Τρίτη, 02 Απριλίου 2013 09:50

Γραφείο Συνοικεσίων "Σαν Παλιό Σινεμά": "Εχουμε να κάνουμε με πολλή μοναξιά σήμερα"

Γράφτηκε από την
Γραφείο Συνοικεσίων "Σαν Παλιό Σινεμά": "Εχουμε να κάνουμε με πολλή μοναξιά σήμερα"

Μπορεί να αποτελεί μια πολύ πρωτότυπη επιχειρηματική κίνηση μέσα στην κρίση, όμως, όπως λέει η υπεύθυνη Μαρία Κοσμοπούλου, το γραφείο γνωριμιών "Σαν παλιό σινεμά" δημιουργήθηκε για να ενώσει τους απογοητευμένους, μοναχικούς ανθρώπους, αυτούς που αποζητούν συντροφιά και αγάπη. Το "Σαν παλιό σινεμά" λειτουργεί στην Καλαμάτα εδώ και λίγους μήνες. Η 26χρονη Μαρία έχει βάλει σε αυτό το γραφείο όλη της την ενέργεια και την καλή πρόθεση για πετυχημένες γνωριμίες. Η κρίση, όπως βλέπει, έκανε τους ανθρώπους να νιώσουν πιο μόνοι από ποτέ και να αναζητήσουν... την ουσία της ζωής, που δεν είναι άλλη από τη συντροφικότητα και -γιατί όχι;- τον έρωτα!



- Πώς αποφάσισες να ανοίξεις γραφείο συνοικεσίων;
"Επειδή έβλεπα ότι οι ανθρώπινες σχέσεις σήμερα είναι δύσκολες. Διαβάζω πολύ Τίτο Πατρίκιο, ο οποίος έχει πει πως "όταν έφυγα στην εξορία άφησα εύκολες τις ανθρώπινες σχέσεις και δύσκολο τον έρωτα και όταν γύρισα βρήκα εύκολο τον έρωτα και δύσκολες τις ανθρώπινες σχέσεις". Αυτό ισχύει και σήμερα, οπότε σκέφτηκα πως το γραφείο αυτό είναι κάτι που λείπει και που χρειάζεται στον κόσμο. Εχουμε να κάνουμε με πολλή μοναξιά σήμερα…".

- Πιο πριν με τι ασχολιόσουν;
"Ημουν αισθητικός. Ερχόμουν σε επαφή με πολλές γυναίκες, οι οποίες μου έλεγαν διαρκώς τα προβλήματά τους όσον αφορά τις προσωπικές σχέσεις και διαπίστωνα πως δεν είχαν κάπου να απευθυνθούν".

- Βλέπεις ανταπόκριση αυτό το μικρό διάστημα που έχει λειτουργήσει το γραφείο σου;
"Φυσικά! Ενδιαφέρεται πολύ ο κόσμος, άλλοι μου δίνουν συγχαρητήρια, άλλοι με ευχαριστούν γιατί το γραφείο τους έδωσε μια νέα εναλλακτική. Το πιο μεγάλο πρόβλημα νομίζω πως το έχουν άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας. Θέλουν σύντροφο, αλλά δεν τους είναι εύκολο να κάνουν νέες γνωριμίες. Οι νεότεροι άνθρωποι μπορούν να βρουν ανθρώπους να ερωτευτούν, αλλά μετά από λίγο διαπιστώνουν πως δεν καταλήγουν αυτές οι σχέσεις σε γάμο, αν και θα το ήθελαν".

- Ερχονται σε σένα το ίδιο εύκολα και άνδρες και γυναίκες;
"Ναι. Ερχονται και άνδρες και γυναίκες. Ηλικιακά οι ενδιαφερόμενοι είναι από 22 ετών περίπου και φτάνουν ως τα 82"!

- Ψάχνουν ακόμα τον έρωτα στα 82;
"Ακριβώς! Ειδικά στην τρίτη ηλικία ψάχνουν συντροφιά και αγάπη. Επικοινωνία, έναν άνθρωπο να κάνουν παρέα".

