηρίου από την συγκεκριμένη κατεύθυνση.

- Οι θετικές και όμορφες σκέψεις φέρνουν θετικά και όμορφα πράγματα;
Το σκεπτικό είναι απλό. Τα ομώνυμα έλκονται. Όλες οι σκέψεις, τα συναισθήματα, τα πράγματα, οι άνθρωποι έχουν ενέργεια, έχουν δονήσεις. Όταν οι δονήσεις αυτές είναι θετικές, τότε ο άνθρωπος συντονίζεται και έλκει θετικές καταστάσεις, όταν είναι αρνητικές, τότε αντίστοιχα έλκει αρνητικές καταστάσεις.

- Πόσο εύκολα μπορεί να φυσήξει ένας ούριος άνεμος;
Πάρα πολύ εύκολα, διότι εξαρτάται από τον προσωπικό μας χώρο, που μπορεί να διαμορφωθεί ευνοϊκά με το Φενγκ Σούι και από την ελεύθερη βούληση, δηλαδή τις αποφάσεις που παίρνουμε και τις δράσεις που ακολουθούμε. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζουμε μία πολύ καλή ποιότητα ζωής και μπορούμε να διαχειριστούμε καλύτερα τις προκλήσεις και τις ανεπιθύμητες αλλαγές.

 

- Τι είναι το Life Star και πως βρίσκουμε τις προσωπικές ευνοϊκές κατευθύνσεις;
Ο αριθμός Life Star ή Gua είναι ένα νούμερο που προκύπτει από το έτος γέννησης, το φύλο και καθορίζει τις 4 προσωπικές ευνοϊκές κατευθύνσεις και τις 4 δυσμενείς. Οι κατευθύνσεις αυτές είναι απαραίτητες σε μία μελέτη Φενγκ Σούι, όσον αφορά τις θέσεις και τον προσανατολισμό της κουζίνας, του κρεβατιού, του γραφείου, κ.τ.λ.
Στο βιβλίο μου ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ 2021, έχω αφιερώσει μία ολόκληρη ενότητα στο Life Star, περιλαμβάνοντας το μαθηματικό μοντέλο, τους πίνακες, τι σημαίνει η κάθε κατεύθυνση και τι χρήση μπορεί να έχει.

- Πώς μπορεί να πετύχει κάποιος να αλλάξει αυτό που θέλει στη ζωή του; Γίνεται να μειώσει την απόσταση από εκεί που θα ήθελε να βρίσκεται με τη μέθοδο life coaching;
Φυσικά, αρκεί πρώτα να προσδιορίσει την θέση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή, γιατί για να φτάσουμε εκεί που επιθυμούμε θα πρέπει να γνωρίζουμε τη διαδρομή που πρέπει να πάρουμε. Και για να γίνει αυτό θα πρέπει να ορίσουμε την αφετηρία. Το Life Coaching βοηθά στο να εντοπίσουμε που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή, ποιες είναι οι συνθήκες της ζωής μας, τι πόρους διαθέτουμε, τις ικανότητες και αδυναμίες. Μόλις συγκεντρώσουμε τα δεδομένα, τότε πολύ εύκολα μπορούμε να ορίσουμε τον προορισμό, τη διαδρομή και τον χρόνο που μας ταιριάζει για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε.

 

 

- Πώς προέκυψε αυτός ο εύχρηστος οδηγός;
Ήθελα πολύ να προσφέρω στον κόσμο τη δυνατότητα μέσα από ένα οδηγό που αναλύει τον χώρο και τον άνθρωπο, να βελτιώσει το επίπεδο της ζωής του. Να αναλάβει δράση, να αξιοποιήσει τα θετικά σημεία του χώρου, να επικεντρωθεί στις κατάλληλες δραστηριότητες και να υιοθετήσει συνήθειες που τον ευνοούν. Η γνώση και οι εμπειρίες που αποκόμισα τα τελευταία 19 χρόνια αποτυπώνονται στη 2η συγγραφική μου δουλειά, που έγινε με πολύ αγάπη και όρεξη.

Το βιβλίο περιλαμβάνει 4 ενότητες:
1.  Εφαρμογή του Φενγκ Σούι για το 2021. Μέσα από τη μελέτη, προκύπτουν ποια σημεία είναι ευνοϊκά και πως μπορούμε να τα ενεργοποιήσουμε ώστε να έχουμε άμεσα αποτελέσματα, κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

2. Εύρεση των ευνοϊκών κατευθύνσεων σύμφωνα με τη χρονιά γέννησης. Όπου και αν βρισκόμαστε μπορούμε να επιλέγουμε κάθε φορά την κατεύθυνση που μας ευνοεί ώστε να ολοκληρώνουμε με τον καλύτερο τρόπο ό,τι κάνουμε.

3. Μυστικά Life coaching, μία ενότητα που αναλύει τις απεριόριστες δυνατότητες που έχει ο καθένας από μας, ώστε να διαμορφώσει τη ζωή του όπως επιθυμεί. «Η αξία του κάθε ανθρώπου δεν είναι μετοχή να ανεβοκατεβαίνει, είναι ανεκτίμητη».

4. Χαρακτηριστικά της χρονιάς και πως μας επηρεάζει ανάλογα με τη χρονική στιγμή που γεννηθήκαμε και πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε το 2021 με τα καινούρια δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί με την πανδημία.
Μαζί με το βιβλίο ο αναγνώστης παίρνει ως δώρο το Ημερολόγιο 2021 για την επίτευξη στόχων, το οποίο αποτελεί την εφαρμογή του βιβλίου ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ 2021 και προσφέρεται ως εργαλείο για την επίτευξη στόχων.

Στο ετήσιο ημερολόγιο θέτονται ερωτήματα. Αν φτιάξουμε ένα πλάνο και αναπρογραμματίσουμε τη σκέψη μας μπορούμε να απελευθερωθούμε από οτιδήποτε μας μπλοκάρει επιτυγχάνοντας τους στόχους μας;
Το ημερολόγιο έγινε με τη σκέψη να λειτουργήσει ως κίνητρο για τον αναγνώστη. Είναι ένα εργαλείο που τον βοηθά να μεταβεί από τη θεωρία του βιβλίου στην πράξη. Είναι σαν το follow up της ατομικής πορείας του καθενός. Ο κάθε μήνας περιλαμβάνει μία φράση αφύπνισης, μία συνοπτική ανάλυση των χαρακτηριστικών του σε σχέση με τον έτος του Βούβαλου και τρεις κύριες ερωτήσεις που καλούμαστε να απαντήσουμε. Το ημερολόγιο, ενθαρρύνει τον άνθρωπο να ενισχύσει την αντίληψη του, την αυτογνωσία, να αναγνωρίσει τις δυνατότητές του και να επικεντρώνεται περισσότερο σε αυτά που έχει και μπορεί να κάνει, παρά σε αυτά που του λείπουν. Έτσι δημιουργεί σταδιακά ένα σκεπτικό ευγνωμοσύνης, ικανοποίησης και αφθονίας, το οποίο τον πραστατεύει, τον απελευθερώνει από προηγούμενες αρνητικές καταγραφές και τον βοηθά να απολαμβάνει τη ζωή του, να τη ζει, όπως επιθυμεί, χωρίς τύψεις, χωρίς φόβο και ανασφάλεια. Με αγάπη και αποδοχή.
Έστω και με μια μικρή αλλαγή ή μία μικρή βελτίωση κάθε μήνα, αλλάζει κάποιος δραστικά τη ζωή του και το περιβάλλον του μέχρι τον Φεβρουάριο του 2022.

 

Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ 2021 ΕΔΩ 

 


NEWSLETTER