Κυριακή, 07 Απριλίου 2013 08:06

Νατάσα Μποφίλιου: "Είμαι εγώ τα τραγούδια μου! Εγινα τραγουδίστρια για να πω αυτά τα τραγούδια" (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Νατάσα Μποφίλιου: "Είμαι εγώ τα τραγούδια μου! Εγινα τραγουδίστρια για να πω αυτά τα τραγούδια" (βίντεο)

"Είμαι εγώ τα τραγούδια μου! Εγινα τραγουδίστρια για να πω αυτά τα τραγούδια" μας εξομολογείται η Νατάσα Μποφίλιου που θα εμφανιστεί στην Καλαμάτα στο club Distiller την Πέμπτη 11 Απριλίου. Στη συνέντευξη που ακολουθεί μας μίλησε επίσης για την αχώριστη τριάδα (Μποφίλιου, Καραμουρατίδης, Ευαγγελάτος) και την επιθυμία τους να κάνουν προσεχώς ένα μιούζικαλ, αλλά και την απόφασή της να μείνει για λίγο σε απόσταση από τη σκηνή για να ξεκουραστεί και να ετοιμάσει και άλλα πράγματα που θα τα μάθουμε σύντομα!

 

 - Καλαμάτα ξανά μέσα σε διάστημα ενός χρόνου. Είναι επιλεγμένος προορισμός να υποθέσουμε;

"Δεν διαμορφώνω εγώ την περιοδεία, αλλά η μάνατζέρ μου Κατερίνα Σταματάκη, ωστόσο όλους μας ενδιαφέρει να πηγαίνουμε σε διάφορες πόλεις εκτός Αθήνας και αναμφισβήτητα ένας από τους αγαπημένους μας προορισμούς ναι, είναι η Καλαμάτα! Είναι η τρίτη φορά μέσα σε τρία χρόνια"

 

 - Συμπληρώνεται σχεδόν χρόνος απ' όταν κυκλοφόρησε ο δίσκος «Οι μέρες του φωτός». Είσαι ικανοποιημένη από την πορεία του;

«Προφανώς και είμαι ικανοποιημένη γιατί είναι ένας δίσκος που έγινε χρυσός μέσα στους δύο πρώτους μήνες της κυκλοφορίας του και εξακολουθεί να πουλάει και να πηγαίνει πάρα πολύ καλά. Και είναι ένας δίσκος που πουλάει χωρίς να μπει σε εφημερίδες ή να πάει στα περίπτερα, παρά μόνο στα δισκοπωλεία και είναι σημαντικό ότι ο κόσμος μπαίνει στον κόπο να πάει να δώσει τα χρήματά τους και να τον έχει στη συλλογή του. Αυτό νομίζω ότι τα λέει όλα και μάλιστα σε μια εποχή που ξέρουμε ότι δεν πουλάνε γενικά οι δίσκοι και ο κόσμος έχει άλλες προτεραιότητες. Το να μπει στη διαδικασία λοιπόν να το αναζητήσει κάποιος, από μόνο του αυτό σαν πράξη είναι τρομερά συγκινητικό και εξαιρετικά τιμητικό για εμάς.»

 

- Είστε από τους τυχερούς καλλιτέχνες πάντως...άλλοι δίνουν τα cd τους στις εφημερίδες.

«Εγώ δεν το βρίσκω καλόγουστο και δεν συμφωνώ πρώτα απ’ όλα αισθητικά. Η αλήθεια είναι όμως ότι εμείς μπορεί να έχουμε την τύχη να μπορούμε να βγάλουμε έναν δίσκο και να χαίρει μιας υψηλής αποδοχής και μια εταιρεία να επένδυσε χρήματα για την κυκλοφορία του. Αυτό φυσικά δεν είναι θέσφατο, δεν συμβαίνει για όλους τους καλλιτέχνες, οι εταιρείες δεν το στηρίζουν, οπότε η πώληση μέσω μιας εφημερίδας φαντάζει η μόνη λύση. Εμένα μπορεί να μην μου αρέσει αισθητικά και να μην ήθελα το cd μου να βγει με μια εφημερίδα, όμως καταλαβαίνω και τον καλλιτέχνη που ειδικά σε αυτή την δύσκολη εποχή ψάχνει να βρει έναν τρόπο για το πώς θα κυκλοφορήσει το cd του. Αυτός ο τρόπος λοιπόν τις περισσότερες φορές είναι μονόδρομος, χωρίς να σημαίνει ότι αντιπροσωπεύει και ικανοποιεί τον ίδιο τον καλλιτέχνη που όμως δεν έχει άλλο τρόπο. Πάντως εμείς, εγώ ο Θέμης και ο Γεράσιμος, από το να βγει σε μια εφημερίδα θα προτιμούσαμε να μην βγει καθόλου. Να είναι ένα digidal καλύτερα να το βρίσκει ο καθένας στο διαδίκτυο»

 

- Το ότι βγήκες στο χώρο της μουσικής και διέγραψες αμέσως μια καλή πορεία είναι τύχη, καλές δημόσιες σχέσεις, σκληρή προσπάθεια;

