Κυριακή, 02 Απριλίου 2023 08:30

Πέγκυ Νίκα - Παναγάκου, Υποψήφια με τη Ν.Δ.: «Τουρισμός και Γεωργία πηγές πλούτου για Μεσσηνία»

Γράφτηκε από την
Πέγκυ Νίκα - Παναγάκου, Υποψήφια με τη Ν.Δ.:  «Τουρισμός και Γεωργία πηγές πλούτου για Μεσσηνία»

 

Ο τουριστικός και ο αγροτικός τομέας, στους οποίους και η ίδια δραστηριοποιείται, αποτελούν πηγές πλούτου και ανάπτυξης, απαντά σε σχετική ερώτηση η κ. Πέγκυ Νίκα-Παναγάκου, που προσφάτως το όνομά της ανακοινώθηκε από την Ν.Δ. ως υποψήφια βουλευτής στη Μεσσηνία.

Καταγόμενη από τις Γαϊτσές της Δυτικής Μάνης, έκανε το πρώτο βήμα με τον συνδυασμό του περιφερειάρχη Παν. Νίκα και τώρα είπε το “ναι” στην κομματική πρόταση και μπαίνει στην εκλογική μάχη της 21ης Μαΐου.

Η κ. Πέγκυ Νίκα-Παναγάκου κάνει λόγο για κοινές δράσεις των νομών Μεσσηνίας και Λακωνίας που έχουν κοινά χαρακτηριστικά ενώ θεωρεί την αυτοδυναμία της Ν.Δ. στις δεύτερες εκλογές ως δύσκολο στόχο αλλά εφικτό.

 

 - Μπαίνετε στην εκλογική μάχη ως υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ. στη Μεσσηνία. Είτε εκλεγείτε, είτε όχι, σε ποιον τομέα έχετε στραμμένο το ενδιαφέρον σας για να προσφέρετε έργο;

Το ενδιαφέρον μου είναι στραμμένο στους τομείς στους οποίους ήδη εργάζομαι και που αποτελούν τους βασικούς πυλώνες της οικονομίας της Μεσσηνίας, τον τουριστικό και τον αγροτικό τομέα. Και οι δυο τομείς με περαιτέρω βελτίωση και ανάπτυξη, ανάπτυξη με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον, στηριζόμενη στην εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη χρήση έξυπνων τεχνολογιών και μεθόδων καλλιέργειας μπορούν να αποτελέσουν μεγάλη πηγή πλούτου και εσόδων για το νομό.

 

 - Σας είχαμε συναντήσει στο πολιτικό πεδίο ως υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο στο συνδυασμό του Παν. Νίκα και μάλιστα με αξιόλογη επίδοση σε σταυρούς. Πώς αποφασίσατε την μεταπήδησή σας από την αυτοδιοίκηση στο Κοινοβούλιο;

Αγαπάω τον τόπο μου, αγαπάω την Μεσσηνία. Δραστηριοποιούμαι στη Λακωνική Μάνη και επενδύουμε στην Μεσσηνιακή Μάνη, στην περιοχή της Καρδαμύλης. Όταν λοιπόν αγαπάς τον τόπο σου δεν έχει σημασία από που προσφέρεις. Είναι αρκετό να θες να προσφέρεις. Από την άλλη πλευρά είμαι από τα παλαιότερα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ούσα μαθήτρια στην ΟΝΝΕΔ Παγκρατίου. Ως εκ τούτου όταν μου έγινε η τιμητική αυτή πρόταση, την αποδέχτηκα

 

 - Είστε μια δραστήρια επιχειρηματίας με την ξενοδοχειακή μονάδα “Πέτρα και Φως” στο Οίτυλο και έχετε εργαστεί δίπλα στον σύζυγό σας Δημ. Παναγάκο στον τομέα της Ενέργειας. Οι εμπειρίες σας αυτές σας κάνουν κατάλληλη να έχετε γνώμη για το αναπτυξιακό μέλλον της Μεσσηνίας. Θέλετε να το σχολιάσετε;

