Παρασκευή, 08 Αυγούστου 2014 08:46

Η Ρίτα Αντωνοπούλου στην "Ε": "Η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική είναι και αξιών"

Γράφτηκε από την
Η Ρίτα Αντωνοπούλου στην "Ε": "Η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική είναι και αξιών"

Η ιδιαίτερη φωνή της και η σκηνική της παρουσία, είναι δυο από τα δυνατά της σημεία. Η Ρίτα Αντωνοπούλου δεν είναι μόνο μια καλή ερμηνεύτρια, αλλά και ένας άνθρωπος με ιδιαίτερη ποιότητα καθώς και μια … καλή μαθήτρια! Όλα αυτά την έκαναν να την επιλέξει ο Θάνος Μικρούτσικος ως μόνιμη συνεργάτιδά του τα τελευταία οκτώ χρόνια, αλλά και ο Γιάννης Κότσιρας ήδη για δεύτερη συνεχή σεζόν. Οι τρεις τους, υπόσχονται μια ξεχωριστή συναυλία σήμερα Παρασκευή στις 9.30 μ.μ. το βράδυ στα πλατάνια του Χανδρινού.

- Εχεις σταθερή συνεργασία με τον Θάνο Μικρούτσικο τα τελευταία χρόνια. Είναι σχέση δάσκαλου - μαθήτριας; Από την άποψη όχι μόνο της γνώσης του αλλά και της σιγουριάς που δίνει ενδεχομένως στη σκηνή;

«Ετσι το ένιωσα από την αρχή. Σα να βρήκα ένα δάσκαλο που όχι μόνο ήθελε να με βοηθήσει αλλά μπορούσε κιόλας επί της ουσίας. Με έχει προστατέψει από πολλά και μου έχει μάθει ακόμη περισσότερα. Εξακολουθώ και νιώθω τεράστια ασφάλεια δίπλα του κι ας έχω 'μεγαλώσει' κι εγώ λίγο μέσα στο χώρο αυτά τα οκτώ χρόνια που συνεργαζόμαστε. Ομως θα πρέπει να 'ενηλικιωθώ'. Ξέρω πως πάντα θα είναι δίπλα μου, όπως κι εγώ ό,τι κι αν κάνω θα κουβαλάω μέσα μου τη μουσική του».

- Εχετε ένα μεγάλο ρεπερτόριο και μάλιστα με αρκετά πολιτικά τραγούδια. Τα αντιμετωπίζει ανάλογα ο κόσμος; Νιώθεις ότι τα έχει ανάγκη;

«Επειδή τραγουδούσα πολιτικά τραγούδια και προ κρίσης, θα σας πω με σιγουριά ότι έχει αλλάξει πολύ η αντιμετώπιση του κόσμου σε αυτό το ρεπερτόριο. Πάντα τα άκουγαν προσεκτικά αλλά τώρα είναι σα να μιλάνε μέσα τους...σα να τα νιώθουν στο πετσί τους κι έτσι είναι. Ας πούμε τόσα χρόνια τραγουδάω την Ελένη...εδώ και πάνω από ένα χρόνο το χειροκρότημα πέφτει στη μέση του τραγουδιού όταν ακούγεται ο στίχος: να παθαίνεις για την Ελλάδα είναι άλλο κι άλλο εκείνη να σε πεθαίνει"».

- Η συνεργασία με τον Γιάννη Κότσιρα;

«Απλά εξαιρετική... κι αυτό δεν είναι και τόσο απλό!»

- Είναι αρκετά χρόνια ήδη που βιώνουμε αυτό που λέμε κρίση. Τελικά είναι μόνο οικονομική;

«Φυσικά όχι. Ποτέ δεν ήταν μόνο οικονομική. Είναι καθαρά κρίση αξιών. Μας εκμεταλλεύονται στο έπακρο με συγκεκριμένο πλάνο...αν δεν το ανατρέψουμε φοβάμαι ότι η κόρη μου θα μεγαλώσει σε μια πολύ διαφορετική Ελλάδα».

- Επί σκηνής είσαι αυτό που λέμε «θεατράλε», ενώ έχεις κάνει και μια σεζόν θέατρο ως κορυφαία του χορού. Είναι ένας χώρος που σκέφτεσαι επιστρέψεις σε κάποια στιγμή;

«Πάντα με ελκύει ο χώρος του Θεάτρου...μου αρέσει να συνδυάζω το θέατρο με το τραγούδι γι' αυτό και θέλω άμεσα να κάνω μια μουσική παράσταση. Το περιμένω εναγωνίως..».

- Ποιο από τα τραγούδια που ερμηνεύεις στο πρόγραμμα των συναυλιών θα αφιέρωνες στον κόσμο; 

«Νομίζω το καινούριο τραγούδι που έχουμε στην παράσταση που λέγεται ‘Εχεις πού να πας;‘ Είναι σε στίχους και μουσική του Γιώργου Ανδρεου και είναι από την νέα μας δουλειά που θα κυκλοφορήσει μετά το καλοκαίρι. Ενα σπουδαίο τραγούδι με συνταραχτικό κατά την άποψή μου στίχο».


NEWSLETTER