Κυριακή, 31 Δεκεμβρίου 2023 08:07

Η Άννα Σακκά στην «Ε»: «Η μουσική είναι μια κατάθεση ψυχής»

Η Άννα Σακκά στην «Ε»: «Η μουσική είναι μια κατάθεση ψυχής»

 

Κλεισμένα είναι ήδη τα καταστήματα εστίασης για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, ενώ σε κάποια ακύρωση ελπίζουν όσοι δεν πρόλαβαν να κάνουν κράτηση.

Ακόμη και σε καφέ-μπαρ έχουν προγραμματιστεί πάρτι για την αλλαγή του χρόνου και είναι πλέον πολύ δύσκολο να βρει κανείς διαθέσιμο τραπέζι. Οι κρατήσεις έχουν φτάσει μέχρι και τα Φώτα.

Φαίνεται πως η τάση σήμερα είναι η προτίμηση μικρότερων χώρων για διασκέδαση και οι περισσότεροι απέχουν πολύ από τις μεγάλες πίστες καθώς το εισόδημα είναι περιορισμένο αλλά και γιατί θεωρούνται πιο απρόσωπες.

Ο κόσμος ενδιαφέρεται να περάσει όσο πιο ευχάριστα γίνεται με την οικογένεια ή την παρέα του και αναζητά εστιατόρια με εορταστικά πιάτα à la carte, ζωντανή μουσική και επαφή με τον καλλιτέχνη.

Τη δική της άποψη γι’ αυτό που βιώνει στο μαγαζί που εμφανίζεται στην Αθήνα, μας μεταφέρει η Καλαματιανή ερμηνεύτρια Άννα Σακκά μιλώντας για την αμεσότητα της επαφής της με το κοινό και πώς αυτή επηρεάζει την ερμηνεία της καθώς και για την αλληλεπίδραση μεταξύ των θαυμαστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσα από κάποιο post ή live που ανεβαίνει.

«Αισθάνομαι γεμάτη και υπερήφανη, επειδή οι θαυμαστές σού επικυρώνουν την αγάπη και την πορεία σου σε αυτό που κάνεις» λέει στην «Ε» η ταλαντούχα ερμηνεύτρια.

Η Αννα έχει σπουδάσει φυσικοθεραπεία αλλά το μεγάλο της πάθος είναι η μουσική, με την οποία ασχολείται επαγγελματικά τα τελευταία χρόνια. Το πρώτο της single “Κυκλοφορούν Μονά” είναι ένα γνήσιο ζεϊμπέκικο σε μουσική του Βασίλη Δήμα και στίχους του Σπύρου Γιατρά. Το video clip σκηνοθέτησε ο Άλεξ Κωνσταντινίδης και η διεύθυνση παραγωγής ανήκει στον Ηλία Ματθαίο.

 

Συνέντευξη – παρουσίαση: Κωνσταντίνα Δρακουλάκου

 

Γεννήθηκες και μεγάλωσες στην Καλαμάτα. Πώς θα περιέγραφες την καθημερινή ζωή στην επαρχία σε σύγκριση με τη ζωή στην Αθήνα που βρίσκεσαι τώρα;

Η Καλαμάτα είναι η πόλη που γεννήθηκα, μεγάλωσα, σπούδασα και έκανα τα πρώτα μου βήματα στο τραγούδι. Είναι μια πόλη που ξεχωρίζει για την ποιότητά της. Συνδυάζει βουνό και θάλασσα, ζωντάνια και ομορφιά.

Αντίθετα η καθημερινότητα στην Αθήνα δεν είναι εύκολη. Οι ρυθμοί της ζωής είναι γρήγοροι και οι μετακινήσεις αρκετά δύσκολες. Έχει όμως περισσότερες επιλογές για διασκέδαση και εύρεση εργασίας.

 

Με ποια μουσικά πρότυπα μεγάλωσες;

Θαυμάζω πολύ τη Χαρούλα Αλεξίου. Η προσωπικότητά της και η φωνή της είναι αξιοθαύμαστα. Κάνει τα τραγούδια της προσωπική ιστορία του καθενός, όπως έχει πει και ο Στέλιος Καζαντζίδης!

 

Από το χώρο της υγείας, στο χώρο της μουσικής. Πώς έγινε αυτή η επιλογή;

Υπερτερούσε μέσα μου η αγάπη και το πάθος για τη μουσική. Είναι κάτι έμφυτο. Τραγουδούσα από μικρή πριν ακόμα επιλέξω το τι θα σπουδάσω, περισσότερο σαν χόμπι, που εξελίχθηκε σε επάγγελμα.

 

Εμφανίζεσαι στην "Μπλε πάπια", εστιατόριο στην Εκάλη που ο χορός και η διασκέδαση κρατούν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Πες μας τι σου αρέσει στο κομμάτι της αλληλεπίδρασης με το κοινό; 

Η επαφή αυτή δημιουργεί έναν δυναμικό διάλογο με τους ακροατές. Αυτό μπορεί να ενισχύσει την ερμηνεία σου, καθώς αισθάνεσαι τη σύνδεση και την αμοιβαία ενέργεια με το κοινό. Κάθε ακρόαση είναι μοναδική. Η ανταπόκριση του κοινού μπορεί να επηρεάσει την έκφρασή μας και τον τρόπο που μεταφέρουμε το μήνυμα του τραγουδιού.

 

Πώς επηρεάζει την ερμηνεία σου η αμεσότητα της επαφής με το κοινό;

Η ανταλλαγή ενέργειας με το κοινό μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο της ερμηνείας. Το κοινό μπορεί να δημιουργήσει μια ενέργεια που μας επηρεάζει συναισθηματικά, βοηθώντας μας να μεταδώσουμε αυθεντικότητα και πάθος στην ερμηνεία μας.

 

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να εκφραστεί η αγάπη και ο έρωτας, αλλά ο καλύτερος είναι μέσα από την μουσική. Σε βρίσκει σύμφωνη αυτή η άποψη;

Βέβαια! Η μουσική είναι ένας τρόπος να εκφραζόμαστε. Ειδικά όταν νιώθεις να σε αγγίζουν οι στίχοι ενός τραγουδιού. Η μουσική είναι μια κατάθεση ψυχής!

 

Ποιο ρόλο παίζει η διαδραστικότητα στη δημιουργία περιεχομένου στα κοινωνικά μέσα για εσένα; Πώς αισθάνεσαι όταν βλέπεις την ανταπόκριση των θαυμαστών σου στο Διαδίκτυο;

Αισθάνομαι γεμάτη και υπερήφανη, επειδή οι θαυμαστές σού επικυρώνουν  την αγάπη και την πορεία σου σε αυτό που κάνεις.

 

Πρώτο βήμα δισκογραφικά το "Κυκλοφορούν μονά". Πώς θα το περιέγραφες;

Είναι ένα τραγούδι που λάτρεψα από την πρώτη στιγμή  που το άκουσα. Είμαι πολύ χαρούμενη και υπερήφανη που το πρώτο μου τραγούδι είναι ενός μεγάλου στιχουργού, του Σπύρου Γιατρά. Με επέλεξε για να το ερμηνεύσω, και αυτό μου δίνει ιδιαίτερη αξία.

 

Το πιο μεγάλο καλλιτεχνικό σου όνειρο;

Έχω πολλά μουσικά όνειρα, με πολλές μουσικές επιτυχίες και πολλές συναυλίες. Και τέλος τραγούδια που θα εκφράζουν εμένα και τον κόσμο.

 

Μια ευχή για τη νέα χρονιά που έρχεται;

Όλος ο κόσμος να έχει υγεία και ειρήνη!