Κυριακή, 25 Αυγούστου 2024 08:30

Ο Μεσσήνιος “The Greek Master Chef” στην “Ε” - Ο “Floutsou” κατακτά το Tik Tok

Ο Μεσσήνιος “The Greek Master Chef” στην “Ε” - Ο “Floutsou” κατακτά το Tik Tok

Με το Tik Tok να εξελίσσεται σε πρωταγωνιστή των social media τα τελευταία χρόνια, ορισμένες φυσιογνωμίες έχουν καταφέρει μέσα από την πρωτοτυπία τους να πρωταγωνιστήσουν στην δημοφιλή εφαρμογή, ξεχωρίζοντας στην εκάστοτε θεματική που εστιάζουν.

Η πλατφόρμα μπήκε στη ζωή μας το 2017 και χρειάστηκε τουλάχιστον δύο χρόνια για να καθιερωθεί. Η μεγάλη "εκτόξευση" ωστόσο σε χρήστες έγινε το 2020 με την πανδημία, μένοντας περισσότερες ώρες στο σπίτι, όντας ένας τρόπος να συνδεθούν με τον έξω κόσμο. Τα βίντεο που ανεβάζουν οι δισεκατομμύρια χρήστες του Tik Tok γίνονται καθημερινά viral ενώ μετρούν εκατομμύρια views, με τους content creators πρακτικά να απολαμβάνουν τον πολλαπλό ρόλο ηθοποιού, παρουσιαστή, σκηνοθέτη, μοντέρ κ.α.

Σε εγχώριο επίπεδο, και αφού έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο ανάμεσα σε απλούς χρήστες και TikTokers, ένας από τους λογαριασμούς στην πλατφόρμα που κερδίζει συνεχώς φανατικό κοινό, ανοίγοντάς του… την όρεξη, είναι ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος.

Με καταγωγή από τη Μεσσηνία, ο “The Greek Master Chef” όπως είναι η ονομασία του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή κατά κόσμον «Floutsou», λέξη που προέκυψε από την αδυναμία του στις ζουμερές γευστικές προτάσεις, θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως φαινόμενο του Tik Tok και των υπόλοιπων social που διατηρεί, κερδίζοντας τις εντυπώσεις για την εκφραστικότητά του, το χιούμορ, για τον τρόπο που διηγείται τα οδοιπορικά του, αλλά κυρίως για τον αυτοσαρκασμό του.

@floutsou Δοκιμάζω τα νεα πιατα απο το @charlierocksburgers #burger #sandwich #corndog ♬ πρωτότυπος ήχος - TheGreekMasterChef

Ο βασικός του λογαριασμός (The Greek Masterchef) μετράει 400.100 ακόλουθους και ο δεύτερος (floutsou) 161.1, ενώ κάποια βίντεό του έχουν φτάσει μέχρι και το 1 εκατομμύριο προβολές.

Συνέντευξη στον Τάσο Ανδρικόπουλο

Ο ίδιος, μιλώντας στην “Ε” ανέφερε πως προτού γίνει content creator ήταν επαγγελματίας σεφ για μια εικοσαετία, παίρνοντας την απόφαση να αλλάξει πορεία στην καθημερινότητά του το 2022. «Στον κόσμο των social μπήκα αρχικά με κάποια αστεία και σατιρικά βίντεο που τραβούσα μέσα στην κουζίνα που δούλευα. Ο λογαριασμός έτσι που προέκυψε εξελίχτηκε μόνος του σταδιακά, ανεβάζοντας στροφές σε αριθμό οι ακόλουθοι. Στο διάστημα αυτό πρόλαβα να συνηθίσω τη μετάβαση, καθώς πέρασαν σχεδόν εννιά μήνες, μέχρι να δω τη διαδικασία πιο σοβαρά και να ασχοληθώ μόνο με αυτή» πρόσθεσε, παρατηρώντας πως τα πρώτα του βίντεο τα οποία είχαν τραβηχτεί σε εστιατόρια, σε συνδυασμό πως γνωρίζοντας το επάγγελμα ήξερε να σχολιάσει αναλόγως αλλά σε μια πιο χύμα… μορφή, έκαναν “γκελ” στον κόσμο, καθώς δεν είχε κάνει την εμφάνισή της ξανά αυτή η ιδέα.

«ΒΡΕΣ ΜΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ…»

Για τη γνωστή πλέον θεματική ενότητα με τίτλο “Βρες μου καλύτερο σουβλάκι από του «Ελληνικού»” μέσω της οποίας ο ίδιος ψάχνει για τα καλύτερα τυλιχτά της Ελλάδας, τα βίντεο που προκύπτουν υπενθύμισε πως τα δημοσιεύει στο κανάλι “Floutsou”, με την συγκεκριμένη κατηγορία να έχει σχολιαστεί ως μια από τις καλύτερες του Tik Tok. Απαραίτητη προϋπόθεση δε μιας γενναιόδωρης βαθμολογίας από το 1 έως το 10, είναι σαφώς το ποιοτικό κρέας αλλά πολύ περισσότερο η λαδωμένη πίτα, με την κατάληξή της να παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο. «Στο συγκεκριμένο λογαριασμό ανεβαίνουν αποκλειστικά τα σουβλάκια, με αποτέλεσμα λόγω της απήχησης αυτός να έχει εξελιχτεί, προκύπτοντας νέοι ακόλουθοι οι οποίοι έτσι και αλλιώς είχαν εικόνα από το βασικό μου κανάλι, μπαίνοντας στη διαδικασία να μου προτείνουν νέα στέκια για να δοκιμάσω» συμπλήρωσε.   

