Σάββατο, 07 Δεκεμβρίου 2013 08:25

Βικτώρια Ταγκούλη: "Πάντα υπάρχει κάτι καλό για να χαμογελάμε αρκεί να θέλουμε να το δούμε"

Βικτώρια Ταγκούλη: "Πάντα υπάρχει κάτι καλό για να χαμογελάμε  αρκεί να θέλουμε να το δούμε"

Η Βικτώρια Ταγκούλη διαθέτει αυτό που λένε κρυστάλλινη φωνή, που αποτέλεσε το διαβατήριό της για να ξεχωρίσει στο χώρο του τραγουδιού και του μουσικού θεάτρου. Πριν δύο μέρες παρουσίασε στην Αθήνα τη νέα της δουλειά με τίτλο «Τετράδιο» που μας παραπέμπει στα σχολικά μας χρόνια και ετοιμάζεται να συνεχίσει τις παρουσιάσεις εντός και εκτός πρωτεύουσας.

- Να ξεκινήσουμε από το 'Τετράδιο" που παρουσιάστηκε επίσημα στις 5 Δεκεμβρίου στο gazarte. Τι είναι λοιπόν το τετράδιο;

«Το “Τετράδιο” είναι ο τρίτος μου προσωπικός δίσκος σε μουσική του Χρίστου Θεοδώρου και στίχους του Μιχάλη Γελασάκη. Η ενορχήστρωση είναι του Χρίστου και τα όργανα στα οποία στηρίχθηκε ο δίσκος είναι το πιάνο , ένα κουαρτέτο εγχόρδων και κοντραμπάσο.»«Ο τίτλος ανήκει εξ’ολοκλήρου στο Μιχάλη .Ήταν δική του ιδέα να ονομαστεί τετραδιο και να είναι και κανονικό τετράδιο .Είναι σαν τα τετράδια της ορθογραφίας που είχαμε στο σχολείο. Μέγεθος Α5 δεκαεξασέλλιδο, χορηγία όλη η συσκευασία της Skag.»

- Εχεις προϋπάρξει στο χώρο του μουσικού θεάτρου, στο πλευρό του Κραουνάκη ως μέλος της Σπείρας. Νιώθεις το ίδιο οικείο το θέατρο με τη μουσική;

«Επειδή έχω ασχοληθεί μόνο με το μουσικό θέατρο , με εξαίρεση τη “Φουρκέτα”, όπου κι εκεί βέβαια τραγουδούσα , δε νιώθω ότι είναι δύο ξεχωριστά πράγματα νιώθω εξίσου καλά και στα δύο.»

- Με αφορμή τον προηγούμενο δίσκο σου "Φωτο βόλτα", έλεγες ότι η μουσική μετατρέπεται σε φωτεινή ενέργεια μέσα μας. Αρα είσαι φουλ της ενέργειας και της αισιοδοξίας;

«Γενικά είμαι αισιόδοξη και αρκετά δραστήρια .Μου αρέσει να βλέπω τη θετική πλευρά των πραγμάτων . Δεν πρέπει να παίρνουμε τα πράγματα πολύ σοβαρά , όσο δύσκολα κι αν είναι , πάντα υπάρχει κάτι καλό για να χαμογελάμε αρκεί να θέλουμε να το δούμε.»

- Τι είναι αυτό που αγαπάς στην μουσική;

«Την ίδια τη μουσική. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς αυτήν είτε ως ακροατής είτε ως ερμηνευτής. Η μουσική έχει τη δύναμη να αφυπνίσει την καρδιά , το νου και τη συνείδηση. Μας κάνει να συγκινούμαστε ,να ονειρευόμαστε να ξεδίνουμε και να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο.»

- Ποιους ξεχωρίζεις από το χώρο της μουσικής; Ποιοι αποτέλεσαν "πρότυπο" για σένα;

«Δεν έχω πρότυπα. Αγαπώ και θαυμάζω τη δουλειά πολλών καλλιτεχνών αλλά ποτέ δεν ήθελα να μοιάσω σε κάποιον. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι αφομοιώνοντας τα διάφορα ερεθίσματα που παίρνω από αυτά που βλέπω και ακούω να καταφέρω να έχω το δικό μου στίγμα.»