Και εγώ και ο σύζυγός μου είμαστε άνθρωποι της σκληρής δουλειάς. Δεν μας έχει χαριστεί κάτι, δεν κληρονομήσαμε κάτι από τους γονείς μας. Ό,τι έχουμε πετύχει, το έχουμε πετύχει μόνοι μας με επιμονή, μελέτη, σωστό προγραμματισμό, διορατικότητα και εργατικότητα. Ειδικά η ενασχόληση στον ξενοδοχειακό τομέα, απαιτεί μεγάλες επικοινωνιακές ικανότητες, δυνατότητα επίλυσης προβλημάτων άμεσα και ταχέων αποφάσεων, προληπτική δράση, προσήλωση. Το τουριστικό προϊόν, σε αντίθεση με τα προϊόντα άλλων κλάδων, διαμορφώνεται από έξω προς τα μέσα, δηλαδή από τον επισκέπτη – φιλοξενούμενο προς τον οργανισμό.

Αυτό λοιπόν σε μαθαίνει να παρατηρείς, να δρας με ταχύτητα και σύνεση λαμβάνοντας υπόψιν πολλές παραμέτρους και να βλέπεις τα πράγματα από τη θέση του άλλου. Τι δεν θα ήθελα εγώ δηλαδή να βιώσω ώστε να μην αναγκάζουμε τον άλλον να το βιώσει. Επιπλέον η ενασχόληση μου με τη γη και την καλλιέργεια της ελιάς με έχει κάνει γνώστη των προβλημάτων εκ των έσω. Ως δε επιχειρηματίας, αναζητώ και μελετώ τις δυνατότητες ανάπτυξης μιας περιοχής και σταθμίζω τα υπέρ και τα κατά πριν επενδύσω. Συνεπώς θεωρώ τον εαυτό μου κατάλληλο να έχω άποψη για το αναπτυξιακό μέλλον της Μεσσηνίας και όρεξη να αγωνισθώ για αυτό.

 

Οι νομοί της Νοτίου Πελοποννήσου μπορούν με κοινές δράσεις να αποτελέσουν μια “γειτονιά” που να έχει ορατό μέλλον σε Γεωργία και Τουρισμό;

Οι νομοί της Νοτίας Πελοποννήσου, ήτοι Μεσσηνία και Λακωνία, έχουν πολλά κοινά μεταξύ τους. Από τον Ταΰγετο και τη Μάνη, το Μεσσηνιακό Κόλπο, τη γαστρονομία, το ιστορικό και πολιτισμικό ενδιαφέρον, το κλίμα, τις καλλιέργειες και το συγκριτικό πλεονέκτημα, το ελαιόλαδο. Πιστεύω ότι μπορούν να αποτελέσουν μια «γειτονιά», η οποία με συνέργειες θα βελτιώνει τη ζωή και την καθημερινότητα των κατοίκων των δύο νομών.

 

Είστε αισιόδοξη για την αυτοδυναμία της Ν.Δ. στις δεύτερες εκλογές;

Ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων που βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο. Θεωρώ την αυτοδυναμία δύσκολο στόχο αλλά εφικτό. Οι πολίτες θα ψηφίσουν με σύνεση σκεπτόμενοι τη βελτίωση της οικονομίας, την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την μείωση της ανεργίας, την πορεία προς τον εκσυγχρονισμό του κράτους, την αντιμετώπιση των παθογενειών.

 

* Η Πέγκυ Νίκα - Παναγάκου σπούδασε Αγγλική Φιλολογία και Ιστορία. Έχει μεταπτυχιακό στις Διεθνείς Σχέσεις. Εργάσθηκε επί σειρά ετών στην ιδιωτική εκπαίδευση και στην οικογενειακή επιχείρηση στον τομέα της Ενέργειας. Ταυτόχρονα, σπούδασε Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική, Σιάτσου, Βότανα και Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων. Τα τελευταία χρόνια, δραστηριοποιείται στον τομέα του Τουρισμού ως διοικητικό στέλεχος του ξενοδοχείου Πέτρα & Φως Boutique Hotel & Spa στη Μάνη. Κατάγεται από τις Γαϊτσές και είναι παντρεμένη με τον επιχειρηματία Δημήτρη Παναγάκο.

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 ήταν υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον συνδυασμό “Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο” του Παναγιώτη Νίκα.


NEWSLETTER