 «Σίγουρα δεν είναι μόνο τύχη και επίσης δεν είμαι το πρόσωπο που κάνω δημόσιες σχέσεις, αλλά θα σας πω τι συμβαίνει. Η μεγάλη τύχη της ζωής μου είναι που την αρπάξαμε κι εμείς από τα μαλλιά, είναι το σπουδαίο γεγονός της συνάντησής μας. Κι αυτό μπορεί να είναι αποτέλεσμα μιας σύμπτωσης αλλά δεν αφήσαμε αυτή την σύμπτωση, αυτή την ευλογία να πάει χαμένη! Αφοσιωθήκαμε λοιπόν ο ένας στον άλλον θεωρώντας ότι αυτή η χημεία που έχουμε οι τρείς μας είναι ιδιαίτερα  ξεχωριστή και χωρίς να τρέξουμε σε δισκογραφικές  αποφασίσαμε μόνοι μας  να φτιάξουμε τα τραγούδια μας! Από πολύ μεγάλο θάρρος και από έλλειψη γνώσης της όλης κατάστασης τελικά … πέσαμε και οι τρείς με τα μούτρα και δουλέψαμε από την πρώτη μέρα μέχρι σήμερα πολύ σκληρά για το καλύτερο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα. Και οι τρεις κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να είμαστε κάθε φορά και καλύτεροι και φυσικά ψάξαμε και τους καλύτερους ανθρώπους που θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν σ’ αυτό. Σ΄αυτήν την αναζήτηση λοιπόν θεωρώ ότι κάναμε τις καλύτερες επιλογές, όπως είναι η επιλογή της  μάνατζερ μας και του γραφείου τύπου μας της Κατερίνας Σταματάκη και της Ελένης Γιαννοπούλου δηλαδή, οι οποίες δούλεψαν για εμάς πολύ καιρό χωρίς να έχουν οικονομικό κέρδος, επενδύοντας όμως κι αυτές στο ίδιο όνειρο με την ίδια πίστη και την ίδια αφοσίωση. Γίναμε λοιπόν μια οικογένεια ανθρώπων που πιστέψαμε στο ίδιο πράγμα, προστέθηκαν μετά οι μουσικοί μας, οι παραγωγοί μας ο Νίκος Μακράκης και Χρήστος Καρυώτης και άλλοι άνθρωποι που γίναμε μια γροθιά, δουλέψαμε πολύ και δεν αμφισβήτησε ποτέ ο ένας τη δουλειά του άλλου.

 Ετσι φτιάξαμε ένα δικό μας κόσμο μέσα στον κόσμο της μουσικής και φτιάξαμε ένα δικό μας label . Σκεφτείτε ότι τον δίσκο μας τον φτιάξαμε μόνοι μας ολόκληρο χωρίς να ξέρουμε ποια εταιρεία θα τον χρηματοδοτήσει και τον πήγαμε έτοιμο στη Sony που τον έβγαλε. Για εμάς αυτό ως τριάδα είναι το μεγαλύτερο κέρδος , ότι έχουμε τους δικούς μας ρυθμούς που τους φτιάξαμε παράλληλα με τη δισκογραφία."

    

- Νιώθεις ασφάλεια στη σκηνή έχοντας τον Καραμουρατίδη και αυτά τα τραγούδια μαζί σου;

«Απόλυτη! Και δεν υπάρχει για μένα άλλος τρόπος, δεν ξέρω άλλο τρόπο. Φέτος συνειδητοποίησα τη φράση που προσπαθώ χρόνια να πω …εγώ έγινα τραγουδίστρια για να πω τα τραγούδια των παιδιών. Δεν θα γινόμουν τραγουδίστρια αν δεν είχαν έρθει αυτά τα τραγούδια στα χέρια μου κι όσο κι αν φαίνεται παράξενο αυτό είναι η πραγματικότητα. Εγώ δεν είχα σκοπό να γίνω τραγουδίστρια και ειδικά τέτοιου είδους. Ενδιαφερόμουν περισσότερο να κάνω σπουδές στην όπερα. Εγινα επαγγελματίας τραγουδίστρια  για να πω τα τραγούδια του Θέμη και του Γεράσιμου. Είναι τα τραγούδια που θα έγραφα αν ήμουν στιχουργός ή συνθέτης!Είμαι εγώ τα τραγούδια μου!»

 

- Επι σκηνής είσαι πολύ θεατράλε. Εχεις σκεφτεί να κάνεις μιούζικαλ ή θέατρο που να συνδυάζετε βέβαια και με το τραγούδι;

"Ηθοποιός δεν θα μπορούσα να είμαι γιατί στην πρόζα δεν έχω καθόλου ταλέντο, αντίθετα με την αδελφή μου που είναι ηθοποιός...εκείνη πήρε όλο το ταλέντο το θεατρικό.

Μιούλικαλ όμως ναι, έχω σκοπό να κάνω και θα το κάνουμε μαζί με το Θέμη και το Γεράσιμο φυσικά! Ακόμα δεν είναι κάτι ανακοινώσιμο όμως"

 

- Το πρόγραμμα για το καλοκαίρι τι έχει;

"Θα κάνουμε ακόμα κάποιες συναυλίες σε λίγα μέρη κυρίως νησιά. Λίγες όμως συναυλίες γιατί χρειάζομαι ξεκούραση καθώς τέσσερα χρόνια είμαστε εξοντωμένοι γιατί κάνουμε περίπου 130 συναυλίες κάθε έτος κι αυτό είναι πολύ κουραστικό όπως καταλαβαίνετε. Τον Μάιο τελειώνουν οι εμφανίσεις μας στην Αθήνα και μέχρι το Νοέμβριο και θα κάνω παράλληλα και πρόβες για άλλα πράγματα που θα τα μάθετε εν καιρώ. Και γενικά θα πάρω μια απόσταση από τη σκηνή για λίγο γιατί το έχω ανάγκη αυτή τη στιγμή"

 

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.




NEWSLETTER