- Υπάρχουν άνθρωποι που να έρχονται σε σένα και να σου δηλώνουν πλήρως απογοητευμένοι από τα ερωτικά τους; Από προηγούμενες αποτυχημένες σχέσεις;
"Είναι συχνό φαινόμενο. Ακόμα και νέοι άνθρωποι έρχονται απογοητευμένοι όχι μόνο από πρώην συντρόφους, αλλά και από την άσχημη κατάσταση που επικρατεί σήμερα".

- Απέναντι στο γάμο ποιος διστάζει περισσότερο;
"Οι γυναίκες. Οι άνδρες δε τα σκέφτονται τα πράγματα τόσο πολύ από την πρακτική τους πλευρά. Οι γυναίκες από την άλλη, δεν προχωρούν σε γάμο αν ο σύντροφός τους π.χ. δεν έχει μια σταθερή δουλειά, ώστε να εξασφαλίσει το μέλλον στα παιδιά που θα αποκτήσουν".

- Πώς γίνεται η διαδικασία στο γραφείο σου; Πώς "μπαίνει στο κλαμπ των γνωριμιών" ένας ενδιαφερόμενος;
"Τους πελάτες μου τους διαλέγω. Κάνουμε αρκετά ραντεβού, για να τον γνωρίσω, να είμαι όσο το δυνατόν πιο σίγουρη για αυτόν. Πρέπει να έχει τις προϋποθέσεις για να δημιουργήσει οικογένεια. Δεν είμαι ο κριτής των πάντων εγώ, σε καμία περίπτωση, όμως όσο μπορώ, θέλω να είμαι όσο πιο προσεκτική γίνεται και πιο διορατική, όσον αφορά τους πελάτες μου. Στη συνέχεια επιλέγω κάποιους "συνδυασμούς" ανθρώπων που πιστεύω πως θα ταιριάξουν και ακολουθούν συναντήσεις στο χώρο του γραφείου, αρχικά και με εμένα παρούσα, ώστε να νιώθουν πιο άνετα".

- Πώς κρίνεις μέχρι τώρα αυτά τα πρώτα ραντεβού;
"Μπορώ να πω πως είναι επιτυχημένα σε ένα ποσοστό 90%! Εχουν προκύψει σχέσεις και αισθάνομαι μεγάλη χαρά για αυτό, πραγματικά. Δε το βλέπω σαν επιχείρηση το όλο πράγμα, είμαι ευαισθητοποιημένη στο θέμα των ανθρώπων και της μοναξιάς τους".

- Σου αναφέρουν ποτέ οι πελάτες σου την κρίση, ως παράγοντα ανασταλτικό στις διαπροσωπικές τους σχέσεις;
"Οχι. Απλά βρίσκω πολύ σημαντικό το εξής. Μου λένε οι πελάτες μου ότι παλιά, πριν την κρίση, έβγαιναν έξω, ξόδευαν, κάλυπταν τις ανασφάλειές τους με τα υλικά αγαθά. Τώρα που αυτά δεν υπάρχουν πια, επιστρέφουν στην ουσία. Θέλουν παρέα, συντροφιά και αληθινές σχέσεις".

- Το κόστος είναι προσιτό στον κόσμο;
"Ναι, δεν έχουμε σχέση με τις τιμές που υπάρχουν στην Αθήνα, έχω ακούσει εξωπραγματικά ποσά. Να μη φοβάται ο ενδιαφερόμενος, οι τιμές για να γίνει μέλος είναι λογικές". 

- Γιατί διάλεξες αυτό το όνομα για το γραφείο σου;
"Ηθελα κάτι πραγματικά ρομαντικό και αληθινό. Οπως ακριβώς είναι το παλιό σινεμά…".

Για πληροφορίες: Γραφείο γνωριμιών Μαρίας Κοσμοπούλου "Σαν παλιό σινεμά", Τριπολιτσάς 3, 1ος όροφος, Πλατεία 23ης Μαρτίου, τηλ.: 6930-117902, 27213 02129.


NEWSLETTER