Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2014 08:26

Αρης Βλάχος: "Γράφω αυτό που βγαίνει από μέσα μου κάθε φορά"

"Γράφω αυτό που βγαίνει από μέσα μου κάθε φορά" λέει ο συνθέτης Αρης Βλάχος, που δεν του αρέσουν οι ταμπέλες στη μουσική. Πάντως, ακούγοντας τα τραγούδια του, καταλαβαίνεις αμέσως ότι είναι "καθαρά" σε μελωδία.

Ο Αρης Βλάχος έγινε γνωστός μέσω του Σταμάτη Κραουνάκη και της ομάδας "Σπείρα-Σπείρα", καθώς από το 2004 είναι ο ενορχηστρωτής, διευθυντής ορχήστρας και πιανίστας αυτής της υπέροχης μουσικής παρέας.

Μας μίλησε για την πορεία του στη μουσική, τις δύο δισκογραφικές του δουλειές «Ενα-ένα» και «Λευκό χαρτί» αλλά και τις νέες συνθέσεις του, που πρόσφατα παρουσιάστηκαν… στις "Δύο Τρίτες του Φλεβάρη".

- Τι σε οδήγησε στη μουσική;

"Δεν θα έλεγα πως με οδήγησε κάτι, μεγάλωσα σε οικογένεια μουσικών και από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι με ένα πιάνο και παρτιτούρες, είναι η καθημερινότητά μου…".

- Είσαι ο μόνιμος μαέστρος του Σταμάτη Κραουνάκη. Μιλάμε για μια φιλική σχέση πια;

"Με το Σταμάτη μετά από τόσα χρόνια συνεργασίας έχουμε δημιουργήσει μια σχέση φιλίας η οποία στηρίζεται στην εκτίμηση και το σεβασμό που έχει ο ένας για τον άλλο. Αυτό είναι που μας βοηθάει  πολύ και σε επαγγελματικό επίπεδο".

- Εχει λειτουργήσει για σένα και λίγο ως "πρότυπό" σου καλλιτεχνικά ο Κραουνάκης;

"Οχι ως πρότυπο, αλλά σίγουρα έχω μάθει πολλά από αυτόν -άλλωστε είναι ένας από τους μεγάλους που έχουμε και σίγουρα είναι εμπειρία για ένα νέο συνθέτη να βρίσκεται κοντά του και να βλέπει πώς δουλεύει".

- Τις δύο προηγούμενες Τρίτες, παρουσιάστηκαν και δύο δικές σου παραστάσεις με τίτλο "Δύο Τρίτες του Φλεβάρη", με πολλούς ερμηνευτές να συμμετέχουν... από Κραουνάκης μέχρι Μαζωνάκης. Τι περιείχαν αυτές οι μουσικές παραστάσεις;

"Εγιναν δύο παραστάσεις 11 και 18 Φεβρουαρίου στο Ιδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης" που την σκηνή μαζί μου μοιράστηκαν οι Σταμάτης Κραουνάκης, Γιώργος Μαζωνάκης, Πάνος Μουζουράκης, Ηρώ Σαΐα, Ζωή Παπαδοπούλου, Αργυρώ Καπαρού, Κώστας Μπουγιώτης, Jerom Kaluta και Αναστασία Εδεν. Το πρόγραμμα το επιμελήθηκα εγώ και ακούστηκαν τραγούδια από τις δύο δισκογραφικές μου δουλειές «Ενα-ένα» και «Λευκό χαρτί», καθώς επίσης και άλλα αγαπημένα μου Ελλήνων και ξένων δημιουργών. Παράλληλα με την μουσική υπάρχει και εικαστική εξέλιξη στην οθόνη του θεάτρου από τη ζωγράφο Ελλη Βέλλιου η οποία αυτοσχεδιάζει χρώματα και σχήματα πάνω στους ήχους μας".

- Θα δούμε αυτή την παράσταση και εκτός Αθήνας;

"Μακάρι! Είναι πολύ νωρίς ακόμη για να ξέρω, ίσως το καλοκαίρι…".

- Πέρα από τα δύο cd σου που έχουν κυκλοφορήσει, υπάρχει έτοιμο υλικό και για επόμενο;

"Υπάρχει νέο υλικό και μάλιστα είναι κάποια τραγούδια τα οποία θα βγούνε σύντομα όπως το «Αρκούδα» που θα υπάρχει στο καινούργιο cd του Σταμάτη Κραουνάκη ή το «Μέσα στο μετρό» με τη Ζωή Παπαδοπούλου και άλλα ανέκδοτα, τα οποία παίχτηκαν και σε αυτές τις δύο παραστάσεις".

- Σε ποιο μουσικό είδος θα κατέτασσες τη δουλειά σου;

"Δεν ξέρω και δεν θα ήθελα να βάλω ταμπέλα, γράφω αυτό που αισθάνομαι και βγαίνει από μέσα μου κάθε φορά χωρίς να σκεφτώ αν είναι έντεχνο, λαϊκό ή οτιδήποτε άλλο, αρκεί να μου αρέσει!".

- Υπάρχει στόχος καλλιτεχνικός που έχεις θέσει για το άμεσο μέλλον;

"Τους επόμενους μήνες θα ξεκινήσω να γράφω στο στούντιο τις καινούργιες δισκογραφικές δουλειές, ενώ παράλληλα θα ετοιμάζομαι για νέες προσωπικές παραστάσεις".