Παρασκευή, 15 Αυγούστου 2014 12:34

Το νέο CD της Μεσσήνιας Μάνιας Βλαχογιάννη

Το νέο CD της Μεσσήνιας Μάνιας Βλαχογιάννη

Ενα νέο cd με παρουσίασε εδώ και λίγο καιρό η Μεσσηνιακής καταγωγής ερμηνεύτρια Μάνια Βλαχογιάννη με τίτλο "A Musical Dream", από την εταιρεία Fm Records. Η γιαγιά της ήταν από την Πύλο και λεγόταν Ασημακοπούλου και έτσι η ίδια, παρά τα ταξίδια και τις πολλές υποχρεώσεις, δεν ξεχνά τη Μεσσηνία. Η Μάνια είναι μία μουσικός που έχει κάνει σημαντικές σπουδές και σήμερα υπηρετεί ένα δύσκολο, αλλά ταυτόχρονα ιδιαίτερα διασκεδαστικό τομέα της μουσικής: το μιούζικαλ. "Ο κόσμος του μιούζικαλ είναι συναρπαστικός!" δηλώνει η καλλιτέχνις.

 - Μάνια έχεις κάνει κλασικές σπουδές στη μουσική. Ποιο ρόλο θεωρείς πως έπαιξαν αυτές στη μετέπειτα καλλιτεχνική σου εξέλιξη;

"Οι κλασικές σπουδές είναι τα θεμέλια για μια σωστή μουσική παιδεία. Μου προσέφεραν τη δυνατότητα να αξιολογώ αυτόματα και να επιλέγω  τα ποιοτικά ακούσματα στη δουλειά μου και να συνδυάζω αρμονικά το κλασικό στοιχείο, με το πιο μοντέρνο στιλ. Το κυριότερο όμως, είναι ότι μου χάρισαν ευελιξία στις επιλογές του ρεπερτορίου μου". 

 

- Αυτό το cd με το μιούζικαλ είναι ποιο κατά σειρά που έχεις κυκλοφορήσει;

"Το άλμπουμ «A musical dream» είναι η 2η κατά σειρά δισκογραφική δουλειά μου από την FM Records. Κυκλοφορεί διεθνώς διαδικτυακά, όπου μπορεί κάποιος να το ακούσει ή και να το αγοράσει. Περιλαμβάνει τραγούδια από γνωστά μιούζικαλ αλλά και νεότερα, που παίζονται την εποχή αυτή στο Broadway και την Ευρώπη. Μαζί μου τραγουδάει ο Βασίλης Ασημακόπουλος, στενός μου συνεργάτης και ιδιαίτερα αξιόλογος λυρικός καλλιτέχνης".

 

 - Πώς έγινε η επιλογή των κομματιών του cd αυτού; Πράγματι είναι πολύ γνωστά και αγαπητά τραγούδια, παρότι το μιούζικαλ είναι ένα είδος όχι ιδιαίτερα διαδεδομένο στην Ελλάδα. 

"Καθένα από τα τραγούδια του άλμπουμ «διηγείται» και μια διαφορετική ιστορία. Εύθραυστα συναισθήματα, μοιραίο πάθος, παιχνιδιάρικη διάθεση, μελαγχολία, αληθινή αγάπη, το βαθύτερο νόημα της ζωής αλλά και ένα αισιόδοξο μήνυμα για ένα καλύτερο αύριο. Το μιούζικαλ τα τελευταία χρόνια κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στις προτιμήσεις αλλά και τις καρδιές του Ελληνικού κοινού, κάτι που σηματοδοτεί την ανάγκη της εποχής μας να ανακαλύψουμε ευρύτερους καλλιτεχνικούς ορίζοντες και να ταυτιστούμε με πηγαίους, πολυδιάστατους, πιο απαιτητικούς και πιο λαμπερούς τρόπους έκφρασης. Ο κόσμος του μιούζικαλ είναι συναρπαστικός, γεμάτος ποικιλία, αμεσότητα και γοητεία. Ενας κόσμος που περιμένει να ανακαλύψουμε την απέραντη ομορφιά του".

 

- Σε εκφράζει περισσότερο το πιάνο η το τραγούδι;

"Είναι δύο πολύ μεγάλες αγάπες, δε θα μπορούσα εύκολα να τις συγκρίνω. Θα έλεγα ότι περισσότερο με εκφράζει το μουσικό θέατρο, ο συνδυασμός του θεατρικού στοιχείου με το τραγούδι και την κίνηση". 

 

- Σκοπεύεις κάποια στιγμή να κάνεις μία εμφάνιση στη Μεσσηνία;

"Με τη Μεσσηνία έχω ένα ιδιαίτερο συναισθηματικό δέσιμο εξαιτίας της εν μέρει καταγωγής μου από εκεί. Με το Βασίλη Ασημακόπουλο, τον πιανίστα Δημήτρη Βεζύρογλου και την ηθοποιό Ευαγγελία Καραγεώργη ετοιμάζουμε κάτι καινούργιο, μια βραδιά - ταξίδι στον κόσμο του μουσικού θεάτρου. Θα ήταν μεγάλη μου χαρά να παρουσιάσω τη δουλειά μας αυτή στο μέλλον και στη Μεσσηνία". 

 

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.



ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Μάνια Βλαχογιάννη γεννήθηκε στην Αθήνα και έζησε τα παιδικά της χρόνια ανάμεσα σε Γερμανία και Ελλάδα. Σε ηλικία 17 ετών πήρε Δίπλωμα πιάνου με άριστα παμψηφεί, Α' βραβείο και αριστείο εξαιρετικής επίδοσης από το Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Συνέχισε τις σπουδές της στο Richard-Strauss-Konservatorium του Μονάχου, απ' όπου και αποφοίτησε με δίπλωμα σολίστ πιάνου ενώ παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα Μονωδίας και Musical Theater Performance. Φοίτησε στην Ανώτατη Μουσική Σχολή Δρέσδης (Meisterklasse) και σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή του H. Trayer «Schauspielschule Munchen».

Τραγούδησε σε περισσότερες από 160 παραστάσεις μουσικού θεάτρου με μεγάλη επιτυχία σε Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία.

Σε ηλικία 24 χρονών της δόθηκε η θέση της υποδιευθύντριας στην Κρατική Μουσική Σχολή του Μονάχου «Sing-und-Musikschule Garching».

Από το 2007 ζει στην Αθήνα και συνεργάζεται στενά με το Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού Πορτοχελίου.

Με τον συνθέτη Balsam7teen συνεργάζεται από το 2009 ως ερμηνεύτρια και στιχουργός. Από το 2011 είναι μέλος της θεατρικής ομάδας του ηθοποιού και σκηνοθέτη Γιάννη Δεγαΐτη. Το 2013 εμφανίζεται και τραγουδάει στις «Τρωάδες» του Ευριπίδη. 

Το Δεκέμβριο του 2013 κυκλοφόρησε η πρώτη δισκογραφική της δουλειά από την FM Records με το digital single «Οταν μιλάνε οι αισθήσεις» σε στίχους δικούς της, μουσική του Balsam7teen και συμμετοχή του Βασίλη Ασημακόπουλου.

 Σε αυτό το νέο cd, επίσης τραγουδά με το Βασίλη Ασημακόπουλο, τα παρακάτω κομμάτια: Dangerous game (Jekyll and Hyde), Please don't make me love you (Dracula), Bring on the men (Jekyll and Hyde), No one knows who I am (Jekyll and Hyde), Ol' man river (Showboat), When I look in your eyes (Doctor Dolittle), Somewhere (West side story).