Κυριακή, 31 Αυγούστου 2014 09:30

“Περίπατος” με το Μεσσήνιο Βαγγέλη Δούβαλη

“Περίπατος” με το Μεσσήνιο Βαγγέλη Δούβαλη

Στόχος του είναι να γράφει τραγούδια με αισθητική και αλήθεια και φαίνεται ότι το καταφέρνει, αφού ο δεύτερος προσωπικός του δίσκος, θα κυκλοφορήσει σε λίγο καιρό και θα εμπεριέχει μάλιστα και τη συνεργασία του με την Αφροδίτη Μάνου. Ο Μεσσήνιος Βαγγέλης Δούβαλης, έχει διαγράψει ήδη μια αξιοπρόσεκτη πορεία ως ερμηνευτής, συνεργαζόμενος με γνωστά ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου και συνεχίζει, αυτή τη φορά δισκογραφώντας και τραγούδια σε δική του μουσική και στίχους.

- Ετοιμάζεται ήδη το δεύτερο cd σου με τίτλο “Περίπατος”. Μίλησέ μας για αυτήν  την δουλειά.

«Είναι έξι λαϊκές μπαλάντες, η καθεμία με το δικό της ηχόχρωμα και ρυθμό, ένας μουσικός περίπατος μέσα από τις μουσικές των Φίλιππου Περιστέρη, Μανώλη Ανδρουλιδάκη και δικές μου και τους στίχους των Μιχάλη Μπουρμπούλη, Γιάννη Γούνα  και Ελένης Τζιαμουράνη. Τις ενορχηστρώσεις έχει κάνει ο Μανώλης Ανδρουλιδάκης. Ενα από τα τρία δικά μου τραγούδια το ερμηνεύει η Αφροδίτη Μάνου. Είναι η δεύτερη μου προσωπική δουλειά και είμαι πολύ χαρούμενος. Το cd θα κυκλοφορήσει στα μέσα του φθινοπώρου».

- Σ' αυτή τη δουλειά σε βλέπουμε ως συνθέτη και στιχουργό. 

«Τα πρώτα μου τραγούδια  τα έγραψα σε ηλικία δεκαεφτά χρονών και τα έστειλα στον Μάνο Χατζιδάκι. Ο Μάνος με την μεγαλοσύνη και την γενναιοδωρία που τον χαρακτήριζε, διακρίνοντας σ’ αυτά τα πρώτα μου μουσικά σχεδιάσματα κάτι ενδιαφέρον, έγινε για μένα ο δάσκαλος μουσικής και ζωής. Ηρθε λοιπόν η στιγμή για αυτά τα τρία τραγούδια μου, "Διάφανος Θεός" , "Με την Ανοιξη στο χέρι" και "Μικραίνει ο Κόσμος" να κάνουν το βήμα τους στον κόσμο».

- Πες μας για την συμμετοχή της Αφροδίτης Μάνου στο cd σου.

«Eίναι μεγάλη τιμή για μένα που η Αφροδίτη Μάνου τραγουδάει... "Με την Ανοιξη στο χέρι", ένα δικό μου τραγούδι. Την εκτιμούσα πάντα για την διαχρονική ποιοτική πορεία της στην μουσική αλλά μέσα από αυτή την συνεργασία την αγάπησα».

- Πώς πήγαν οι συναυλίες του φετινού καλοκαιριού;

«Φέτος το καλοκαίρι συνεργάστηκα με διάφορα μουσικά σχήματα, με την ορχήστρα "Εμμετρον", την ρεμπέτισσα Μαριώ, τον Κώστα Μακεδόνα και τον Δημήτρη Μπάσση με τον οποίο θα παρουσιαστούμε στις 31 Αυγούστου στο Φωτολίβος Δράμας και στις 5 Σεπτεμβρίου με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο στην Βάρκιζα».

- Τι στόχους έχεις θέσει σχετικά με την καλλιτεχνική σου πορεία; 

«Θέλω να γράφω και να τραγουδάω τραγούδια που να έχουν αισθητική και αλήθεια μέσα από ωραίες και γόνιμες μουσικές συνεργασίες».