- Τα επόμενα βήματα που θες να κάνεις καλλιτεχνικά, ποια είναι;

«Προς το παρόν έχω μεγάλη ανυπομονησία και αγωνία και την παρουσίαση της νέας μου δουλειάς στις 5 Δεκεμβρίου στο gazarte και σχεδιάζω και τις επόμενες συναυλίες που θα ακολουθήσουν εντός και εκτός Αθηνών.»


ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ ΤΑΓΚΟΥΛΗ:Γεννήθηκε στην Αθήνα . Σε ηλικία 2 χρονών τραγούδησε το πρώτο της τραγούδι σε ένα μπαλκόνι της οδού Κίου στην Κυψέλη. Είχε τόσο δυνατή φωνή που ακουγότανε μέχρι την πλατεία. Ηταν η πρώτη της παράσταση. Αυτό ήταν η αρχή!!! Στα δώδεκά της χρόνια ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές. Τώρα είναι πτυχιούχος του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονία της Θεσσαλονίκης , πτυχιούχος ανώτερων θεωρητικών και διπλωματούχος μονωδίας με βαθμό Άριστα Παμψηφεί και πρώτο βραβείο με καθηγητή τον Κωνσταντίνο Πασχάλη. Τον Ιούλιο του 2008 πρωταγωνίστησε στο μονόπρακτο μιούζικαλ Πρός Κατεδάφιση του Tenesse Williams σε μουσική Χρήστου Θεοδώρου, λιμπρέτο Διαμαντή Γκιζιώτη και σκηνοθεσία Γρηγόρη Χατζάκη, το οποίο παρουσιάστηκε στον εξωτερικό χώρο του Art House Teater Club πάνω στις γραμμές του τρένου στην οδό Κωνσταντινουπόπεως. Το χειμώνα του 2007-8 συμμετείχε στην παράσταση Εγκλήματα κι Εγκλήματα του Α. Στρίνμπεργκ σε σκηνοθεσία Γιώργου Σαχίνη και πρωταγωνιστές το Μηνά Χατζησάββα και την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη στο θέατρο Προσκήνιο . Με την ομάδα Μουσικού Θεάτρου ΣΠΕΙΡΑ-ΣΠΕΙΡΑ έχει συμμετάσχει ως τραγουδίστρια performer στις παραστάσεις Όλοι μαύρα και ένα πιάνο (Θέατρο Χυτήριο, Θέατρο Χώρα, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, 1999-2001).Sold out (Μουσική σκηνή Αθηναίς, 2001,2002) Αυτή η νύχτα μένει (2002),Κλασσική Συνταγή (2002-2004),Έπεσε ερωτάς(2003),Μπιμπερό(2004,2006),Η Συνομωσία των Λουκουμάδων (2003-2005),Πλούτος του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη(2004),Χορικά 2005(Μουσική σκηνή Αθηναις 2005,Θεατρο μικρής Επιδαύρου 2006, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών 2006),Δουλάρες (2006-2007). Η δισκογραφική της περιουσία περιλαμβάνει τις συμμετοχές Όλοι Μαύρα κι Ένα Πιάνο (Σείριος),Κλασσική Συνταγή (Red Records),Οπωσδήποτε Παράθυρο (Heaven),Transformations του Κωνσταντίνου Βήτα (Σείριος),Ένα Τσιγάρο Δρόμος (lyra),Βεραμάν του Γιάννη Σπυρόπουλου Μπαχ (Lengend),Δεν Ξέρω Παρά να Τραγουδώ-19 Συνθέτες Μελοποιούν Παλαμά (2005), Δισκογραφική παραγωγή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πεθαίνωντας στην Αθηνά- Μουσική Σταμάτη Κραουνάκη για την ομώνυμη ταινία του Ν. Παναγιωτόπουλου, Ποσό σ’αγαπώ του Σταμάτη Κραουνάκη (Λυχνία). Από τον Ιανουάριο του 2009 κυκλοφορεί η πρώτη της δισκογραφική δουλειά με τίτλο (Α) σε μουσική ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ. Έχει συνεργαστεί με τον Λουδοβίκο των Ανωγείων σε συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει τραγουδήσει στην Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου ( RADA) δυο συνθέσεις του Σταμάτη Κραουνάκη στη παράσταση INSTALLATION 496