@floutsou Ίσως το καλύτερο τυλιχτό σουβλακι στην Ελλάδα..θα βρω καλύτερο? δύσκολο θα είναι. #challenge #souvlaki ♬ πρωτότυπος ήχος - TheGreekMasterChef

«ΚΛΕΙΔΙ» Η ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΗΤΑ

Κάνοντας κανείς μια διαδικτυακή έρευνα, θα διαπιστώσει εύκολα πως η γευσιγνωσία είναι μια διαδικασία με την οποία έχουν καταπιαστεί πολλοί λογαριασμοί, δίχως ωστόσο να έχουν την προσδοκώμενη αποδοχή. Σε ερώτηση της “Ε” για το ποιο είναι το συστατικό της επιτυχίας που τον έχει κάνει να ξεχωρίσει, ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος εκτίμησε πως αν κάτι τον κάνει να διαφέρει είναι πως ο χαρακτήρας του περνάει εξ’ ολοκλήρου στα βίντεο, σε αντίθεση ενδεχομένως με κάποιες άλλες περιπτώσεις όπου μπορεί να αλλοιώνεται. «Παράλληλα, δεν θα πάω σε κανένα μαγαζί που δεν μου αρέσει, κάτι που όπως φαίνεται αναγνωρίζει ο κόσμος. Και να μην αρέσει σε κάποιους το κατάστημα ή το προϊόν που θα προβάλω, θέλω να ξέρουν πως ό,τι λέω το πιστεύω, γι’ αυτό και ο κόσμος με έχει δεχτεί, μπαίνοντας στη διαδικασία να δει τα βίντεό μου» συμπλήρωσε.

ΤA SOCIAL ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ

Για λογαριασμούς που μετράνε χιλιάδες ακόλουθους, παίρνοντας σειρά κατά καιρούς και οι ανάλογες χορηγίες, ένα ερώτημα που έχει τεθεί πολλές φορές είναι αν αυτές είναι ικανές ώστε κάποιος να ασχοληθεί επαγγελματικά μόνο με τα social και τίποτα άλλο. Για το πώς διαχειρίζεται τη δική του κατάσταση, ο ίδιος ξεκαθάρισε πως μπορούν να βγουν ικανοποιητικά χρήματα, ωστόσο όπως περιέγραψε αν μπουν κάποια όρια αυτά σίγουρα έχουν καθοδικές τάσεις. «Προσωπικά δεν δέχομαι οτιδήποτε μου έρχεται, με τα χορηγούμενα στα βίντεο που ανεβάσω ανά 3-4 μέρες να είναι 1/10. Για παράδειγμα στις δέκα εταιρείες που θα εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους θα δεχτώ τις δύο. Είτε μπορεί να μην πιστεύω κάποια πράγματα, ή μπορεί να δέχομαι οδηγίες για το τι θα πω, κάτι που με βρίσκει αντίθετο, θέλοντας κάθε βίντεο να είναι αυθεντικό και αυθόρμητο» ανέφερε, τονίζοντας πως η φιλοσοφία αυτή δείχνει ένα σεβασμό προς το κοινό, θέλοντας να τη διατηρήσει όσο περισσότερο γίνεται.

@thegreekmasterchef Απάντηση στον χρήστη @JOJO McDonald’s, Foodies και tgi fridays #burger #review ♬ πρωτότυπος ήχος - Thegreekmasterchef

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ… ΚΑΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ

Αν για κάτι φημίζονται τα social media, αυτό είναι ο σχολιασμός που προχωρούν πολλές φορές άτομα είτε με το αληθινό τους προφίλ είτε με κάποιο ψεύτικο, δίχως αυτά να συνοδεύονται με τη στοιχειώδη ευγένεια. Ιδίως στο Tik Tok όπου τα βίντεο εμφανίζονται ανεξαρτήτως αν κάποιος ακολουθεί ένα κανάλι στην αρχική σελίδα, το φαινόμενο είναι πιο έντονο, με την κατάσταση από ένα σημείο κι έπειτα να ξεφεύγει. «Συνήθως τα hate comments είναι από κάποιο άνθρωπο που δεν σε ακολουθεί, δίχως κατ’ επέκταση να σε γνωρίζει. Σε αυτές τις περιπτώσεις προσωπικά τα σχόλιά μου περνάνε απαρατήρητα, θέλοντας να με κρίνει κάποιος που με γνωρίζει. Βέβαια, έχουν υπάρξει φορές που έχω απαντήσει με βίντεο σε τέτοιου τύπου σχόλια, αλλά γενικά πλέον δεν δίνω βάση. Παλιότερα, μπορεί να επηρεαζόμουν σε ένα βαθμό, όμως πλέον είναι τέτοιος ο αριθμός τους που δεν θα ενδιαφερθώ» υπογράμμισε, λέγοντας πως στο παρελθόν έμπαινε στη διαδικασία να απαντήσει σε όλους, κάτι που πλέον είναι φύσει αδύνατον, αν αναλογιστεί κανείς πως τα βίντεο ανεβαίνουν σε τέσσερις λογαριασμούς (Tik Tok, Facebook, Instagram, Youtube). «Σίγουρα μπαίνω στη διαδικασία να απαντήσω αλλά σε βίντεο με 1000 σχόλια τα πράγματα δυσκολεύουν» επισήμανε, διευκρινίζοντας πως μέσα από τα comments μπορούν να “πέσουν στο τραπέζι” καλοπροαίρετες συμβουλές αλλά και προτάσεις. «Μέσα σε αυτές, μου τονίζουν να μη βρίζω τόσο, κάτι το οποίο ωστόσο δεν μπορώ να περιορίσω, μιας και είναι κομμάτι του χαρακτήρα μου, μπαίνοντας στη διαδικασία να απαντάω με υπονοούμενα. Είναι ένας τρόπος που είχα από μικρός, οπότε στα 42 μου είναι δύσκολο να αλλάξει» συμπλήρωσε.

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗ ΓΟΥΡΝΟΠΟΥΛΑ ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΗΧΗΣΗ

Ανάμεσα στα βίντεο που έχει δημοσιεύσει κατά καιρούς ο “The Greek Master Chef”, ένα από τα πιο πετυχημένα είχε άρωμα… Καλαμάτας, έχοντας μπει στη διαδικασία να δοκιμάσει γουρνοπούλα μέσα από street food επιλογές. «Όταν σκέφτεται κανείς γουρνοπούλα αμέσως το μυαλό του πάει στην Καλαμάτα, παρότι τη συναντάμε σε αρκετά μέρη στην Πελοπόννησο. Και λόγω καταγωγής αλλά και έχοντας παρουσιαστεί ως φαντάρος στην Καλαμάτα, μπορώ να πω πως είναι το παραδοσιακό φαγητό της περιοχής. «Τις προτάσεις που παρουσιάστηκαν στο συγκεκριμένο βίντεο θα μπορούσα να τις χαρακτηρίσω εκπληκτικές. Το πάντρεμα του street food με το εν λόγω κρέας θέλει μεγάλο θάρρος για να το κάνει κάποιος, και το αποτέλεσμα να είναι τόσο γευστικό σε πίτα, μπέργκερ κτλ.» σημείωσε. «Από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη βγαίνουν τέλειες πρώτες ύλες. Το ζήτημα είναι να ξέρεις πού να πας για να τις απολαύσεις, καθώς δεν είναι όλα τα μαγαζιά καλά ούτε είναι παντού τα χέρια ίδια» σχολίασε.

ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ

Πέρα από όλα τα παραπάνω, αν διακρίνει κάτι τα βίντεο του Γιώργου Θεοδωρόπουλου αυτό είναι η ποικιλία στη θεματολογία του, σχολιάζοντας αλλά και καταναλώνοντας πολλά διαφορετικά είδη. «Από όταν ξεκίνησα τα βίντεο μέχρι σήμερα έχω πάρει περίπου 25 κιλά. Γενικά είμαι ένας άνθρωπος που τρώει αρκετά, ωστόσο στο Tik Tok, ήταν στιγμές που ένιωθα πως πρέπει να φάω παραπάνω για να πάρω προβολές, πρωτοβουλία που ήταν λανθασμένη, καθώς δεν χρειαζόμουν τόσο τις ποσότητες, πιάνοντας τον εαυτό μου να χρειάζεται μέρες για να ξεφουσκώσει. Πλέον, έχω αλλάξει ρότα, δοκιμάζοντας περισσότερο» συμπλήρωσε. Τέλος, σε ερώτηση της “Ε” για το αν σκέφτεται να επιστρέψει στην εστίαση με μια δική του επιχείρηση, ο ίδιος σημείωσε πως είναι κάτι που επεξεργάζεται σοβαρά. «Καλά είναι τα social, αλλά ένα μαγαζί είναι πιο σταθερό, ιδίως όταν έχεις μια εμπειρία πάνω στο επάγγελμα. «Εφόσον ευδοκιμήσει αυτό το σενάριο, θα εστιάσω στο καλό φαγητό, με βάση ενδεχομένως το street food αλλά σε κάτι διαφορετικό» δήλωσε. Οσο για το ενδεχόμενο να εμφανιστεί στην τηλεόραση, ο ίδιος πληροφόρησε πως έχουν έρθει κάποιες προτάσεις, ωστόσο όπως είπε θα ήθελε να κάνει κάτι που να μην διαφοροποιείται από το ύφος που έχει στα social, έχοντας τον ίδιο… floutsαριστό χαρακτήρα.